www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nl
2500 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (783 dagen geleden)
Bedrijf:

On-demand colocatie provider Datacenter.com breidt netwerk ecosysteem in Amsterdam uit met Cogent

Amsterdam, 4 april 2018 – Datacenter.com, een carrier- en cloud-neutrale leverancier van colocatie services die meer dan 500.000 dollar voor zijn domeinnaam betaalde en een snelle uitrol gepland heeft van grootschalige, on-demand datacenters in een select aantal markten wereldwijd, heeft Cogent Communications toegevoegd aan het portfolio van carrier netwerken die beschikbaar zijn in het Datacenter.com AMS1 datacenter in Amsterdam.

Cogent heeft een Point-of-Presence (PoP) in Datacenter.com AMS1 gecreëerd, een datacenter met een uiterst energiezuinig ontwerp en een gecalculeerde pPUE van 1,04. De Cogent PoP stelt Datacenter.com in staat om het eigen netwerk ecosysteem op deze locatie uit te breiden en tegemoet te komen aan de eisen van cloud providers en andere klanten met hoge eisen ten aanzien van redundantie en hoge volumes bandbreedte.

Cogent Communications is een multinationale ‘Tier 1’ Internet Service Provider (ISP) met een datacenter gebaseerd carrier netwerk. Dit netwerk heeft een volledige dekking in Noord Amerika, en via de Atlantische Oceaan in heel Europa, alsook via de Stille Oceaan in geheel Azië. Cogent heeft in totaal meer dan 92.300 kilometer aan beschikbare fiberverbindingen tussen steden, en meer dan 50.200 kilometer aan fiberverbindingen in grootstedelijke gebieden. De netwerk carrier biedt zijn services aan in meer dan 199 markten wereldwijd. Ook biedt het bedrijf interconnectiviteit met meer dan 6.150 andere netwerken.

Datacenter.com AMS1 heeft een energiezuinige pPUE waarde van 1,04
Datacenter.com AMS1 heeft een energiezuinige pPUE waarde van 1,04

“Cogent heeft een enorme netwerkinfrastructuur met daadwerkelijk wereldwijd bereik,” zegt Stefan Arbias, Sales Director Europe, Cogent Communications. “Het is een zeer redundant uitgevoerd netwerk dat gebruikers gigantische hoeveelheden kostenefficiënte bandbreedte biedt. De PoP die Cogent nu in het onlangs geopende Datacenter.com AMS1 heeft geïmplementeerd, betekent een belangrijke aanvulling op het wereldwijde netwerk van Cogent - dat gebruik maakt van datacenters zoals die van Datacenter.com. De Amsterdamse metropoolregio is een belangrijke internet hub voor onze klanten. Deze uitbreiding in Amsterdam is daarom van fundamenteel belang voor Cogent, vooral ook omdat Datacenter.com strategisch gepositioneerd is in Amsterdam Zuidoost – een gebied met een zeer hoge dichtheid als het gaat om beschikbare glasvezels en wereldwijde connectiviteit.”

Hoge volumes bandbreedte

De toevoeging van Cogent aan het carrier- en cloud-neutrale ecosysteem van netwerk providers in Datacenter.com AMS1, betekent voor Datacenter.com een belangrijke aanvulling op de bestaande mix van netwerk providers in het datacenter in Amsterdam. Cogent zal op deze locatie end-to-end services en netwerkbeheer aan klanten bieden. Het 5.000 vierkante meter grote datacenter in Amsterdam is uitgerust met een 2N volledig redundant uitgevoerde stroomvoorziening (wat onderhoud in bedrijf mogelijk maakt zonder interruptie). Het datacenter biedt daarnaast een high-density infrastructuur en is ingericht om schaalbare IT infrastructuren te faciliteren. Verder maakt het Datacenter.com AMS1 datacenter gebruik van 54U racks, welke ontworpen zijn voor schaalbaarheid en flexibiliteit – om tegemoet te komen aan de dynamische wensen en eisen van cloud providers wereldwijd.


“De hoge volumes aan beschikbare bandbreedte en de lage latency die Cogent biedt, zal onze klanten zeker aanspreken,” aldus Jochem Steman, CEO van Datacenter.com.

“Cogent is een krachtige aanvulling op onze bestaande enterprise-grade mix van carriers met wereldwijde netwerken,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “De uitbreiding van Cogent’s glasvezelnetwerk naar ons Amsterdam AMS1 colocatie datacenter is van cruciaal belang voor onze strategie om een rijke hoeveelheid connectiviteit aan te bieden, in dit datacenter maar ook in de datacenters die wij binnenkort elders in de wereld zullen openen. De hoge volumes aan beschikbare bandbreedte en de lage latency die Cogent biedt, maar ook de kostenefficiëntie van Cogent’s netwerk services, zal onze klanten zeker aanspreken. Het aanbod voorziet tevens in de behoeften van veeleisende gebruikers zoals cloud providers.”

Onlangs kondigde Datacenter.com de lancering aan van een wereldwijd Channel Partner Program voor zijn on-demand colocatie services met maandelijkse contracten. Dit channel programma is gericht op cloud service providers (CSPs), managed service providers (MSPs), system integrators, en IT consultancy bedrijven. Het channel programma stelt hen staat om Datacenter.com’s carrier- en cloud-neutrale colocatie services te bundelen met hun eigen oplossingen.

“De solide merknaam van Datacenter.com, de unieke on-demand propositie, alsook hun compliant infrastructuur en professionele management, sluiten goed aan bij de strategie van Cogent om het wereldwijde netwerk continue uit te breiden met PoP’s in enterprise-grade datacenters,” zegt Arbias. “Daarnaast zijn wij gecharmeerd van hun ambitieuze groeistrategie en hun planning om binnenkort nieuwe datacenters elders in de wereld te openen. De samenwerking met Datacenter.com betekent voor ons een serieuze uitbreiding van onze footprint in de regio Amsterdam en daarmee ook in de Europese markt. Voor Datacenter.com klanten betekent het dat zij toegang krijgen tot een van de grootste netwerken met de beste connectiviteit wereldwijd.”

--------------------
Over Cogent Communications

Cogent Communications (NASDAQ:CCOI) is een multinationale ISP met een Internet backbone netwerk welke consistent in de top-5 van Internet backbones ter wereld wordt gerangschikt. Het volledig optische IP netwerk van Cogent maakt gebruik van Tier 1 datacenters en is beschikbaar in meer dan 195 markten wereldwijd. Cogent is gespecialiseerd in het leveren van internettoegang met hoge snelheden, Ethernet transport, en colocatie services.

Sinds de oprichting heeft Cogent er hard aan gewerkt om een van de grootste hoge-capaciteit IP netwerken ter wereld te ontwikkelen en de voordelen van IP technologie wereldwijd ter beschikking te stellen. Dit netwerk stelt Cogent in staat om hoge volumes bandbreedte aan te bieden tegen competitieve prijzen. Cogent biedt daarnaast superieure klantenservice, dankzij end-to-end controle over het services aanbod en de netwerk monitoring. Het hoofdkantoor van Cogent Communications is gevestigd in Washington D.C.

Voor meer informatie over Cogent Communications, ga naar www.cogentco.com.

--------------------
Over Datacenter.com

De investeerders van Datacenter.com hebben zichzelf ten doel gesteld om zwaar te investeren in state-of-the-art datacenter infrastructuur. Daarmee willen zij inspelen op de groeiende vraag in de markt naar hyper-connected en modulair ingerichte datacenters, waarin organisaties flexibel en veilig hun IT infrastructuren kunnen onderbrengen en waarbij aan alle cloud computing eisen wordt voldaan. Datacenter.com’s op maat geleverde, betrouwbare en innovatieve datacenter oplossingen worden geleverd met best-in-class klantsupport.

Voor meer informatie over Datacenter.com, ga naar: https://datacenter.com, of volg Datacenter.com via Twitter @datacenter_com

--------------------
Media Contact:

Datacenter.com
Jochem Steman, CEO Datacenter.com
press@datacenter.com
Keienbergweg 22 | 1101 GB Amsterdam | the Netherlands
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van Datacenter.com  
Datacenter.com kondigt het komende vertrek aan van CEO

Datacenter.com completes expansion of Amsterdam Data Center

Datacenter aanbieder Datacenter.com start IT-management gefocuste Lunch & Learn Seminars met IBM
Talking Bikes: Siemens Mobility maakt fietsers digitaal zichtbaar

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Johnny Pronk aangesteld als key accountmanager bij Renewd

Pure biedt flexibiliteit en keuzevrijheid aan klanten die een weg moeten vinden in de uitdagende omgeving van vandaag

Greenhouse verdubbelt capaciteit datacenter Naaldwijk en benoemt Chief Commercial Officer

Uptime datacenter BIT cruciaal voor kwaliteit van diensten Missing Piece

Sharp introduceert stijlvol zwart PV-zonnepaneel met half-cut-cellen

commercetools erkend om B2B-commerce

Toshiba Tec Retail gaat verder onder de naam Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)

Razer Gigantus V2 – go big or go home

F5 maakt Tom Fountain topman voor wereldwijde services en strategie

Nakko becomes Notificare partner

Scale-up Gymeyes lanceert bestelkiosk voor horeca

Vanaf 1 juni reserveren bij cafés en terrassen met nieuwe app

Cybereason sluit samenwerking met Pinewood om slagkracht in Nederland te vergroten

GitLab breidt functionaliteiten van DevSecOps-platform uit met release 13.0

VMware introduceert tweede generatie van VMware Cloud on Dell EMC

CM.com takes Conversational Commerce to the next level through the acquisition of leading Conversational AI provider CX Company

Verdwijnen DWDD doet literatuurwereld veel pijn
Workiva en Trintech kondigen strategische samenwerking aan die financiële afsluitprocessen en wettelijke rapportageprocessen transformeert

Snel groeiende vraag naar managed securitydiensten creëert nieuwe kansen voor MSP’s

Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?

MeetingpointAdvies biedt kosteloos videobellen aan financieel adviseurs

Nieuwe Zyxel Multi-Gigabit switch helpt bedrijven eenvoudig aan de WiFi 6-standaard

Nutanix breidt integratie met ServiceNow uit en stroomlijnt IT-operations en -kosten

Secureworks introduceert nieuw wereldwijd partnerprogramma

Drie nieuwe Fiber Aggregation Switches met optioneel cloud-beheer

Amsterdam eindigt als tweede op wereldwijde ranglijst artificiële intelligentie

Women in Tech komt met een 24 hour virtual conference
Geplaatst:
Verstreken tijd: 783 dagen
Datacenter.com contact  

Logo Datacenter.com

  Jochem Steman
  press@datacenter.com
  datacenter.com
Datacenter.com sociaal  


Datacenter.com tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Pure Storage
Logo Greenhouse Datacenters
Logo BIT
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo commercetools
Logo Toshiba
Logo Workiva
Logo Barracuda Networks
Logo HubSpot
Logo MeetingpointAdvies
Logo Zyxel
Logo OutSystems
Logo Schneider Electric
Logo VSL
Logo Totaalbesparen.com
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88453 persberichten
- 5694 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8073 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl