Capitar IT Group beheert 65.000 IAM accounts voor Jumbo

Ede, 29 maart 2018 – Capitar IT Group maakt bekend dat het bedrijf de Access en Identity (IAM)-omgeving van supermarktketen Jumbo beheert. Dit houdt in dat Capitar verantwoordelijk is voor het  onderhoud en beheer van het Jumbo’s IAM-systeem. Hieronder valt ook de authenticatie, autorisatie en gebruikersbeheer van 65.000 winkelmedewerkers tot het voorraad- en kassasysteem. Jumbo koos voor Capitar omdat het een ruime ervaring en brede kennis heeft in het bieden van managed services aan grote retail organisaties.

Jumbo maakt gebruik van het IAM-systeem One Identity, en zocht een partij die binnen 4 uur kon reageren op verzoeken en problemen. Dat is belangrijk, want zonder een goed werkend IAM-systeem kan het winkelpersoneel bijvoorbeeld niet in verschillende vestigingen werken. Om het hoge serviceniveau te garanderen verdiepte Capitar zich in de techniek en mogelijkheden van One Identity. Na diverse trainingen bezit Capitar een 4-koppig team dat Jumbo vanaf eind februari 24/7 ondersteunt. Hierdoor kan Capitar op een efficiënte en veilige wijze de vele identiteits- en toegangsgegevens van Jumbo’s werknemers overzien en beheren.

Peter Jurg, managing director bij Capitar: “We zijn zeer enthousiast dat we het IAM-systeem voor Jumbo mogen onderhouden en beheren. Capitar werkt al 25 jaar voor bedrijven die degelijk beheer, en snelle en goede service vereisen bij incidenten. Daarom zijn we er ook van overtuigd dat we de continuïteit kunnen bieden die voor Jumbo zo kritisch is. We kijken uit naar een intensieve en prettige samenwerking.”

Over Capitar
Capitar IT Group levert al bijna 25 jaar Managed Services met een sterke focus op beveiliging en is ingericht voor 7x24 proactief beheer en support. Sinds 2012 levert Capitar IT Group IAM-diensten aan grote organisaties. Capitar IT Group heeft een zeer klantgerichte instelling en gaat voor langdurige relaties met klanten. De klanten bevinden zich in diverse segmenten, zoals onderwijs, de financiële markt, service providers en retail. Naast het bijhouden van kennis van haar dienstverlening besteedt Capitar IT Group veel aandacht aan innovatie. Op dit moment zijn er partnerships met startups zoals ZeroTier en LizardFS, waarmee een veilige en geografisch gespreide ‘always on’ infrastructuur voor haar diensten wordt gecreëerd. IAM-oplossingen profiteren hiervan door de hoge beschikbaarheid en flexibele inrichting. Capitar IT Group is ISO27001 gecertificeerd en zal in 2018 ook aan ISAE 3402 voldoen.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie kunt u opvragen bij:

Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl