Wereld Back-Up Dag 2018

Gebruik Wereld Back-Up Dag als vaste prik om je Back-up in orde te maken.

Op zaterdag 31 maart is het Wereld Backup Dag 2018. Met dit initiatief wordt wereldwijd opgeroepen tot het maken van een back-up. En dan wel specifiek op deze dag.

Daar zit gelijk het probleem van handmatig een back-up maken, het is iets wat we graag nog een paar dagen of een paar weken uitstellen. Op de Wereld Backup Dag is het de bedoeling dat je niet alleen een back-up maakt maar dat je ook gelijk met je omgeving deelt dat je zojuist die back-up gemaakt hebt. Zo moet deze activiteit zich op 31 maart als een olievlek verspreiden.

Is een Back-up nodig?
De aantallen manieren waarop bestanden verloren raken is enorm, denk alleen al aan harde schijven die crashen, laptops die gestolen worden, een virus of ransomware die de bestanden beschadigt dan wel ontoegankelijk maakt. De noodzaak voor een back-up wordt door veel mensen wel gezien.

Een Back-Up Maken is niet moeilijk
Gelukkig is het ook niet moeilijk om een back-up te maken. Er zijn simpelweg twee gangbare manieren om een back-up van je belangrijkste bestanden te maken. Je kunt een back-up maken op een externe harde schijf of je kunt een online back-up maken.

Back-up op een externe harde schijf
Een simpele manier om een back-up te maken is bestanden te kopiëren naar een usb drive of externe harde schijf. Externe harde schijven zijn verkrijgbaar bij Bol.com en Coolblue vanaf ongeveer €50,-.
Back-Up in de cloud
Een online back-up maken kan zelfs gratis als het gaat om een paar GB, kijk hiervoor bij de cloud opslag van Google, OneDrive en Dropbox. Wie meer ruimte of meer back-up functionaliteiten zoekt kan voor ongeveer €10 per maand upgraden. Dropbox biedt 1.000 GB aan voor €9,99 per maand, Google Drive heeft een 100 GB abonnement voor €1,99 en een 1.000 GB voor €9,99 per maand. Het OneDrive van Microsoft biedt een 50 GB abonnement aan voor €2 per maand, wie echter al Office365 klant is heeft gratis de beschikking over 1.000 GB.

Wie vervolgens zijn of haar belangrijkste mappen met bijvoorbeeld foto’s in de cloud bewaart is automatisch voorzien van een actuele back-up.

Nederlandse alternatieven
Wie zijn persoonlijke documenten niet toevertrouwd aan een Amerikaans bedrijf dat onder de Patriot act valt kan kiezen voor enkele Nederlandse aanbieders.
Over BackupVergelijker.nl
BackupVergelijker.nl ondersteunt de Wereld Backup Dag 2018 (www.wereldbackupdag.nl). Sinds 2012 is www.backupVergelijker.nl de vergelijker voor Cloud Backup diensten. BackupVergelijker.nl is een initiatief van ReferMedia B.V., uitgever van diverse Nederlandse vergelijkingswebsites waaronder ook Webhosters.nl.