Centric breidt uit naar Litouwen

Gouda, 21 maart 2018 - Centric opent dit jaar een nieuwe vestiging in Kaunas, een universiteitsstad in Litouwen. Het internationale IT-bedrijf verwacht er de komende drie jaar tweehonderd specialisten aan te trekken.

Centric richt zich op de internationale uitbouw van de retailactiviteiten, staffing sevices en managed services. Om de toenemende vraag naar onder andere managed services ook in de toekomst goed te kunnen invullen, start Centric dit jaar met het uitbreiden van de teams met collega’s in Litouwen. De nieuwe collega’s zullen zich richten op technical engineering, managed services en cloud engineering.

In voorbereiding op de uitbreiding heeft Centric de werkwijzen internationaal op elkaar afgestemd. De datacenters en servicedesks in Nederland, België, Noorwegen en Zweden hebben nu volledig dezelfde inrichting en ook de werkwijzen zijn uniform. Hiermee profiteren klanten over de landsgrenzen heen van diepgaande expertise en hoge beschikbaarheid. De collega’s in Litouwen werken in de toekomst volgens dezelfde werkwijzen en maken integraal onderdeel uit van de teams. Hiermee sluit onze dienstverlening nog beter aan bij de wensen van klanten die we internationaal bedienen.

CTO Centric: ‘Onder de indruk van IT-kennis Litouwers’
Centric richtte in 2011 een vestiging op in Roemenië. Sindsdien maakte de organisatie een sterke groei door en het Roemeense team bestaat nu uit bijna 300 professionals. Zij werken samen met collega’s in de Benelux in distributed agile teams aan de softwareoplossingen voor klanten in West-Europa. “Toen we op zoek gingen naar een nieuwe locatie voor de uitbreiding van onze teams, ontdekten we Litouwen”, aldus Freddie Veltmaat, Chief Technology Officer bij Centric. “Kaunas is een aantrekkelijke stad: er wonen en studeren veel jonge mensen en heeft een goede universiteit, de Kaunas University of Technology. We waren onder de indruk van de IT-kennis en het IT-talent in de stad. Bovendien steunen de overheid en universiteiten onze komst, waardoor we een vliegende start kunnen maken met onze vestiging.”

Samenwerken met Kaunas University of Technology
De ervaring met het opbouwen van een vestiging waar we internationaal mee samenwerken, komt van pas in Litouwen. Net als in Roemenië gaat Centric samenwerken met de universiteit bij het opleiden en begeleiden van afstudeerders en studenten, om ervoor te zorgen dat hun expertise aansluit bij de snel veranderende markt. Behalve IT-kennis is er ook aandacht voor de soft skills van de studenten en nieuwe collega’s. Centric is ervan overtuigd dat ze in Kaunas de specialisten kan aantrekken met de juiste technische achtergrond en proactieve houding die belangrijk zijn voor het succesvol ondersteunen van klanten.

Voor meer informatie:
Centric
Marlies Aanhaanen
Manager corporate communicatie
+31 6 50 50 77 11

Achtergrondinfo
Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Centric heeft 4.300 medewerkers en een positief bedrijfsresultaat van 20,2 miljoen euro bij een omzet van 451,6 miljoen euro.