Softwarelicentiespecialist B-lay introduceert dashboard-toolZyncc

Nieuwe oplossing geeft organisaties inzicht in kosten en voorwaarden softwarelicenties

Utrecht, 21 maart 2018 – De bedrijfsuitgaven aan software stijgen al jaren. Toch hebben organisaties amper inzicht in de kosten, functionaliteiten en voorwaarden van hun softwarelicenties en -abonnementen. Dit zorgt ervoor dat vooral grote organisaties miljoenenrisico’s lopen en veel overbodige uitgaven doen. De nieuwe dashboard-tool Zyncc van softwarelicentiespecialist B-lay biedt bedrijven het inzicht dat zij nodig hebben om deze risico’s te minimaliseren en kostenbesparingen te realiseren.

Zyncc biedt IT-afdelingen een overzichtelijke contractadministratie en laat zien waar het softwarebudget precies aan wordt besteed. Daarbij monitoren en duiden B-lay-experts relevante veranderingen in softwareproducten en licentievoorwaarden van softwareleveranciers. Ook houden zij bij welke externe gebeurtenissen, zoals een overname of een wetswijziging, van invloed kunnen zijn op de financiële situatie van een organisatie. Al deze gegevens worden in het Zyncc-dashboard weergegeven.

Inzicht
Mark van Wolferen, medeoprichter en managing director van B-lay: “Het is voor een IT-manager onmogelijk om de vele veranderingen allemaal zelf bij te houden, laat staan om te begrijpen wat ze voor zijn specifieke situatie betekenen. Dat vergt diepgaande kennis van de contracten en manier van werken van softwareleveranciers. Die hebben wij in huis. Met Zyncc en onze mensen erachter bundelen we als het ware al onze kennis in een overzichtelijk dashboard, zodat een IT-manager altijd weet hoe hij ervoor staat. Inzicht is het toverwoord.”

Financiële voordelen
Voor een IT-manager biedt het hebben van inzicht in de status van zijn softwarelicenties en abonnementen meerdere financiële voordelen. Enerzijds helpt het hem met het slimmer besteden van zijn softwarebudgetten – veel organisaties betalen nu bijvoorbeeld voor softwareproducten die niet gebruikt worden. Anderzijds is dit inzicht cruciaal voor het bepalen van de compliance-positie van een organisatie. Dankzij Zyncc weet een IT-manager altijd of hij voldoet aan de contractuele afspraken met een softwareleverancier en is hij bovendien voorbereid op een mogelijke audit.

Accenture
Accenture is een van de eerste partners die Zyncc hebben omarmd. Het organisatieadviesbureau heeft Zyncc opgenomen in het Accenture Innovation Center in Houston en gebruikt het platform om enterprises te laten zien hoe innovatie rondom software asset management (SAM) extra toegevoegde waarde oplevert. Andre Guerreiro, managing director bij Accenture: “Dankzij onze samenwerking met B-lay kunnen we producten als Zyncc gebruiken om data uit softwarecontracten om te zetten naar echte financiële voordelen voor onze klanten.”

Alle functionaliteiten van Zyncc op een rij
  • Alle software-aankopen en -contracten in één centraal archief
  • Altijd up-to-date administratie van alle licenties en abonnementen
  • Volledige outsourcing van de licentie-administratie door vakkundig personeel met een brede kennis van verschillende softwareleveranciers
  • Relevante data over software-uitgaven in een handig dashboard
  • Real-time monitoring en advies van B-lay-experts over relevante externe gebeurtenissen
  • Simpele integratie met populaire software asset managementtools zoals Snow, Flexera en ServiceNow
Over B-lay
B-lay is specialist in softwarelicentiemanagement en levert diensten op het gebied van software compliance, software audits, software asset management tools en inzicht in software-uitgaven. Met onze diensten bieden we organisaties wereldwijd inzicht in de risico’s van softwarelicenties, helpen we compliance issues te voorkomen en creëren we aanzienlijke kostenbesparingen. B.lay is opgericht in 2008 en heeft vestigingen in Nederland, Roemenië en de Verenigde Staten.