www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureau
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (549 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Te snelle cloud-migratie stelt organisaties bloot aan cybersecurity-risico’s

Nieuw onderzoek wijst uit dat veel bedrijven in Europa en het Midden-Oosten hun migratie naar de cloud en cybersecurity niet goed afstemmen

Amsterdam, 15 maart 2018 –  Volgens de meerderheid (70 procent) van de cybersecurity-professionals die voor grote organisaties in Europa en het Midden-Oosten werken, wordt er bij een versnelde migratie naar de cloud te weinig rekening gehouden met de risico’s. Dit is één van de uitkomsten van een nieuw cloud security-onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Palo Alto Networks® (NYSE:PANW), de aanbieder van next-generation security.

Het onderzoek is gebaseerd op bedrijven die hun data, applicaties en servicebehoeften actief migreren naar de cloud. Het toont aan dat cybersecurity-professionals weten dat zij veel meer moeten doen om de snelheid van de cloud-business bij te houden, maar dat security te vaak wordt gezien als een remmer van de business wanneer nieuwe applicaties en diensten worden aangenomen. Belangrijke uitkomsten van het onderzoek:
  • Meer dan de helft (54 procent) van de cybersecurity-professionals in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saudi-Arabië geven aan dat er gebrek aan afstemming is tussen hen en de rest van de organisatie als het gaat om cloud en security, en de rol van cyber security bij het succesvol maken van de cloud-migratie.
  • Ondanks dat de meerderheid van de cybersecurity-professionals (64 procent) aangeeft dat security een topprioriteit is bij de migratie naar de publieke cloud, is minder dan de helft van alle respondenten ervan overtuigd dat hun cybersecurity in de publieke cloud goed werkt, zelfs in gevoelige gebieden als de financiele dienstverlening.
  • Slechts één op de tien (13 procent) respondenten kon tijdens de migratie een consistente, bedrijfsgerichte cybersecurity in hun cloud(s), netwerken en endpoints behouden. Op dit moment maakt nog ongeveer de helft (49 procent) van de respondenten gebruik van verschillende tools en een gesegmenteerde aanpak voor cybersecurity, maar zou liever dezelfde consistente zichtbaarheid, controle en bevoegdheid over cybersecurity in alle gebieden willen hebben.
  • Cybersecurity-professionals voelen zich onvoldoende geraadpleegd over cloud-security en willen meer controle. Slechts 19 procent van alle respondenten zegt dat ze de juiste mate van betrokkenheid bij de beveiliging van cloud-services hebben, en zelfs 57 procent van de groep respondenten die meldt dat ze een extreem hoge mate van betrokkenheid hebben, zou graag nog meer controle willen hebben.
Greg Day, vice president en chief security officer van de EMEA-regio bij Palo Alto Networks: “De migratie naar de cloud wordt gedreven door de wens naar meer agile, innovatieve digitale operaties. Aangezien het voor cybersecurity-professionals vaak lastig is om de snelle ontwikkelingen te houden, zouden ze kunnen vrezen dat de rest van de organisatie ten onrechte denkt dat cybersecurity een obstakel is. Juist terwijl het eigenlijk kan helpen bij de realisatie van de ambities op het gebied van de cloud. Om cybersecurity zo agile te laten zijn als door de business is vereist, moeten moderne cybersecurity-leiders stevige controle houden op cybersecurity in alle gebieden, waaronder de cloud en multi-cloud.”

Het onderzoek benadrukt enkele verschillen tussen landen. 80 procent van de respondenten van organisaties in Frankrijk ziet bijvoorbeeld dat de migratie naar de cloud sneller gaat dan de ontwikkeling van cybersecurity, terwijl organisaties in Nederland (54 procent), Duitsland (64 procent) en het Midden-Oosten (VAE en Saudi-Arabië; 66 procent) deze trend niet zien.

Day concludeert: “De cloud verandert hoe IT gebruikt wordt en zal ook de manier, waarop cybersecurity gaat worden geconsumeerd, veranderen. Organisaties kunnen veel grotere security datasets verzamelen, grotere risicoanalyses op basis van big data maken, machine learning inzetten om dreigingen eerder te stoppen en grenzeloos toegang hebben tot rekenkracht om preventie grondig aan te pakken. Het is cruciaal dat dit allemaal gebeurt op het digitale tempo dat nodig is om risico's te identificeren en cybersecurity aanvallen te voorkomen.”

Om aan de vereisten van organisaties te voldoen om een sterke en consistente controle van cybersecurity in hun applicaties, data en transacties in de hybride cloud- en multi-cloud-omgevingen te behouden, heeft Palo Alto Networks nieuwe cybersecurity cloud-mogelijkheden toegevoegd aan zijn Next-Generation Security Platform. De verbeteringen leveren klanten die met hybride cloud- en multi-cloud-omgevingen werken, uitgebreide en bedrijfsgerichte security-oplossingen die direct integreren met hun cloud-infrastructuur en workloads.

Meer informatie over Palo Alto Networks en cybersecurity in de cloud kunt u vinden via: https://www.paloaltonetworks.com/products/innovations/cloud-security

Lees meer:
Noot voor de redactie
Het onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne, in opdracht van Palo Alto Networks. De uitkomsten zijn gebaseerd op interviews met 500 IT-beslissers die de verantwoordelijkheid dragen voor cybersecurity in organisaties van 500 tot 5000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië.

Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks is de aanbieder van next-generation security. Het bedrijf loopt voorop in het nieuwe tijdperk van cyber security, door op een veilige manier applicaties mogelijk te maken en cyberbreaches te voorkomen voor duizenden organisaties over de hele wereld. Dankzij het baanbrekende beveiligingsplatform dat gebouwd is door middel van een innovatieve aanpak en met zeer gedifferentieerde mogelijkheden voor cyberthreat preventie, zorgt Palo Alto Networks voor een superieure beveiliging van legacy systemen of point producten. Dit maakt een veilige dagelijkse gang van zaken mogelijk waardoor waardevolle eigendommen beschermd worden. Kijk voor meer informatie op http://www.paloaltonetworks.com/.

Palo Alto Networks en het Palo Alto Networks logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in jurisdicties wereldwijd. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of dienstmerken die gebruikt of genoemd worden behoren tot hun eigenaren.

Voor meer informatie kun je terecht bij:
Text100 Global Communications
Marcel van der Geld
T. +31 6 41 55 33 80
E. marcel.vandergeld@text100.nl
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Palo Alto Networks  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 549 dagen
Bron:
PR bron: Archetype Agency BV
Palo Alto Networks contact  
Logo Palo Alto Networks
Palo Alto Networks sociaal  
Palo Alto Networks tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauContentbureau