www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 135 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

VTKE pleit voor vrije keuze eindapparatuur

Bondgenootschap van fabrikanten steunt de beleidsregel ‘Netwerkaansluitpunt’ die grote voordelen heeft voor consumenten en bedrijven

Amsterdam, 13 maart 2018- In december 2017 kwam het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met een voorstel voor de beleidsregel ‘Netwerkaansluitpunt’. De beleidsregel maakt duidelijk dat consumenten en bedrijven zelf kunnen bepalen welke eindapparatuur – zoals modems en routers – op het netwerk van hun telecomaanbieder worden aangesloten.

Het ministerie bood geïnteresseerde partijen de kans om via een internetconsultatie op de beleidsregel te reageren. Sinds half februari 2018 is deze consultatie gesloten. Het Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller (VTKE) heeft positief gereageerd op de beleidsregel. Dit in tegenstelling tot de telecomaanbieders, die technische bezwaren tegen de vrije keuze van eindapparatuur aanvoeren.

Het VTKE ziet echter geen technische redenen om de keuzevrijheid van netwerkapparatuur voor consumenten en bedrijven in Nederland te beperken. Integendeel: het bondgenootschap is ervan overtuigd dat de keuzevrijheid de markt zal stimuleren door middel van gezonde concurrentie, resulterend in innovatievere producten van hogere kwaliteit, waarvan de eindgebruiker uiteindelijk profiteert. Daarnaast kan de keuzevrijheid een antwoord zijn op de problemen die eindgebruikers nu ervaren met verplichte afname van een netwerkapparaat van hun telecomaanbieder, zoals issues rondom databescherming, privacy, IT-security en netwerkneutraliteit.

Het VTKE onderstreept dat een soortgelijke regeling in Duitsland tot zeer positieve resultaten heeft geleid. Sinds augustus 2016 kunnen Duitse consumenten en bedrijven hun eigen apparaten op het netwerk van hun telecomaanbieder aansluiten. Dit heeft niet geleid tot een negatieve impact op de veiligheid van de netwerken, zoals door sommigen werd voorspeld en nu ook door de Nederlandse telecomaanbieders wordt gesuggereerd. In plaats daarvan profiteren Duitse eindgebruikers nu van alle mogelijkheden van de keuzevrijheid. Daarnaast zijn consumenten in de Verenigde Staten al jaren vrij om naar een elektronicawinkel te gaan en binnen deze categorie hun eigen eindapparatuur te kiezen – een situatie die al die tijd al goed werkt.

Clemens Matern, Head of Product Management bij Auerswald: “Als de beleidsregel halverwege 2018 inderdaad wordt ingevoerd, zijn internetproviders nog steeds in staat hun klanten te voorzien van eindapparatuur. Wat er verandert, is dat particuliere en commerciële eindgebruikers een extra optie krijgen, namelijk dat ze ook zelf een netwerkapparaat kunnen aanschaffen. Deze optie sluit aan op de Europese regelgeving waarin staat dat eindgebruikers de mogelijkheid moeten hebben om te kiezen welke netwerkapparatuur het best past bij hun kwaliteits- en functionaliteitsbehoeften. Daarom verwelkomen wij dit initiatief van de Nederlandse regering met open armen.”

Over VTKE
Het VTKE (Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller/Alliance of Telecommunications Terminal Equipment Manufacturers) is een bondgenootschap van grotendeels middelgrote bedrijven die actief zijn in Europa. Het VTKE heeft campagne gevoerd voor de verdere liberalisering van de telecommunicatiemarkt in het algemeen, en specifiek voor de keuzevrijheid van eindapparatuur zoals modems en routers.

image
Ga voor meer informatie naar de website van de VTKE.
Laatste van VTKE  
Geschillencommissie bepaalt dat klanten van VodafoneZiggo eigen modem mogen gebruiken

VTKE pleit voor vrije keuze eindapparatuur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 135 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
VTKE contact  

Logo VTKE

  +49 173 – 628 62 44
  info@vtke.de
  vtke.de

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl