www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2500 volgen @ICTberichten
Datum: (817 dagen geleden)
Bedrijf:

Security Awareness-trainingen helpen IT-securityincidenten voorkomen

Veel directieleden onttrekken zich echter van eigen verantwoordelijkheid

Utrecht, 12 maart 2018 – De meeste organisaties in Nederland en België beseffen inmiddels dat medewerkers de grootste kwetsbaarheid vormen als het gaat over IT-beveiliging. Het verbeteren van de ‘security awareness’ staat daardoor steeds vaker op de IT-security agenda. Toch hebben veel organisaties regelmatig te maken met IT-security incidenten. Kaspersky Lab liet een onderzoek uitvoeren naar de houding onder Nederlandse en Belgische bedrijven ten aanzien van security awareness.

Directie denkt dat een ‘security awareness’ training niet voor hen is
Meer dan de helft van de ondervraagde organisaties heeft een duidelijke verantwoordelijke voor ‘security awareness’ (58%), en voorlichting is meestal beschikbaar (54%). Er wordt echter te weinig gedaan om het actueel te houden. Slechts een derde actualiseert het trainingsmateriaal ieder jaar en niet meer dan 32% geeft alle medewerkers jaarlijks een instructie. Zelfs securityspecialisten krijgen maar bij 31% van de organisaties ieder jaar training op het gebied van awareness. Opvallend is dat veel directies zich onttrekken aan hun eigen verantwoordelijkheid. Slechts bij 11% van de Nederlandse en 5% van de Belgische organisaties maakt de directie zelf gebruik van speciaal op hen gerichte ‘security awareness’-training. Dat terwijl juist directieleden steeds vaker het doelwit zijn van bijvoorbeeld spear phishing (gerichte e-mail scam met als doel ongeoorloofde toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens).

Elk bedrijf heeft met IT-securityincidenten te maken
Bijna alle ondervraagde organisaties hebben te maken met IT-securityincidenten. Slechts 7% gaf aan in de afgelopen 12 maanden geen enkel IT-securityincident te hebben gehad, terwijl het gemiddelde van Nederlandse en Belgische organisaties op één IT-securityincident per maand ligt. De meest voorkomende incidenten zijn malware-infecties en het verlies van apparatuur zoals smartphones, laptops en informatiedragers zoals USB-sticks.

Met welke van de volgende incidenten heeft uw organisatie de afgelopen 12 maanden te maken gehad?Trainingen hebben een positieve invloed
Organisaties geven aan dat awareness programma’s duidelijke positieve effecten hebben. Volgens 35% is het aantal incidenten gedaald dankzij awareness programma’s. Daarnaast ervaart bijna 30% dat de schade als gevolg van incidenten kleiner is en vaker wordt voorkomen.

Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux: “Om awareness structureel te vergroten is het nodig dat de verantwoordelijkheid voor awareness goed wordt ingebed in de organisatie. Leidinggevenden moeten ervoor zorgen dat hun teamleden begrijpen hoe ze incidenten voorkomen en hoe ze moeten reageren. Maar het is ook aan managers zelf om up-to-date te blijven als het gaat om potentiële dreigingen. Daarnaast is het belangrijk dat er een cultuur ontstaat waarin medewerkers positief gestimuleerd worden om incidenten te melden, zodat er maatregelen genomen kunnen worden.”

Kaspersky Lab biedt verschillende oplossingen om IT-security awareness naar een hoger niveau te tillen.
  • Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS) – Een simulatie die besluitvormers meer inzicht in cyberveiligheid geeft. In aangepaste software wordt nagebootst hoe de reactie van besluitvormers op cyberaanvallen invloed heeft op bedrijfsresultaten en inkomsten.
  • Cybersafety Games – Een interactieve workshop van een halve dag, waarin managers inzicht krijgen in de mentaliteit die nodig is om een veilige werkomgeving te handhaven.
  • Trainingsplatform voor cybervaardigheden – Een interactieve training met verschillende moeilijkheidsgraden en specifieke gesimuleerde phishingaanvallen. Beschikbaar in 30 talen via SaaS en op locatie.
  • Beoordeling van cybersecuritycultuur – Een cloudgebaseerd onderzoek voor een analyse van cyberveiligheid op alle organisatieniveaus. Met de resultaten kunnen ongelijkheden en aandachtspunten worden gesignaleerd.
In februari 2018 werden 302 organisaties door onderzoeksbureau Pb7 ondervraagd met behulp van een web gebaseerde panel survey. Het onderzoek werd uitgevoerd onder IT-security beslissers in bedrijven met 200 of meer medewerkers in Nederland en 100 of meer medewerkers in België.
Laatste van Kaspersky  
Hack EasyJet: dit kunnen slachtoffers doen

Bijna helft wil ook na Coronacrisis vaker thuiswerken

Kaspersky steunt zorginstellingen tijdens COVID-19 pandemie met gratis productlicenties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 817 dagen
Kaspersky contact  

Logo Kaspersky

  030 752 95 00
  info@kaspersky.nl
  www.kaspersky.nl
Kaspersky sociaal  


Kaspersky tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl