Datum: (108 dagen oud)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Cegeka vernieuwt ICT van Alrijne Ziekenhuis

Weldoordacht plan van aanpak geeft doorslag voor vijfjarige samenwerkingVeenendaal, 8 maart 2018 - Cegeka gaat de ICT van Alrijne Ziekenhuis vernieuwen. De modernisering omvat zowel de transitie naar een toekomstbestendige server- en storageomgeving als het opleveren van een nieuwe werkplek voor de medewerkers. Bij de zoektocht naar een partner, paste Alrijne de “best value procurement-principes” toe. Het onderscheidend vermogen en de innovatieve aanpak van Cegeka maakten het verschil. Alrijne en Cegeka sluiten een overeenkomst af voor de komende 5 jaar.

Alrijne Ziekenhuis vormt samen met de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn Alrijne Zorggroep. Door de fusie in 2015 ontstond de volgende situatie op het ICT vlak: 4 interne datacenters, 4 serveromgevingen, 4 storageomgevingen, 2 back-upomgevingen en verschillende desktoptechnologieën. Samen goed voor de support van ongeveer 593 applicaties, 3000 werkplekken, 4000 medewerkers en 1500 medische apparaten op het netwerk. Het gevolg? Een grote complexiteit en een zware beheerlast.

Een hoogwaardige ICT-ondersteuning is niet alleen noodzakelijk voor de interne werking van Alrijne Ziekenhuis, het vormt ook een cruciale succesfactor voor de tevredenheid van patiënten en artsen over de zorgprocessen. Dus ging Alrijne op basis van de best value procurement-principes op zoek naar een betrouwbare IT-partner. Cegeka kwam met een volledig plan van aanpak dat aan alle voorwaarden voldeed. Dat plan bindt beide partijen aan elkaar voor de komende 5 jaar.

Cegeka zal de transitie naar de nieuwe omgeving al binnen de 10 maanden afronden. Ook wordt er één uniforme zorgwerkplek geïmplementeerd voor alle Alrijne-medewerkers en één wifinetwerk op alle locaties. Dat moet na 3 jaar tijd leiden tot 90% minder manueel inloggen en een significant hogere gebruikerstevredenheid. Daarnaast zal Cegeka de beheerlast reduceren tot 10%, de huidige kosten halveren en het aantal applicaties met 30% verminderen. Tot slot mag de overstap van 4 naar 2 datacenters en van 4 naar één werkplek logischerwijs niet tot prestatieverlies leiden.

Marcel van Dalen, senior projectleider Zorg en ICT bij Alrijne: “Na het afronden van de transitie, verwacht Alrijne een vruchtbare samenwerking met Cegeka. Het vertrouwen is alvast wederzijds. Een klik van beide kanten is altijd prettig, zeker als die volledig in lijn ligt met onze bedrijfsfilosofie. Via een heldere overlegstructuur zorgen we ervoor dat onze afspraken nagekomen worden. Zo borgen we een constructieve samenwerking, ook op langere termijn. ”

Harm Kikkers, account executive Cegeka Nederland en Guy Verstraeten, directeur Cloud Solutions & Projects: “Wij zijn enorm trots op dit mooie succes. Door ons team is de afgelopen periode hard gewerkt aan het creëren van vertrouwen tussen Cegeka en Alrijne. De fit of culture heeft mede bepaald dat we Alrijne als klant kunnen verwelkomen”.

Zander Colaers, managing director bij Cegeka Nederland en COO Infrastructure Cegeka Group: “Alrijne is een organisatie die voor ons de passende omvang heeft: we hebben namelijk ervaring met ziekenhuizen van vergelijkbare grootte. In het voortraject stelden we ons proactief op en dachten we mee met Alrijne. Zo hebben we hen kunnen overtuigen dat we hun project tot een goed einde kunnen en zullen brengen.”

###

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy-opdrachten, de integratie en outsourcing van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Bij het van origine Belgische ICT-bedrijf werken 4.000 mensen. In 2016 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 414 miljoen euro, een groei van 12% ten opzichte van 2015. Cegeka heeft kantoren in België, Nederland (Eindhoven en Veenendaal), Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.