Datum: (108 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Angelique Schouten Chief Commercial Officer en bestuurslid bij fintech scale-up OhpenAmsterdam, 8 maart 2018 – De Amsterdamse core banking provider Ohpen heeft Angelique Schouten (40) aangesteld als Chief Commercial Officer. Schouten verruilt Londen voor Amsterdam en treedt toe tot het bestuur van de overkoepelende organisatie. Ze wordt binnen de directie verantwoordelijk voor het opzetten van de commerciële organisatie, marketing, sales en pr.

De eigenzinnige Schouten was de afgelopen twee jaar CEO Ohpen UK en heeft het kantoor in Engeland van de grond af aan opgezet. Ze is verantwoordelijk voor de eerste buitenlandse klanten en de eerste werknemers van de Londense vestiging van Ohpen. Het Londense kantoor bestaat voor 50% uit vrouwen, een unicum voor de masculiene banken- en technologiesector.

50% vrouwen
“Ik ben ontzettend trots op wat we bereikt hebben in Engeland. Twee jaar geleden bestond Ohpen UK nog niet en ben ik naar Engeland gevlogen met louter een laptop en een credit card. Nu staat er een organisatie met een vergunning van de toezichthouder, een aantal geweldige klanten en dertig man personeel die zijn geworven op basis van onze kernwaarden”, aldus Schouten. In Engeland worden Schoutens taken overgenomen door de nieuwe CEO UK Lydia van de Voort (33). Komende jaren gaat zij zich vooral bezighouden met het implementeren van Ohpen voor nieuwe klanten.

Expansie
De laatste acht maanden kreeg Ohpen een kapitaalinvestering van in totaal 40 miljoen euro, bedoeld voor verdere internationale expansie en verdere groei van de organisatie. Schouten gaat vooral het opzetten van de commerciële organisatie binnen het bedrijf in banen leiden door zich te richten op marketing, sales, pr en de kantoren wereldwijd. Komend jaar verwacht het bedrijf honderd nieuwe mensen in dienst te nemen. “Angelique is de personificatie van onze kernwaarden,” zegt Chris Zadeh, oprichter en CEO van Ohpen.

Angelique Schouten
Angelique Schouten

##

Over Ohpen
Ohpen is een Amsterdamse FinTech scale-up en de eerste SaaS core banking aanbieder ter wereld die volledig draait in de cloud. Hiermee stelt Ohpen klanten in staat om afscheid te nemen van legacy systemen waardoor zij meer flexibel, veilig, schaalbaar en compliant zijn. Opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers en software ontwikkelaars, administreert het Ohpen platform spaar- en beleggingsrekeningen voor klanten zoals Aegon, Nationale-Nederlanden, Volksbank en andere banken, beleggingsinstellingen en verzekeraars en. Er werken meer dan 150 mensen bij het bedrijf over drie vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Het bedrijf kreeg het laatste jaar nog een kapitaalinvestering van 40 miljoen euro voor verdere groei in het buitenland. Meer informatie op: http://www.ohpen.com/

Contact:
Lubbers De Jong
Bram Semeijn
bram@lubbersdejong.nl
06 15372363