Datum: (109 dagen oud)
Bedrijf:

F-Secure introduceert managed service voor het blokkerenvan gerichte cyberaanvallenF-Secure introduceert managed service voor het blokkeren van gerichte cyberaanvallen
Nieuwe managed service voor bedreigingsdetectie en incident respons voor endpoints biedt partners uitgelezen kansen om klanten te beschermen tegen het groeiende aantal gerichte en bestandsloze aanvallen.

Bedrijven in alle delen van de wereld worden getroffen door een stortvloed aan bestandsloze en gerichte cyberaanvallen. F-Secure, leverancier van cybersecurity oplossingen, biedt via zijn groeiende partnernetwerk een nieuwe managed service voor endpoint detection & response (EDR) aan die bedrijven beschermt tegen geavanceerde bedreigingen en gerichte cyberaanvallen. Deze dienst is in samenwerking met partners ontwikkeld en biedt hen de mogelijkheid om in te springen op de groeiende kansen in de markt voor managed EDR-diensten.

“Bedrijven hebben behoefte aan managed services die bescherming bieden tegen geavanceerde bedreigingen. Daarvoor zijn meer menselijke tussenkomst en expertise nodig dan standaard beveiligingsoplossingen kunnen bieden”, zegt Thomas Zeller, directeur van BWG Informationssysteme GmbH. “F-Secure biedt ons nieuwe mogelijkheden om managed services aan te bieden. En waar nodig kunnen we een beroep doen op hun beveiligingsexperts.”

55% van alle beveiligingsincidenten die door het Incident Reponse-team van F-Secure werden onderzocht, waren te wijten aan gerichte aanvallen. Slechts 45% van alle aanvallen had een opportunistisch karakter. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van technieken voor het omzeilen van traditionele oplossingen voor endpoint bescherming. Het onderzoeksbureau Ponemon voorspelt dat 35% van alle aanvallen in 2018 bestandsloos zullen zijn, een stijging van 6% ten opzichte van 2017. Deze aanvallen zullen een tien keer grotere kans van slagen hebben dan traditionele, op bestanden gebaseerde aanvallen.(1)

Volgens een onderzoeksrapport van het SANS Institute kreeg 32% van alle organisaties te maken met bestandsloze aanvallen. Hierbij werd gebruikgemaakt van methoden zoals het opvoeren van toegangsrechten door misbruik te maken van fouten in systemen, diefstal van beheerderswachtwoorden, injectie van kwaadaardige code in Powershell-scripts en verkenningen van netwerken. Verder blijven phishing en ransomware belangrijke punten van zorg. Volgens het SANS Institute kreeg 72% van alle organisaties te maken met phishing. Dit type aanval berokkende hen de meeste schade.(2)

“Geavanceerde moderne aanvallen werken onder de radar en vragen om een slimmere benadering. Endpoint bescherming alleen is niet langer voldoende”, zegt Aart Jonkers, sales manager corporate sales Benelux bij F-Secure. “Tegelijkertijd zorgt het nijpende tekort aan experts in cybersecurity ervoor dat middelgrote bedrijven in het nadeel zijn bij het aantrekken van beveiligingspersoneel. Een oplossing voor dit probleem is om een beroep te doen op de geavanceerde kunstmatige intelligentie van F-Secure. Deze is speciaal door de beveiligingsexperts van F-Secure getraind op het detecteren van geavanceerde bedreigingen en voorziet onze partners van aanbevelingen voor het reageren op beveiligingsincidenten. Onze unieke combinatie van mens en machine biedt middelgrote bedrijven toegang tot cybersecurity van grootzakelijk niveau, samen met lokale ondersteuning door de vakkundig getrainde beveiligingsprofessionals van onze partners.”

Hoewel prominente datalekken al jarenlang schering en inslag zijn, moeten bedrijven die in de EU actief zijn nu ook rekening houden met de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze richtlijn gaat in mei 2018 van kracht en schrijft voor dat bedrijven over adequate detectiemechanismen moeten beschikken. Verder zijn ze verplicht om datalekken binnen 72 uur na detectie te melden. F-Secure en zijn partners bieden de beste verdediging-, detectie- en responsmogelijkheden in hun soort. Deze houden bedrijven en hun gevoelige informatie veilig door een snelle detectie van datalekken.

Veelbelovende kansen voor partners om managed services aan te bieden
Endpoint detection & response (EDR) is het snelst groeiende gebied binnen de markt voor cyberbeveiliging. Het zakelijke gebruik hiervan zal de komende jaren naar verwachting fors toenemen. Gartner voorspelt “een jaarlijks groeigemiddelde van 45,3% van 2015 tot en met 2020, iets wat de groei van de markt voor informatiebeveiliging met 7% in dezelfde periode in de schaduw zet.” (3)

F-Secure stelt partners als geen ander in staat om mee te profiteren van de groeiende vraag naar EDR-oplossingen. Deze vormen een aanvulling op standaardplatforms voor endpoint bescherming en bewaken het netwerkgedrag op tekenen van geavanceerde bedreigingen, zoals gerichte, door mensen uitgevoerde cyberaanvallen. De EDR-dienst van F-Secure biedt bedrijven daarnaast een integraal overzicht van alle applicaties binnen hun IT-omgeving.
F-Secure roept kanaalpartners om mee te vechten tegen geavanceerde cyberbedreigingen door deel te nemen aan zijn programma voor managed EDR-services. Dit programma voorziet in uitgebreide training en certificering en biedt toegang tot de beveiligingsexperts van F-Secure, die een oplossing kunnen bieden voor de meest complexe beveiligingsvraagstukken van klanten.
Kanaalpartners van F-Secure kunnen voor meer informatie over het aanbieden van managed EDR-services terecht op www.f-secure.com/edr.

1 2017 State of Endpoint Security Risk, Ponemon Institute & Barkly, november 2017
2 2017 Threat Landscape Survey: Users on the Front Line, SANS Institute, augustus 2017
3 Morphing EDR Market grows to 1.5 billion in 2020, Avivah Litan, Gartner, maart 2017

Aanvullende informatie
https://www.f-secure.com/edr