Datum: (112 dagen oud)
Bedrijf:

Rittal is medeoprichter van het IoT-platform MindSphere World

Wereldwijde gebruikersorganisatie voor het IoT gestartBijna 20 industriële ondernemingen, waaronder Rittal en Siemens AG, maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie “MindSphere World” voor het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem MindSphere. Het doel is om het ecosysteem rond MindSphere over de hele wereld uit te breiden. De vereniging zal de individuele leden bovendien ondersteunen bij de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen op MindSphere en bij het ontsluiten van nieuwe markten in de digitale economie.

Rittal is medeoprichter van het IoT-platform MindSphere World

Andreas Keiger, Executive Vice President Global BU IT Infrastructure bij Rittal GmbH, lichtte onlangs in Berlijn het lidmaatschap van Rittal toe: “De nieuw opgerichte organisatie creëert voor alle deelnemers synergie en zal met de gebundelde kennis de IoT-ontwikkeling met MindSphere stimuleren. Als drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen zal Rittal zijn kennis op het gebied van schaalbare en veilige Edge-IT-infrastructuren inbrengen. Dit stelt ondernemingen in staat om zeer snel extra computercapaciteit in moderne productieomgevingen op te bouwen.

“De oprichting van MindSphere World is een andere belangrijke stap om de wereldwijde verspreiding van het ecosysteem rond MindSphere als open IoT-platform te stimuleren. De uitgebreide kennis en het brede productassortiment van alle partners in de MindSphere World bieden gebruikers over de hele wereld nieuwe digitaliseringsmogelijkheden”, aldus Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG.

Jan Mrosik, CEO van MindSphere World en CEO van de Siemens Digital Factory-divisie, zei: “Met een community van industriële en IT-ondernemingen van elke grootte en branche en ook start-ups willen wij over de hele wereld een ecosysteem op basis van MindSphere realiseren en stimuleren. Hiertoe bundelen de leden van de vereniging – in eerste instantie in Duitsland en later ook op internationaal niveau – hun krachten in de MindSphere World.”

De open structuur van MindSphere maakt het gemakkelijker om onafhankelijk van de fabrikant machines en installaties te integreren en apps te ontwikkelen. In het kader van MindSphere World kunnen leden met andere gebruikers bespreken hoe baanbrekende technologie de economie in het algemeen kan veranderen en welke zakelijke mogelijkheden daaruit voor IoT-gebaseerde systemen kunnen voortvloeien. Ook de ontwikkeling van normen voor het opbouwen van een wereldwijd ecosysteem is van belang. Daarom zullen de leden gezamenlijk aanbevelingen voor dergelijke normen uitwerken. Bovendien zal de interoperabiliteit tussen verschillende systemen op basis van MindSphere worden vergemakkelijkt.

Services voor predictive maintenance

“Wij gebruiken MindSphere op dit moment voor onze genetwerkte Blue e+ koelaggregaten”, aldus Andreas Keiger. De integratie van de Industrie 4.0-compatibele Rittal-koelaggregaten in Siemens MindSphere maakt een gerichte analyse van gegevens mogelijk. “Op middellange en lange termijn ontwikkelen wij daarmee services voor het onderhouden van koelaggregaten in de zin van predictive maintenance”, vervolgt Keiger.

Vergeleken met intervalgestuurd onderhoud verlaagt vraaggestuurd onderhoud de kosten en verhoogt het tegelijkertijd de beschikbaarheid. Ook routeoptimalisatie voor onderhoud maakt deel uit van het systeem. Omdat de apparaatgegevens op het IoT-platform altijd up-to-date zijn, kan de medewerker in geval van een storing altijd het juiste reserveonderdeel meenemen en daardoor onnodige ritten voorkomen.

MindSphere World werd eind januari in Berlijn opgericht in de nieuwe geopende “MindSphere OpenSpace”, een innovatieve ontwikkel- en werkomgeving. De “MindSphere OpenSpace” is onderdeel van de nieuwe dependance van Factory Berlin. Op een kantooroppervlak van ruim 13.000 vierkante meter brengt Factory Berlin, ondersteund door de Duitse regering, Siemens en andere ondernemingen, gevestigde technologiebedrijven samen met ontwikkelaars en start-ups. De nieuwe startup-campus richt zich vooral op het Internet of Things. De “MindSphere OpenSpace” biedt ideale voorwaarden voor het ontwikkelen van apps en digitale services, het ontsluiten van nieuwe markten en het ondersteunen van de digitale transformatie.

Klik hier voor aanvullende informatie over het MindSphere concept.Rittal
Rittal uit Herborn in Hessen, Duitsland, is wereldwijd een toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, IT-Infrastructuur en software & service. Systemen van Rittal worden toegepast in vrijwel alle takken van de industrie – in de automobielindustrie, in de energieopwekking, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche. Met in totaal 10.000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal over de hele wereld aanwezig.

Het brede productenprogramma omvat bovendien infrastructuursystemen voor modulaire en energie-efficiënte computerruimten met innovatieve veiligheidsconcepten voor de fysieke beveiliging van data en systemen. De toonaangevende softwareleveranciers EPLAN en Cideon vullen de systemen van Rittal aan met engineeringsoplossingen die zich uitstrekken over meerdere disciplines, alles ondersteund door Rittal Automation Systems met automatiseringssystemen voor de schakelinstallatiebouw.

Het in 1961 opgerichte Rittal is de grootste onderneming binnen de door de eigenaar geleide Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is met 18 productielocaties en 78 dochtermaatschappijen over de hele wereld succesvol. De ondernemingsgroep heeft ruim 11.500 medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van 2,2 miljard euro. Voor de achtste keer op rij werd het familiebedrijf in 2016 uitgeroepen tot Topwerkgever in Duitsland. In een in heel Duitsland uitgevoerde studie constateerden het tijdschrift Focus Money en de Stiftung Deutschland Test dat de Friedhelm Loh Group in 2016 behoort tot ondernemingen met de beste opleidingen.  Meer informatie vindt u op www.rittal.nl, www.nextlevel4it.nl, www.nextlevel4industry.nl, expert.rittal.nl en www.friedhelm-loh-group.com.

Beeldmateriaal:
Samen met 18 partnerbedrijven zoals Rittal richtte Siemens de gebruikersorganisatie 'Mindsphere World' op voor het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem Mindsphere. Het doel is om het ecosysteem rond Mindsphere wereldwijd uit te breiden.

Afdruk toegestaan. Vermeld s.v.p. als bron Rittal GmbH & Co. KG. Wij ontvangen graag een bewijsnummer


Voor nadere informatie:
Rittal B.V., Postbus 246, 6900 AE  Zevenaar, Tel. (0316) 59 16 60, Fax (0316) 52 51 45
E-mail: sales@rittal.nl, sites: www.expert.rittal.nl en www.rittal.nl