www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 156 dagen geleden)
Bedrijf:

Kobo Plus bereikt na één jaar een aanbod van ruim 200.000 titels en 125.000 lezers

  • Het aanbod van Kobo Plus groeit in één jaar van 18.000 naar ruim 200.000 titels dankzij een nauwe samenwerking met uitgeverijen.
  • 125.000 boekliefhebbers hebben het abonnement uitgeprobeerd; maar liefst driekwart stapt na eerste maand over op een betaald abonnement.
  • Kobo Plus dringt illegale verspreiding ebooks terug en zorgt voor extra inkomsten voor uitgeverijen en hun auteurs. Sinds de introductie van Kobo Plus groeit digitaal lezen bij bol.com en Kobo twee keer zo hard.
  • Bol.com en Kobo spreken de ambitie uit om het komende jaar ruim 50 procent meer lezers te bereiken en blijven werken aan de groei van het aanbod ebooks
Onbeperkt boeken ontdekken en lezen, met die belofte lanceerden Rakuten Kobo en bol.com een jaar geleden het ebook-abonnement Kobo Plus. Beide partijen kijken terug op een succesvol eerste jaar: sinds de introductie groeit digitaal lezen bij bol.com en Kobo twee keer zo hard. Het grote aanbod en het gebruiksgemak van Kobo Plus maken dat inmiddels meer dan 125.000 lezers in Nederland en België Kobo Plus hebben geprobeerd en dat maar liefst driekwart van deze gebruikers na een proefperiode van een maand overgaat op een betaald abonnement.

Aanbod en aantal lezers groeien
Voor de ontwikkeling en het aanbod van Kobo Plus werken Kobo en bol.com nauw samen met Nederlandse en buitenlandse uitgeverijen. Het aanbod is in een jaar tijd uitgebreid van 18.000 naar ruim 200.000 titels.

“We hadden goede verwachtingen van Kobo Plus en zijn ontzettend blij dat we van een succesvol eerste jaar kunnen spreken. We krijgen enthousiaste reacties van zowel gebruikers als partners. Gebruikers geven gemiddeld 4,5 sterren uit 5 aan Kobo Plus en noemen de vrijheid van digitaal lezen, het gebruiksgemak en het aanbod als grote pluspunten,” aldus Kiki Lauwers, director Lezen & Leren bij bol.com. “Al vanaf de eerste dag was Kobo Plus het grootse en breedste ebook-abonnement van Nederland en België en dankzij de goede samenwerkingen is het aanbod sindsdien iedere week gegroeid. En het blijft groeien.”

Onder het aanbod bevinden zich steeds meer bestsellers, zoals de recente toevoeging van Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder en De Tolk van Java van Alfred Birney, vertaald werk van internationale auteurs, waaronder Nicci French, Tess Gerritsen, Jojo Moyes, Jill Mansell en Harlan Coben, en een eerste exclusieve Kobo Originals serie van thrillerauteur Linda Jansma. De vier delen van In de Naam van de Vader waren maandenlang de meest populaire titels in Kobo Plus en verschijnen komende zomer in de reguliere boekhandel-editie.

Groei ebookmarkt en eerste stappen in terugdringen illegaal downloaden
De verwachting was dat een goed en eenvoudig te gebruiken ebook-abonnement piraterij terugdringt, zoals muziek- en filmstreamingsdiensten dat ook hebben gedaan. Een jaar na lancering stellen Kobo en bol.com dat het effect van Kobo Plus op het tegengaan van illegaal verspreiden van ebooks inderdaad positief is.

Uit cijfers blijkt dat 60 procent van de Kobo Plus gebruikers niet eerder een ebook via bol.com of Kobo kocht. Dit duidt erop dat Kobo Plus een nieuw lezerspubliek aantrekt en zelfs lezers bereikt die eerder ebooks illegaal lazen. Bij de verkoop van Kobo ereaders zagen bol.com en Kobo vóór de introductie van Kobo Plus slechts 25 procent terug in de winkel om ebooks te kopen. Sinds de introductie van Kobo Plus is dit percentage gestegen naar 45 procent.

Bol.com en Kobo concluderen dan ook dat Kobo Plus legaal en betaald lezen inderdaad bevordert. Binnen een jaar is het aantal legaal of betaald gelezen boeken via de Kobo e-readers en bol.com Kobo leesapps al meer dan verdubbeld. Kobo Plus zorgt bovendien voor meer inkomsten voor uitgeverijen, die dit weer verdelen onder hun schrijvers: titels die via het abonnement beschikbaar zijn genereren 60 procent meer inkomsten dan titels die niet via Kobo Plus worden aangeboden.

We zijn blij dat Kobo Plus kan bijdragen aan het terugdringen van piraterij en aan de groei van de ebookmarkt,” zegt Pieter Swinkels, Executive Vice President, Publisher Relations and Content bij Kobo. “De boeken die Kobo Plus gebruikers lezen zijn bovendien meer divers. Lezers ontdekken via het abonnement nieuwe schrijvers en genres, waardoor meer ruimte en groei voor onbekende en opkomende auteurs ontstaat.

Lauwers voegt hieraan toe: “Daarnaast blijkt dat van kannibalisatie geen sprake is. Kobo Plus lezers kopen iets minder losse ebooks, maar dit wordt ruim gecompenseerd door de abonnementsinkomsten uit Kobo Plus. Kobo Plus lezers besteden bovendien evenveel aan papieren boeken via bol.com als voor de lancering. We zien dat de markt groeit en hier profiteren deelnemende auteurs en uitgeverijen van.” 

Onderscheidend aanbod
De ambities voor Kobo Plus liggen naast de groei van gebruikers in voortdurende verbetering en uitbreiding van het aanbod. “Bij de lancering hadden we al het grootste aantal ebooks in abonnementsvorm,” zegt Swinkels. “Nu we auteurs en uitgevers het succes kunnen laten zien, worden de gesprekken alleen maar interessanter, zowel in Nederland als internationaal. We blijven samenwerken met uitgevers om het aanbod te vergroten én te verbeteren. Onderscheid op aanbod is een van de belangrijkste factoren voor een goed ebook-abonnement.”


Journalisten en redacteuren kunnen voor meer informatie contact opnemen met bol.com:

Marjolein Verkerk / Patty Bouhuijs, Woordvoering
T. +31 (0)88 712 4717 / pr@bol.com
Tags  
Laatste van Bol.com  
Kobo Plus bereikt na één jaar een aanbod van ruim 200.000 titels en 125.000 lezers

Bol.com introduceert allereerste digitale speelgoedboek voor Sinterklaas

Bol.com verwelkomt Gert-Jan Janssen als nieuwe financieel directeur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 156 dagen
Bol.com contact  

Logo Bol.com

Bol.com sociaal  


Bol.com tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Lightspeed
Logo Citrix
Logo Extreme Networks
Logo Essentra Components
Logo Pegasystems
Logo CrowdStrike
Logo Red Hat
Logo WorldStream
Logo Mirakl
Logo Orange Cyberdefense
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91787 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10607 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl