B-lay enige Nederlandse bedrijf in Gartner’s Market Guide for SAM Managed Service Providers

Utrecht, 21 februari 2018 - Softwarelicentiespecialist B-lay is als enige Nederlandse bedrijf opgenomen in de ‘Market Guide for Software Asset Management Managed Service Providers’ van Gartner. Het is de eerste keer dat de analist een overzicht publiceert van organisaties die diensten leveren op het gebied van software asset management (SAM).

Gartner ziet de softwaremarkt veranderen door complexe contracten, uitgebreide softwarelicentie-opties, veranderende gebruiksrechten en een snel groeiend aanbod van software-aanbieders. Door de uiteenlopende manier waarop software tegenwoordig wordt ingezet – fysiek, mobiel, virtueel en in de cloud – wordt het managen van softwareconsumptie voor bedrijven steeds belangrijker. Daarbij zijn SAM managed service providers, met hun specialistische kennis op het gebied van licentie- en gebruiksvoorwaarden van software, onmisbaar. De IT-analist verwacht daarom dat de inzet van SAM managed services providers in 2021 met 40 procent zal zijn toegenomen.

Gartner heeft in de Market Guide een overzicht opgenomen van 19 internationaal opererende aanbieders van SAM-diensten. Het Nederlandse B-lay, dat vestigingen heeft in Utrecht, Boston en Boekarest, onderscheidt zich daarbij van de andere partijen vanwege zijn specialisatie in enterprisesoftwareleveranciers zoals Oracle en IBM.

Mark van Wolferen, medeoprichter en directeur van B-lay is blij met het rapport van Gartner: “Dit rapport laat zien dat onze sector volwassen wordt én dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van software asset management. Wij herkennen ons dan ook absoluut in de groeiende complexiteit en omvang van de markt die Gartner schetst. Het inhuren van een SAM managed service provider wordt steeds vaker gezien als slimme financiële keuze. Dat is terecht, als je kijkt naar de voordelen op het gebied van risicomanagement, compliance, kostenbeheersing en kostenbesparing.”

Over B-lay
B-lay is specialist in softwarelicentiemanagement en levert diensten op het gebied van software compliance, software audits, software asset management tools en inzicht in software-uitgaven. Met deze diensten bieden we organisaties wereldwijd inzicht in de risico’s van softwarelicenties, helpen we compliance issues te voorkomen en creëren we aanzienlijke kostenbesparingen. B-lay is opgericht in 2008 en heeft vestigingen in Nederland, Roemenië en de Verenigde Staten.