www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2476 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (634 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Pride PR

Rubrik bereikt booking run rate van bijna 300 miljoen dollar en breidt directie uit

Expert in cloud-datamanagement breidt het klantenbestand meer dan vier keer jaar op jaar uit en het aantal werknemers drie keer jaar op jaar, verwelkomt de voormalige financiële man van Atlassian als CFO.

Groei wordt gedreven door snelle innovatie, waaronder de lancering van Rubrik Alta en een betere integratie met Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud, Oracle en Pure Storage.

Een aantal klanten van Rubrik: het Amerikaanse Ministerie van Defensie, Mercedes AMG Petronas Motorsport, Jones Lang LaSalle, France Télévisions Publicite, JE Dunn, de Amerikaanse marine en Willis Towers Watson.

Amsterdam, 21 februari 2018 — Rubrik, expert in cloud-datamanagement, heeft een wereldwijde booking run rate van bijna 300 miljoen dollar bereikt, mede dankzij ingebruikname door grote bedrijven over de hele wereld. Rubrik is daardoor één van de snelst groeiende IT-infrastructuur software bedrijven ooit.

Het bedrijf voegt John Thompson, de huidige chairman van Microsoft, toe aan de Raad van Bestuur. Thompson, de huidige Chairman bij Microsoft, zal zijn ruim 40 jaar ervaring gebruiken om Rubrik in de huidige groeifase van advies te voorzien.

“Ik ben bij Rubrik aan boord gestapt vanwege de transformationele visie van het bedrijf op het gehele datamanagementmodel – een gebied waarin al 20 jaar niet meer significant geïnnoveerd is”, zegt Thompson. “Er zijn maar weinig bedrijven die beter geïnnoveerd en uitgerold hebben dan Rubrik de afgelopen vier jaar. Ik ben blij dat ik me op dit moment bij de board van Rubrik kan voegen.”

Daarnaast verwelkomt het bedrijf Murray Demo als Chief Financial Officer. Voor zijn aanstelling bij Rubrik was hij CFO bij Atlassian, dat onder zijn leiding een zeer succesvolle beursgang en daaropvolgende kwartaalcijfers kende. Demo neemt eveneens decennia aan ervaring mee naar Rubrik: hij was eerder ook CFO bij Adobe, Postini, LiveOps en Dolby Laboratories.

“Rubrik is snel de nieuwe standaard in databescherming en –managementsoftware geworden. Nu meer bedrijven zien dat ze hun IT-infrastructuur moeten versimpelen in hun reis naar de cloud, wordt de groei nog explosiever", zegt Demo. "Op zo'n belangrijk moment voor het bedrijf kunnen instappen, is een kans die ik niet wilde laten schieten."

"In de eerste vier jaar bij Rubrik hebben we bedrijven geholpen met het versimpelen van een extreem complex proces: backup en databescherming. Maar dat is enkel het begin: 's werelds grootste bedrijven zien in dat er behoefte is aan een betere manier van databeheer in de hybride cloud", zegt Bipul Sinha, medeoprichter en CEO van Rubrik. "De komende vier jaar creëren we nieuwe technologieën en oplossingen om data niet alleen te beheren, maar er ook meer mee te doen. Door de expertise en relaties van John W. Thompson en financiële scherpzinnigheid van Murray Demo heeft Rubrik een solide basis om groei verder te versnellen.”

De aankondigingen vinden plaats tijdens een voor Rubrik ongekende groei: in slechts vier jaar wist het bedrijf het volgende te bereiken:
  • Significante groei van het klantenbestand: Rubrik’s wereldwijde klantenbestand groeide vier keer harder dan het jaar daarvoor. Onder de klanten zijn marktleiders uit allerlei industrieën, waaronder twee bedrijven uit de wereldwijde top vijf van biotech-bedrijven, drie bedrijven uit de top vijf mediabedrijven, twee van de drie grootste vastgoedbedrijven en nog veel meer.
  • Onder de nieuwe klanten zijn: Barrett Steel, Elenia, France Télévisions Publicité, Frost Bank, Flagstar Bank, JE Dunn, Medatixx, Mercedes AMG Petronas Formula 1, NWS Holdings Limited, Secure24, Sphero, Tradeweb Europe, Stora Enso, UC San Diego en University of Reading
  • Overheden over de hele wereld kiezen Rubrik voor modernisering van IT: In de VS blijft Rubrik gekozen worden door overheidsagentschappen, om te helpen bij compliancy met het Data Center Optimization Initiative en de Modernizing Government Technology Act. Over de hele wereld maken meer dan 60 overheidsorganen gebruik van Rubrik, waaronder de Amerikaanse Ministeries van Defensie en Energie en andere regeringen en ministeries. Daarbij heeft Rubrik het meest uitgebreide portfolio van overheidscertificeringen en accreditaties voor de hybride cloud, waaronder de Department of Defense Information Network (DODIN) Apporived Product List (APL), Common Criteria EAL2+, FIPS 140-2 Level-2 gevalideerde zelfversleutelende drives, en ondersteuning voor alle grote AWS en Microsoft Azure overheidsinfrastructuur.
  • Lancering van een nieuw wereldwijd service delivery-partnerprogramma: Rubrik lanceert het eerste wereldwijde service delivery-partnerprogramma in zijn soort, dat partners nieuwe diensten en bijbehorende winst oplevert. Het bedrijf stelde Randy Schirman aan als VP worldwide managed service partner sales, voor uitbreiding van snelgroeiende verticals. Nieuwe klanten zijn Dimension Data, Secure24 en US Signal.
  • Uitgebreidere opties, cloud partnerships en Datos IO Acquisitie: De lancering van Rubrik Alta zorgt voor instant beschikbaarheid van elke app, waar dan ook. Rubrik zorgt voor workload-migratie, test/dev en DR bij alle grote publieke cloudaanbieders. Het bedrijf verdiende de AWS Storage ISV Partner Competency, werd benoemd tot wereldwijd ISV co-seller via het Microsoft Partner Network, bood zijn oplossing aan via Microsoft Azure, en kondigde ondersteuning aan voor Google Cloud Storage. Onlangs kondigde Rubrik de overname aan van Datos IO en is daardoor meer aanwezig op het gebied van missiekritieke cloudapplicaties gebouwd op NoSQL databases, die steeds meer worden ingezet door Fortune 500-bedrijven.
  • Geografische uitbreiding en toename van aantal werknemers: Rubrik telt meer dan 800 werknemers in meer dan zes continenten en groeide voor het derde jaar op rij. In het afgelopen jaar opende het bedrijf tien nieuwe kantoren in India, Ierland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, in de staten Kansas, North Carolina en Washington DC en een nieuw EMEA-hoofdkwartier in Amsterdam. Daarnaast opende Rubrik een nieuw, uitgebreid hoofdkwartier in Palo Alto, Californië.
  • Versterkt leiderschap: De leiding van het bedrijf bestaat uit veteranen uit de industrie, waaronder CFO Murray Demo, EVP of Global Sales en Business Development Mark Smith, CMO Kara Wilson en VP of Worldwide Channels Bertrand Yansouni.
  • Channel Success: Sinds dag één maakt Rubrik gebruik van een honderd procent kanaalgedreven go-to-marketstrategie. In het afgelopen jaar bereikte 96 procent van de partners meer dan een verdubbeling van hun business dankzij Rubrik.
  • Een snelgroeiend ondersteuningsteam: Rubrik’s prijswinnende global support team is met 400 procent gegroeid. Rubrik zorgt het hele jaar voor 24/7-ondersteuning met drie locaties in de VS en internationale locaties in Ierland, Nederland, India en Tokyo.
  • Prijzen en Erkenning: In augustus werd Rubrik door Gartner Inc uitgeroepen tot Visionary als onderdeel van het 2016 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions – binnen drie jaar na de oprichting. Het bedrijf won 18 prijzen, waaronder 2017 CRN Tech Innovator Award, twee Best of VMworld 2017 awards waaronder Best of Show en de Gold Award for Data Protection en de CRN UK emerging Vendor of the Year Award.
Karl Driesen, VP EMEA bij Rubrik: "Rubrik heeft een spectaculair jaar achter de rug; het bedrijf heeft zijn klantenbestand met meer dan 4 keer jaar op jaar uitgebreid, wat voor ons de reden was om het nieuwe EMEA-hoofdkantoor te openen. Als uitvalsbasis werd voor Amsterdam gekozen. We kijken ernaar uit om van daar uit onze klanten de best mogelijke services te bieden op het gebied van cloud-gegevensbeheer."Bijlagen

Thumbnail
Hyperlink Rubrik Raises $180 Million at $1.3 Billion – Why it Matters

Thumbnail
Hyperlink Rubrik Turns Four: Our Year in Review

Thumbnail
Hyperlink Choose Your Cloud: Rubrik Enhances Multi-cloud Management

Thumbnail
Hyperlink Partner with Rubrik

Thumbnail
Hyperlink 4th Anniversary Timeline

Thumbnail
Hyperlink 4th Anniversary VideoVoor meer informatie (niet voor publicatie):
Pride PR
Simone Pouw / Paulien Otter
(t) +31 71 568 00 28
rubrik@pridepr.nlOver Rubrik
Rubrik maakt applicaties direct beschikbaar en biedt databescherming, opties voor zoeken, analytics, archivering en copy datamanagement. Hybride cloudbedrijven doen hun voordeel met Rubrik’s marktleidende Cloud Data Managementplatform dat simpel werkt en instant toegang tot data biedt, apps mobiel maakt en voor policy-gedreven automatisering, bescherming tegen ransomware en analytics op schaal zorgt.

Rubrik is door Gartner's 2017 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions uitgeroepen tot Visionair. Het bedrijf werd vermeld in de Forbes Cloud 100, LinkedIn's Top Companies: Startups en geëerd met een CRN 2017 Tech Innovator Award. Voor meer informatie, zie www.rubrik.com of volg @rubrikInc op Twitter.
Tags bij dit bericht  
Eerder van Rubrik  
22 mei 2019 Mall of America zet digitale transformatie in en vervolgt Public Cloud Journey met Rubrik

16 mei 2019 Google veteraan Vinod Marur start bij Rubrik als Senior Vice President Engineering

16 mei 2019 Rubrik benoemt Rinki Sethi tot Chief Information Security Officer
Persberichten van vrijdag 15 november 2019  
Knowliah erkend als representatieve aanbieder wereldwijd in Enterprise Legal Management Solutions

Paskal van Lomm wint Digital Transformers Awards 2019 met medisch platform Duxxie

Eerste Startupbootcamp Media accelerator 2019 met thema Going Beyond

Effectory is wederom FD Gazelle 2019 en wint de Award in regio West

Nieuwe Bluetooth-headsets van Poly bieden meer connectiviteitsopties en gebruiksvrijheid

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics 

Softwarebedrijf Intigris benoemd tot FD Gazelle 2019
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal

Zo maak je van Black Friday een positieve klantervaring

devolo Magic 1 WiFi mini: kleine adapter, krachtige WiFi

Eerste Managed DNS Security-dienst nu beschikbaar op Nederlandse markt

Eten belangrijker dan cadeaus tijdens de feestdagen

Oracle opent Gen 2 Cloud-regio in Nederland

ThousandEyes lanceert collectief inzicht in wereldwijde internetprestaties

Onderzoek ThousandEyes: opvallende verschillen in prestaties tussen AWS, GCP, Azure, Alibaba en IBM Cloud

Henk Nijland benoemd als Directeur Operations van Bizway

Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie

Makkelijker je weg vinden in het buitenland met nieuwe vertaalfunctie in Google Maps

Siemens neemt Atlas 3D over en vergroot zijn additive manufacturing-portfolio

Fortinet breidt dynamische cloud-beveiliging uit in Azure
Geplaatst:
Verstreken tijd: 634 dagen
PR contact  
Logo Pride PR
Rubrik contact  
Logo Rubrik
Rubrik sociaal  
Rubrik tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Saxion
Logo VPNtotaal.nl
Logo Relined Fiber Network
Logo Insight
Logo Edubookers.com
Logo Humanwave B.V.
Logo Datacenter.com
Logo TenderApp
Logo DeltaFiber B.V.
Logo Global Knowledge
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Digital Transformers
Logo Startupbootcamp
Logo Effectory
Logo Poly
Logo Schoevers
Logo devolo
Logo Telindus
Logo Lightspeed
Logo Oracle
Logo ThousandEyes
Logo ThousandEyes
Logo Bizway B.V.
Logo Flanderijn
Logo Citrix
Logo Interxion
Openingstijden
Ma-Vr:  08:00 - 22:00
Za-Zo:  Alleen aanleveren

Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87087 persberichten
- 5550 bedrijfsprofielen
- 57 PR-bureauprofielen
- 6636 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl