www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (836 dagen geleden)
Bedrijf:

On-demand datacenter interconnectie platform DCspine opent PoP in Datacenter.com AMS1

Amsterdam, 19 februari 2018 – Datacenter.com, een internationaal opererende datacenter services provider die meer dan $500.000 betaalde voor zijn domeinnaam en recent een flexibel en maandelijks opzegbaar colocatie abonnementenmodel introduceerde, maakt bekend dat DCspine een Point-of-Presence (PoP) heeft geopend in het nieuwe AMS1 datacenter van Datacenter.com in Amsterdam.

DCspine is een datacenter interconnectie platform dat in oktober 2017 op de Nederlandse markt werd gelanceerd. Het platform is ontwikkeld door en eigendom van Eurofiber Group, een aanbieder van digitale infrastructuur diensten in Nederland, België en Duitsland. DCspine is een on-demand, volledig geautomatiseerd hoge capaciteit netwerk met een sterk schaalbaar design. Daarmee is het datacenter interconnectie platform zeer geschikt voor eisen die gesteld worden vanuit cloud omgevingen.

De DCspine PoP die in het nieuwe datacenter van Datacenter.com is geïmplementeerd zou Datacenter.com klanten de mogelijkheid bieden om gemakkelijk, snel en kosten-efficiënt netwerkverbindingen (tot 100G per connectie) te creëren met andere datacenters in de regio Amsterdam en daarbuiten. Via het online portal, dat gezien kan worden als een virtuele MMR, kunnen klanten van Datacenter.com on-demand connectiviteit inrichten en verbindingen maken met meer dan 30 andere datacenters in de Amsterdamse regio - ook meer richting de “edge” van het netwerk in andere Nederlandse regio’s.

Het ‘Terabit’ interconnectie platform is een innovatie waarin Eurofiber Group miljoenen euro’s heeft geïnvesteerd. DCspine is specifiek ontwikkeld om carrier-neutrale datacenters en hun klanten flexibiliteit te bieden en hun colocatie services maximaal te optimaliseren voor eisen gesteld vanuit cloud computing en on-demand business modellen.

Cloud service providers

De DCspine Point-of-Presence geeft Datacenter.com klanten de optie om op eenvoudige wijze Disaster Recovery (DR) datacenter locaties in te richten en opvolging te geven aan bedrijfscontinuïteitsplannen. Het stelt hen ook in staat om netwerkcontinuïteit en up-time garanties te bieden bij migratie van IT infrastructuren naar Datacenter.com AMS1. De connectiviteitproducten die gebruikers via het DCspine platform afnemen, kunnen 24x7 worden besteld, aangepast of weer worden geannuleerd. Daarmee is het volgens DCspine een echt ‘on-demand’ en flexibel platform. Aanschaf en annulering van de netwerkproducten is op ieder moment mogelijk.


“DCspine is een zeer innovatief interconnectie platform dat volledig tegemoetkomt aan onze behoefte om flexibele en schaalbare datacenter en netwerkinfrastructuur voor klanten in te richten,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com.

“Eurofiber heeft het DCspine interconnectie platform ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoefte van cloud service providers om datacenter connectiviteit op uiterst flexibele wijze te kunnen inrichten,” zegt Bart Oskam, CTO van Eurofiber Group. “Wij zien Datacenter.com als een welkome datacenter partner binnen ons groeiende ecosysteem van datacenters dat met elkaar is verbonden via software-defined networking. En we verwachten dat de aanwezige cloud service providers in Datacenter.com AMS1 onze investeringen in het DCspine platform zullen waarderen.”

On-demand datacenter infrastructuur

Met de opening van een PoP in het nieuwe datacenter van Datacenter.com in Amsterdam komt het aantal PoP’s van DCspine dat datacenters in Nederland met elkaar verbindt op meer dan 30 in totaal. Behalve het datacenter van Datacenter.com, zijn verschillende andere datacenter bedrijven inmiddels onderdeel van het netwerk ecosysteem, waaronder Equinix, Interxion, EvoSwitch, NLDC, Digital Realty, Alticom, en Dataplace. DCspine is de komende tijd van plan om verdere investeringen in het platform te doen en nog meer datacenters aan te sluiten.

Het ‘flagship’ datacenter van Datacenter.com in Amsterdam is in Q4 2017 geopend en zal na voltooiing in totaal 5.000 vierkante meter colocatie vloeroppervlak beschikbaar hebben. Datacenter.com AMS1 is onderdeel van een internationale uitrol van grootschalige datacenters in geselecteerde markten wereldwijd. Het datacenter is ontwikkeld met een zeer energie-efficiënt design en een gecalculeerde pPUE van 1,04. Datacenter.com verwacht op korte termijn nieuwe datacenters in markten wereldwijd aan zijn portfolio te zullen toevoegen.

Start Direct Cabinets

“DCspine is een zeer innovatief interconnectie platform dat volledig tegemoetkomt aan onze behoefte om flexibele en schaalbare datacenter en netwerkinfrastructuur voor klanten in te richten,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Ook DCspine’s flexibele contracttermijnen zorgen ervoor dat dit interconnectie platform naadloos aansluit bij Datacenter.com’ on-demand colocatie opties in de vorm van onze Start Direct Cabinets – een pay-as-you-go colocatie service met maandelijkse contracttermijnen. Infrastructurele en contractuele flexibiliteit helpt cloud service providers om daadwerkelijk een volledig elastisch product te creëren binnen de colocatie omgeving van Datacenter.com.”


Datacenter.com AMS1 is onderdeel van een internationale uitrol van grootschalige datacenters in geselecteerde markten wereldwijd

“DCspine zorgt voor een revolutionaire ontwikkeling in de Nederlandse datacenter markt,” zegt Steman. “Zij brengen het concept van cloud-neutraliteit naar een hoger niveau door datacenter neutraliteit als nieuwe vorm van onafhankelijkheid toe te voegen. Dit versterkt het eigen on-demand colocatie model van Datacenter.com. Onze klanten kunnen hierdoor acuut en flexibel interconnectie met andere datacenters in de regio Amsterdam realiseren alsook met een breed palet aan ‘edge’ locaties in Nederland.”

--------------------
Over Datacenter.com

De investeerders van Datacenter.com hebben zichzelf ten doel gesteld om zwaar te investeren in state-of-the-art datacenter infrastructuur. Daarmee willen zij inspelen op de groeiende vraag in de markt naar hyper-connected en modulair ingerichte datacenters, waarin organisaties flexibel en veilig hun IT infrastructuren kunnen onderbrengen en waarbij aan alle cloud computing eisen wordt voldaan. Datacenter.com’s op maat geleverde, betrouwbare en innovatieve datacenter oplossingen worden geleverd met best-in-class klantsupport.

Voor meer informatie over Datacenter.com, ga naar: https://datacenter.com, of volg Datacenter.com via Twitter @datacenter_com

--------------------
Over DCspine

DCspine is een volledig geautomatiseerd, hoge capaciteit datacenter interconnectie platform - een state-of-the art platform gebaseerd op de nieuwste software–defined netwerk technologieën. Via DCspine kunnen gebruikers verbindingen creëren met de benodigde services op de momenten dat zij dit nodig hebben. DCspine kan worden gezien als een virtuele ‘Meet Me Room’ voor alle geconnecteerde datacenters. Middels het platform kunnen op eenvoudige wijze verbindingen tussen datacenters worden gerealiseerd, zo eenvoudig dat het lijkt alsof het een verbinding binnen een datacenter betreft.

DCspine biedt connectiviteit producten die besteld kunnen worden via de online DCspine portal. De producten kunnen 24x7 via de portal worden geleverd. Flexibele contracten maken het mogelijk om de producten op ieder ogenblik aan te schaffen, uit te breiden, aan te passen of te beëindigen. DCspine is hoofdzakelijk gefocust op datacenters, cloud service providers en andere netwerken.

Voor meer informatie over DCspine, ga naar: https://www.dcspine.nl.

--------------------
Media Contact:

Datacenter.com
Jochem Steman, CEO Datacenter.com
press@datacenter.com
Keienbergweg 22 | 1101 GB Amsterdam | the Netherlands

DCspine
Jan Michiel Berkel, DCspine
Janmichiel.berkel@dcspine.nl
Laatste van Datacenter.com  
Datacenter.com kondigt het komende vertrek aan van CEO

Datacenter.com completes expansion of Amsterdam Data Center

Datacenter aanbieder Datacenter.com start IT-management gefocuste Lunch & Learn Seminars met IBM
Luminis al 10 jaar lang IT-partner van The Learning Network

Snowflake kondigt nieuwe fase van samenwerking met Salesforce aan om zakelijke transformaties van klanten met data te versterken

Snowflake onthult de Data Cloud, zodat organisaties kunnen verbinden, samenwerken en waarde kunnen toevoegen met data

NetApp Reports Fourth Quarter and Fiscal Year 2020 Results

Databricks verwelkomt Paul Leventis als nieuwe Senior Director Software Engineering & Site Lead

Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan

Razer zet de gaming-community aan het werk in de strijd tegen COVID-19

Accon avm vervangt 1100 mobiele telefoons voor Nokia smartphones omwille van veiligere bedrijfscommunicatie

Bereidheid tot volgen van opleiding binnen de zorgsector groot

Derde werknemers vermoedt dat collega’s bewust sjoemelen met declaraties

Onderzoek Proofpoint: 72% van de Nederlandse bedrijven kampte afgelopen jaar met minstens één cyberaanval
Staples introduceert 'Plan C' en helpt organisaties bij de veilige terugkeer naar de werkplek en met aanpassingen aan ´het nieuwe normaal´

Panasonic produceert prototype beademingsapparatuur voor COVID-19 patiënten

Bynder neemt video-creatie en distributie platform We Adapt over

Poly introduceert Room Solutions voor Microsoft Teams Rooms voor slimme, eenvoudige en consistente samenwerking

Nutanix autoriseert Arrow Electronics als officieel opleider

Netwerkbeheerders spelen sleutelrol in creatie omzet uit nieuwe diensten voor edge-computing

Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s

Pega introduceert Pega Process Fabric - het 'platform voor platforms' dat taken tussen enterprise systemen stroomlijnt

Dataiku en Snowflake sluiten partnership voor cloud enterprise AI-oplossingen

Capgemini en Audi starten nieuwe joint venture XL2

Lineas stapt over op endpoint-bescherming van SentinelOne

VMware introduceert elastische infrastructuur voor AI/ML-applicaties met VMware vSphere 7

Dedrone en BlackBerry werken samen tegen ongeautoriseerde droneactiviteiten

Trendship wil lef en ondernemerschap tonen

Thierry Delaporte nieuwe CEO & Managing Director Wipro

Dell Technologies versnelt inzet van AI in public en private clouds

LANCOM LW-600: nieuw Wi-Fi 6 access point met rookmelder-design

Nieuws! Serie interviews met de beste ‘Digital Transformers’ in de markt

Plus500 gaat partnerschap aan met BSC Young Boys, kampioen van de Zwitserse Super League

Hybride voordeel met de nieuwe Razer Ornata V2

Matrix42 helpt zorgpersoneel op COVID-19-afdelingen door licenties te schenken voor video call devices
Geplaatst:
Verstreken tijd: 836 dagen
Datacenter.com contact  

Logo Datacenter.com

  Jochem Steman
  press@datacenter.com
  datacenter.com
Datacenter.com sociaal  


Datacenter.com tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88531 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8142 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl