www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 155 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: CFF Communications

Oracle breidt wereldwijd zijn start-up-ecosysteem verder uit

Lancering van nieuw wereldwijd ‘virtueel’ scale-up-programma

Utrecht, 20 februari 2018 Oracle breidt zijn wereldwijde start-up-ecosysteem uit om de impact op de internationale start-up-community te vergroten. Het bedrijf wil zo meer ondernemers bereiken, de cloudadoptie vergroten en innovatie stimuleren. De uitbreiding omvat de lancering van een wereldwijd virtueel programma onder de naam Oracle Scale-up Ecosystem. Daarnaast krijgt Austin in de Verenigde Staten een fysieke locatie voor het Oracle Startup Cloud Accelerator-programma. Austin is daarmee de eerste locatie in Noord-Amerika. Het programma omvat nu negen locaties wereldwijd.

“In 2017 lanceerden we eerder dan gepland acht lokale programma’s en bereikten we bijna vierduizend start-ups, terwijl we maar veertig programmaplekken hadden. Dat is een duidelijk signaal van de enorme vraag”, zegt Reggie Bradford, senior vicepresident Startup Ecosystem and Accelerator bij Oracle. “Het Oracle Scale-up Ecosystem is een nieuw, wereldwijd programma dat ons in staat stelt om meer innovators en ondernemers te bereiken, ongeacht hun locatie. Dat gaat ook om scale-upbedrijven die toegang nodig hebben tot de Oracle Cloud-oplossingen en -bronnen, zonder het hands-on aanbod van het lokale programma. Wij bouwen een ecosysteem dat zorgt voor tastbare businesswaarde, groei in klantenbestand en omzet – voor de start-ups, onze klanten en Oracle.”

De start-up-missie van Oracle is om succesvolle partnerships te bieden die zorgen voor groei en voor op cloudtechnologie gebaseerde innovatie voor start-ups in iedere fase van hun ontwikkeling. Oracle biedt met het oog daarop lokale en niet-lokale programma’s op basis van cloudtechnologie met als doel innovatie door co-creatie en co-innovatie.

Het Oracle Scale-up Ecosystem-programma is het nieuwe virtuele programma voor start-ups en venture capital- en private equity-bedrijven. Doel is om snelle groei en schaalgrootte te realiseren. Oracle werkt binnen dit programma nauw samen met toonaangevende venture capital- en private equity-bedrijven en richt zich op start-ups met veel groeipotentieel in EMEA en JAPAC en in Noord- en Zuid-Amerika. Het richt zich daarnaast ook op een selecte groep investeerders en strategische partners. Het programma biedt mentorschappen, ondersteuning op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en marketing- en sales, hulp bij migraties, cloud-credits en kortingen en toegang tot de klant- en productecosystemen van Oracle.

"We zijn altijd mogelijkheden en kansen aan het onderzoeken die innovatie en groei van onze portfoliobedrijven kunnen versnellen”, zegt Steve Herrod, managing director van venture capitalist General Catalyst. "Oracle beschikt over een formidabele cloudtechnologiestack, brede productexpertise en een actief klant- en partnerbestand. De samenwerking binnen het Oracle Scale-up Ecosystem-programma biedt voordelen voor beide bedrijven en voor het bredere wereldwijde technologie-ecosysteem."

Jason Williamson, een veteraan in de branche en eerder werkzaam bij Amazon Web Services (AWS), is door Reggie Bradford benaderd om leiding te geven aan het Oracle Scale-up Ecosystem-programma. Williamson was eerder betroken bij de lancering van het private-equity-ecosysteeminitiatief van AWS. Hij werkte als auteur, professor en ondernemer is tevens een oud-werknemer van Oracle. Williamson brengt daardoor een enorme schat aan ervaring mee.

“Lightspeed werkt nauw samen met wereldwijde tech-bedrijven voor wat betreft het bieden van resources aan en toegang tot zijn portfoliobedrijven”, zegt Sunil Rao, Partner, Business Services bij venture capitalist Lightspeed India Partners. “Oracle’s Scale-up Ecosystem-programma komt precies op het juiste moment voor het opkomende ecosysteem van leveranciers van enterprise-software en SaaS. De toegang tot de cloudoplossingen, de wereldwijde klanten, het partnernetwerk en de branchespecialisten van Oracle is erg nuttig.”

Austin is de nieuwste fysieke locatie binnen het Oracle Startup Cloud Accelerator-programma dat nu negen locaties kent: Austin, Bangalore, Bristol, Delhi, Mumbai, Parijs, Sao Paulo, Singapore en Tel Aviv. Het programma selecteert vijf tot zes start-ups per cohort en ondersteunt twee cohorten per jaar. Geselecteerde bedrijven krijgen hands-on mentorondersteuning op technisch en zakelijk gebied van Oracle- en branche-experts. Ook krijgen ze toegang tot gratis Oracle Cloud-technologie, werkplekken, klanten, investeerders en partners. Meer details over het programma worden in de komende maanden bekendgemaakt. Bedrijven die zich willen inschrijven, kunnen terecht op oracle.com/startup/TX.

Inschrijven voor het Oracle Scale-up Ecosystem-programma is mogelijk op oracle.com/startup/scaleup.

Meer achtergrond:
=/=/=/=/=/=

Over Oracle
De Oracle Cloud biedt een volledige SaaS-applicatieomgeving voor ERP, HCM en CX, plus best-in-class Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service-diensten (IaaS) vanuit datacenters in Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL), bezoek ons op www.oracle.com.

Handelsmerken
Oracle en Java zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle en/of zijn dochterondernemingen. Andere namen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie:

Ria Lagerweij
Oracle
+31 30 66 99 126
ria.lagerweij@oracle.com

Michael Ros
LVTPR
+31 (0)30 65 65 070
oracle@lvtpr.com
Laatste van Oracle Nederland  
Thomson Reuters rolt ONESOURCE Indirect Tax uit op Oracle Cloud Infrastructure met Oracle Autonomous Database

Office Depot Europe verenigt Human Resources Management met Oracle Fusion Cloud HCM

Oracle voorziet zijn wereldwijde activiteiten vanaf 2025 volledig van hernieuwbare energie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 155 dagen
Oracle Nederla.. contact  

Logo Oracle Nederland

  +31 030 669 9000
  www.oracle.com/nl
Oracle Nederla.. sociaal  


Oracle Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers