Gratis G DATA-scanner detecteert beveiligingslekken Meltdown en Spectre

Het programma geeft tips en trucs over hoe internetgebruikers hun systeem kunnen beschermen tegen aanvallen

IT-beveiliger G DATA biedt een gratis scanner aan, die het systeem controleert op de beveiligingslekken van Meltdown en Spectre. Als een lek wordt aangetroffen, krijgen internetgebruikers tips om de aanvalsscenario's af te wenden. De scanner kan worden gedownload via https://secure.gd/dl-mss.

Computers die beschermd zijn met goede IT-beveiligingssoftware kunnen cyberaanvallen via internet het hoofd bieden. Een goed antivirusproduct beschermt ook zorgvuldig tegen offline aanvallen, zoals geïnfecteerde USB-sticks of andere randapparatuur die op de computer is aangesloten. Om na te gaan of een specifieke pc kwetsbaar is voor de beveiligingslekken van Meltdown en Spectre, biedt G DATA een nu scanner die gratis kan worden gedownload. Maar wat doet het programma precies?

De scanner controleert belangrijke computerparameters en -instellingen, zoals:
  • of recente Microsoft-updates zijn geïnstalleerd;
  • welke computerprocessor is geïnstalleerd en of deze door de beveiligingslekken wordt beïnvloed;
  • welk besturingssysteem op de computer wordt gebruikt;
  • of veiligheidskritieke BIOS-instellingen zijn gecreëerd;
  • of een goedgekeurd antivirusproduct dat compatibel is met de nieuwe Microsoft-patch is geïnstalleerd.
Na afloop van de test geeft de gratis scanner van G DATA tips over mogelijke verbeteringen. Internetgebruikers kunnen de gespecificeerde beveiligingsmaatregelen uit het scanprogramma onmiddellijk toepassen om ervoor te zorgen dat het systeem effectief beschermd blijft. De G DATA Meltdown Spectre Scanner is te downloaden via https://secure.gd/dl-mss.

Systeemeisen:
Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 SP1, Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012 of Windows Server 2008 R2 SP1.

G DATA Meltdown & Spectre Scanner vereist .NET Framework4 of hoger, dat vooraf is geïnstalleerd bij Windows 8/Windows Server 2012 en nieuwer. Als u Windows 7 SP1 of Windows Server 2008 R2 SP1 gebruikt, installeer dan .NET Framework4.7.1 van tevoren.

Over G DATA
IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA Software AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Ruim 30 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.

Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won negen van de testen van de Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl en www.gdata.be.