Infor introduceert analyse-oplossing voor de gezondheidszorg

Barneveld, 13 februari 2018 – Infor, een leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, introduceert Infor CloudSuite HCM Analytics, een nieuwe oplossing voor gezondheidsanalyse om het personeelsbestand en de operationele effectiviteit te optimaliserenDe Networked Analytics Architecture van Infor Birst wordt gebruikt om zorginstellingen te helpen betere patiëntenzorg te leveren. Daarnaast geeft de oplossing toegang tot betere inzichten en besluitvorming door mensen en hun gegevens met elkaar te verbinden via een netwerk van analysediensten.

“Deze oplossing biedt zorginstanties een diepgaand inzicht in hun kosten en de mogelijkheden voor een efficiëntere zorgverlening,” zegt Amy Ihlen, Infor Senior Director of Product Management, HCM (Human Capital Management). “Infor wil zorgaanbieders helpen bij het vinden van arbeidskrachten met de juiste vaardigheden en mentaliteit, op het juiste moment en op de juiste plek, om daarmee een betere patiëntenzorg en betere resultaten te bieden.”

Met de analyseoplossing van Infor kunnen zorginstellingen realtime activiteiten bekijken die essentieel zijn voor hun werkzaamheden. De oplossing biedt standaard een aantal voorspellende modellen, aangepast voor elke klant, waarmee ze de arbeidsuitgaven kunnen optimaliseren, de vraagvoorspelling kunnen begrijpen en fraude-analyse kunnen doen.

Infor CloudSuite HCM Analytics maakt deel uit van Infor CloudSuite Healthcare, een compleet softwareplatform met oplossingen voor finance, supply chain, human capital en klinische interoperabiliteit. Het brengt gegevens over de kosten van zorg, doorverwijzing van patiënten, demografische gegevens, medewerkerstevredenheid, operationele efficiëntie en de directe correlatie tussen de betrokkenheid en de kwaliteit van de patiëntenzorg samen en duidt ze.

Een aantal mogelijkheden van de oplossing zijn:
  • Betere beslissingen nemen en zakelijke resultaten realiseren dankzij People Analytics. Dit omvat de mogelijkheid om de segmentatie van het personeelsbestand en bijbehorende prestatiemaatstaven te identificeren, inclusief de risico-indicatoren en algehele talentplanning.
    De oplossing brengt HR-managers bijvoorbeeld op de hoogte van toenemend personeelsverloop in een ziekenhuis. Daarna kunnen ze de oorzaak achterhalen en de kosten voor het werven en trainen van nieuw personeel minimaliseren.
  • De zorglast en personeelsbezetting beter bepalen en een betere personeelsplanning realiseren. Zorginstanties kunnen met deze mogelijkheid de vraag naar diensten en de beschikbaarheid van personeel beter voorspellen, en kritische roosters ontwikkelen om voorspelde gaten in de planning te dichten.
  • Krijg meer inzicht in de match tussen personen en teams. De oplossing stelt verbeteringen voor en laat zien hoe ze zich tot elkaar verhouden. Denk bijvoorbeeld aan HR-uitgaven per persoon, efficiëntere trainingsprogramma’s en een betere match tussen competenties en de vereisten voor een bepaalde functie.
  • Effectiever plannen voor de toekomst. De oplossing biedt zorginstanties de mogelijkheid om een breed scala aan gedragingen te modelleren. Ze kunnen ‘what-if-scenario’s’ testen om de waarschijnlijke impact op hun voorspellingen te bepalen en rekening houden met zowel geplande als niet-geplande gebeurtenissen. Verder kunnen ze gegevens interactief segmenteren en visualiseren.
“Zorginstellingen willen tegenwoordig meer inzicht in de manier waarop hun middelen worden toegewezen, in de status van het personeel en de effectiviteit van het programma,” aldus Ihlen. “Dankzij deze oplossing krijgen ze een meer holistische benadering voor de analyse van mensen.”

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 16.500 medewerkers en heeft 90.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com

Over Birst, een Infor-bedrijf
Birst is een geavanceerd networked business analytics-platform. Organisaties kunnen een nieuw niveau van betrouwbaar inzicht en besluitvorming realiseren door gegevens en mensen via een netwerk van analysediensten met elkaar te verbinden. Voor meer informatie, zie www.birst.com.