Softwarelicentiespecialist B-lay breidt team verder uit

Utrecht, 13 februari 2018 – Softwarelicentiespecialist B-lay breidt zijn team uit met vier nieuwe medewerkers. Dankzij de nieuwe aanwaskan het Utrechtse bedrijf voldoen aan de groeiende vraag naar expertise op het gebied van softwarelicenties, compliance en risicomanagement.Sinds de oprichting in 2008 maakt B-lay, zonder externe kapitaalinjecties, jaarlijks een omzetgroei van 20 tot 30 procent door.

Veel organisaties – voornamelijk grote, internationale corporaties en bedrijven uit het middensegment – lopen tegen contractuele problemen met softwareleveranciers als Oracle, Microsoft, SAP en IBM aan. Deze problemen kunnen leiden tot nabetalingen van miljoenen euro’s of onnodige uitgaven. Steeds meer bedrijven zijn daarom op zoek naar dienstverleners die hen kunnen helpen met software asset management (SAM).

Mark van Wolferen, medeoprichter en directeur van B-lay: “Wij ondersteunen bedrijven bij het minimaliseren van de financiële risico’s van software, het voorkomen van compliance issues en het realiseren van kostenbesparingen.Er is veel vraag naar deze specifieke expertise. Ons advies is bovendien volledig onafhankelijk: B-layverkoopt geen software en is ook geen reseller van SAM-tools. We merken dat deze combinatie tussen kennis en onafhankelijkheid veel organisaties aanspreekt.Ik ben dan ook erg blij dat we ons team nu hebben kunnen versterken zodat we onze groei voort kunnen zetten.”

B-lay zag onder meer de behoefte aan IBM-kennis toenemen in de markt.Deze groeiende vraag wordt opgevangen doorRandy Bal (45), die zich als technical analyst volledig op IBM zal richten. Daarnaastkrijgthet team van B-layversterking van Roger Ekkerink (44) als information manager, project manager Frank Rolvink (34) en financieel specialist Aart van Veelen (39).

Amerikaanse vestiging
Afgelopen jaar opende B-lay al een kantoor in Boston, om beter te kunnen voldoen aan de vraag in Amerika. Ook B-lay’s expertisecentrum in Boekarest maakt een flinke groeispurt door.

Over B-lay
B-lay is specialist in softwarelicentiemanagement en levert diensten op het gebied van software compliance, software audits, software asset management tools en inzicht in software-uitgaven. Met onze diensten bieden we organisaties wereldwijd inzicht in de risico’s van softwarelicenties, helpen we compliance issues te voorkomen en creëren we aanzienlijke kostenbesparingen. B-lay is opgericht in 2008 en heeft vestigingen in Nederland, Roemenië en de Verenigde Staten.

Erik Molkenboer
06 16 35 74 35
020 205 04 25

Lubbers De Jong
Falckstraat 15
1017 VV Amsterdam
www.lubbersdejong.nl