www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (593 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Pride PR

Groot deel van Amsterdam wil misdaden via sociale media rapporteren

Hoofddorp, 31 januari 2018 – Een groot deel van de inwoners van Amsterdam (43 procent) wil sociale media gebruiken voor aangifte van misdaden, als dat eenvoudiger zou zijn dan dat dat nu is. Dat blijkt uit het Safe Cities-onderzoek van Unisys. Als het gaat om aangifte via andere digitale wegen, zoals bijvoorbeeld per sms, wordt dat percentage zelfs nog hoger: 63 procent.

Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau YouGov, werden in totaal bijna 4000 respondenten in tien steden over de hele wereld ondervraagd: Amsterdam, Rome, Chicago, Dallas, Los Angeles, Philadelphia, Mexico-stad, São Paolo, Singapore en Sydney.

Meer dan de helft van de Amsterdamse respondenten (55 procent) denkt dat digitale media hen in staat stelt sneller aangifte van misdaden te doen. Bovendien denkt 36 procent dat digitale aangifte van misdaden het makkelijker maakt om gerelateerde vergrijpen aan elkaar te koppelen en zo recidivisten sneller op te pakken.

Slechts een kwart van de inwoners van Amsterdam (26 procent) is bang dat online aangifte niet veilig genoeg is. Dat wordt onderstreept door hun bereidheid om digitale media te gebruiken voor aangifte van minder zware misdaden, zoals bijvoorbeeld gestolen mobiele telefoons (67 procent) en aangifte van serieuzere misdaden als kidnapping (41 procent).

Kansen om de digitale aangifte te verbeteren

Het verschil tussen het aantal misdaden dat wordt gepleegd en het aantal dat wordt aangegeven is vrij groot in Amsterdam. In een vertrouwelijk rapport van de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie vonden journalisten van Trouw dat van miljoenen misdaden geen aangifte wordt gedaan.

John Wright, global industry director for justice and law enforcement solutions bij Unisys, ziet de cijfers als een kans voor de verantwoordelijke autoriteiten. "Uit dit onderzoek blijkt dat de meeste inwoners van Amsterdam snappen welke druk er op de politie en het aangiftesysteem staat. Ze zijn daarom bereid om via de digitale weg aangifte te doen en zo de agent tijd te besparen. Die heeft daardoor meer tijd om misdaden op te lossen en herhaling te voorkomen. Daarnaast vinden ze het goed dat hun informatie wordt gebruikt, mits dat veilig gebeurt, om recidivisten op te pakken en te vervolgen. Het is echt een partnerschap tussen politie en burgers, dat door technologie mogelijk wordt gemaakt."

Voor meer informatie over Unisys Safe Cities-oplossingen, zie www.unisys.com/safecities.Voor meer informatie:
Pride PR
Simone Pouwen Gijs Roeloffzen
+31 71 568 00 28
unisys@pridepr.nlOver Unisys
Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie dat is gespecialiseerd in het aanbieden van industriële oplossingen geïntegreerd met geavanceerde beveiligingsprotocols aan klanten uit overheidssectoren, financiële dienstverlening en commerciële markten. De diensten van Unisys bestaan uit beveiligingsoplossingen geavanceerde data analytics, cloud- en infrastructuurdiensten, applicatiediensten en applicatie- en serversoftware. Ga naar www.unisys.com voor meer informatieof volg Unisys op Twitter of LinkedIn.
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Unisys  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 593 dagen
Bron:
PR bron: Pride PR
Unisys contact  
Logo Unisys
  +31 232071010
  www.unisys.nl
Unisys sociaal  
Unisys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com