Detailresult Groep kiest opnieuw voor Cloud BI en Analytics Services van Inergy

Impactvolle informatie en analytics als een service

Woerden, januari 2018 – Detailresult Groep, waaronder de merken Dirk en DekaMarkt, heeft besloten om haar activiteiten op het gebied van Business Intelligence (BI) en Analytics ook de komende vier jaar uit te besteden aan de in Woerden gevestigde specialist Inergy Analytical Solutions. Beide partijen zijn daartoe een verlenging van de dienstverlening overeengekomen.

Detailresult blijft voor haar managementinformatie en voor haar operationele informatie gebruikmaken van Inergy’s Cloud Services. Op basis van (transactie)gegevens uit een steeds groeiend aantal bronsystemen, waaronder hun realtime kassadata, genereert Inergy stuurinformatie en analytics in de vorm van rapportages en dashboards, die Detailresult bijvoorbeeld ondersteunt in het optimaliseren van hun assortiment en winkellocaties.

Bart Oprel, CFO van Detailresult Groep, licht de keuze toe: ‘Het is een logische voortzetting van de diensten die wij al sinds 2010 bij Inergy afnemen en die zich over tijd verder ontwikkelen zoals je dat van een specialist mag verwachten. Een actueel en goed inzicht maakt dat we veel kort cyclischer en dichter op de bal kunnen spelen, daar het gaat om. Met de Analytics-as-a-Service suite van Inergy/Veneficus bijvoorbeeld ontwikkelden wij een meer gedetailleerd inzicht in onze klanten en hun koopgedrag om het assortiment bij Dirk en bij DekaMarkt verder te optimaliseren en beter af te stemmen op behoeften van klanten. Ook kunnen we op basis van data analyseren waar we nieuwe winkels het beste kunnen vestigen en of dat een Dirk of een DekaMarkt moet zijn.’

Ontzorgen en impact leveren
“Data begint steeds belangrijker te worden en tegelijkertijd worstelen veel bedrijven met de uitdaging om waarde uit die data te halen”, vertelt JanKees Lampe, CMO van Inergy. “We bieden functionaliteit, performance, flexibiliteit en een korte time-to-market. Het organiseren van data om daar impactvolle informatie en inzichten uit te halen is een vak. Inergy onderscheidt zich van andere partijen doordat wij onze klanten echt kunnen ontzorgen. Wij garanderen beschikbaarheid en continuïteit van strategische informatie en analytics zonder dat klanten daarvoor zelf grote investeringen in kennis en in infrastructuur hoeven doen. Inmiddels bieden wij ook analytics diensten voor voorspellende analyses (predictive) en data discovery. We zijn er trots op met onze services een bijdrage te kunnen leveren aan de ambitie en het succes van Detailresult!"

Over Detailresult
Detailresult Groep is een familiebedrijf en wordt volledig gefinancierd door haar aandeelhouders. Detailresult Groep exploiteert succesvol twee supermarktformules en biedt andere familiebedrijven in de Nederlandse supermarktsector een platform om zich aan te sluiten en synergievoordelen te realiseren. Detailresult Groep N.V. is aangesloten bij de inkoopcombinatie Superunie.

Detailresult Groep heeft momenteel 200 filialen. Er werken ruim 20.000 medewerkers. Naast de twee supermarktformules DekaMarkt en Dirk, omvat Detailresult Groep ook de bedrijfsonderdelen Detailresult Productie, Detailresult Logistiek en Detailresult Services. Onder laatstgenoemde vallen HR, ICT, Finance & Control en Commercie. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen.

De twee eigen bakkerijen en een slagerij van Detailresult Productie bieden de mogelijkheid om onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige versproducten aan te bieden. Detailresult Logistiek verzorgt met distributiecentra op vijf verschillende locaties en een eigen transportorganisatie, de gehele logistiek voor de twee supermarktformules.

De directie van Detailresult Groep N.V. bestaat uit John Kruijssen (CEO) en Bart Oprel (CFO) die gezamenlijk met de directeuren van de Business Units en stafafdelingen het managementteam van de organisatie vormen.

Meer informatie over de beide supermarktformules staat op www.dekamarkt.nl en www.dirk.nl.

Over Inergy Analytical Solutions
Inergy biedt full service, non-stop data analytics. Onze oplossingen en dienstverlening volgen de meest toonaangevende en leidende technologieën op het vakgebied van data & analytics van het moment. Ons doel is om u te helpen beter te presteren door slim met data om te gaan. Succes is geen toeval. Goede besluitvorming op basis van juiste informatie is bepalend voor succes. Daarom ondersteunt Inergy mensen én organisaties datagedreven te werken. Het resultaat? Meer omzet, meer efficiëntie en lagere kosten. Klanten van Inergy zijn grote en middelgrote organisaties in de retail, financiële dienstverlening, (online) media en logistiek.

Kijk voor meer informatie op www.inergy.nl.


Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor meer informatie betreffende Inergy kunt u contact opnemen met JanKees Lampe via jankees.lampe@inergy.nl of 0348 457666

Voor meer informatie betreffende Detailresult kunt u contact opnemen met persvoorlichter Fiona Wijnbergen via 088-313 6313 of mailen naar: persvoorlichting@detailresult.nl.