www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comContentbureau
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (606 dagen geleden)
Bedrijf:

Intus gecertificeerd voor ISO27001:2013 en NEN 7510:7511

Zeist, 18 januari 2018 - Intus, specialist op het gebied van dienstroosterplanning, zelfroosteren en werkplekplanning, is als aanbieder van planningssoftware gecertificeerd voor ISO27001:2013 en NEN 7510:7511.

Systemen voor dienstroosterplanning maken gebruik van privacy-gevoelige informatie van medewerkers. De aankomende wetgeving met betrekking tot de AVG legt een extra verantwoordelijkheid bij de bewerker van deze gegevens.
Hans Leideman, directeur Intus: “Veiligheid van data van onze klanten heeft zeer hoge prioriteit. Met de ISO27001:2013 en NEN 7510:7511 certificeringen hebben we dit maximaal geborgd.”

Klanten van Intus bevinden zich in de zorg, productie, logistiek, (semi)overheid en entertainment. De meerderheid van deze klanten maakt gebruik van het systeem via SaaS, waardoor beveiliging van deze gegevens extra van belang is.

Hoge standaarden
Waar ISO 27001 de normen en maatregelen beschrijft voor een afdoende niveau van informatiebeveiliging, is in Nederland een aangepaste versie opgesteld voor de zorgsector, waar de behoefte aan databeveiliging buitengewoon groot is. In deze NEN 7510 standaard zijn specifieke extra aandachtspunten opgenomen, bijvoorbeeld op het gebied van privacybescherming.
“De ISO 27001 en NEN 7510 certificaten zijn een extra toevoeging aan de hoge standaarden die we toch al toepassen,” aldus Ben Schaap, security officer bij Intus. “De combinatie zorgt ervoor dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat hun personeelsplanningssysteem op de best denkbare manier wordt beveiligd en dat we een continu beleid voeren om onze beveiligingstools voortdurend te optimaliseren.”

Web gebaseerde personeelsplanning
Met InPlanning voorziet Intus organisaties in een volledig web gebaseerde personeelsplannings-oplossing. InPlanning biedt de mogelijkheid om medewerkers op een eenvoudige en veilige manier bij het rooster te betrekken. Dit geeft organisaties de mogelijkheid een gezonde en flexibele bedrijfsvoering te realiseren, en de medewerkers meer invloed op hun werk-privé-balans te geven. InPlanning past zich door responsive design aan op het gebruikte device, zoals tablet en telefoon.

Veranderingen door de AVG
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
De belangrijkste veranderingen waar de AVG voor zorgt, zijn: Versterking en uitbreiding van privacy-rechten, meer verantwoordelijkheden voor organisaties en dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacy-toezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.


Einde persbericht


Vlnr Werner Reuser, Infrastructure Architect, Hans Leideman, Directeur Intus en Ben Schaap, Security Officer
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Intus Workforce Solutions BV  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 606 dagen
Bron:
Intus Workforce So.. contact  
Logo Intus Workforce Solutions BV
  030 - 82 00 315
  info@intus.nl
  www.intus.nl
Intus Workforce So.. sociaal  
Intus Workforce So.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nl