Datum: (201 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

AnylinQ Group leidt 88 consultants op tot Scrum masterLeusden, 28 december 2017 – AnylinQ Group B.V., IT-kennispartner en specialist op het gebied van data managementoplossingen, heeft zijn consultants een uitgebreide Scrum-training aangeboden. Dit initiatief werd enthousiast opgepakt en inmiddels hebben alle 88 consultants van AnylinQ en het in mei overgenomen TenICT de training gevolgd.

Het is een strategische keuze van AnylinQ Group om zijn consultants een Scrum training aan te bieden. Hiermee voldoet het bedrijf aan concrete dan wel latente vraag uit de markt en stelt het zijn consultants in staat beter te adviseren in lijn met de gewenste werkwijze van de klant. AnylinQ heeft kennisontwikkeling altijd belangrijk gevonden en investeert nu meer dan ooit in training en opleiding van zijn personeel.

Scrum is een framework waarbij multidisciplinaire teams in korte ‘sprints’ van 1 tot 4 weken (deel-)projecten opleveren. De teams kunnen zich door deze nieuwe manier van werken meer focussen op hun taken en zijn op de hoogte van elkaars werkzaamheden.

Dennis Kuipers, CEO van AnylinQ: “We hadden al kennis van Scrum in huis en zien het als een waardevolle methodiek. Nu Scrum steeds meer geaccepteerd en gebruikt wordt, hebben we ervoor gekozen al onze consultants deze opleiding aan te bieden. Op deze manier kunnen zij hun kennisniveau en expertise verrijken. Bovendien komt het de kwaliteit van het geleverde werk natuurlijk ten goede en maakt het onze organisatie bestendig voor verdere groei.”

Nu ze de Scrum training hebben gevolgd weten AnylinQ consultants wat de rollen en taken zijn van de Scrum master, key users en de Product Owner en weten ze hoe een sprint eruit ziet en hoe ze taken daarin moeten inplannen. Naast de rol van projectleider kunnen ze nu ook optreden als Scrum master.

De Scrum training die de consultants volgden bestaat uit 3 avondtrainingen van in totaal 16 uur. Alle consultants van AnylinQ hebben inmiddels de training gevolgd en begin 2018 zullen de laatsten zich certificeren.

##

Over AnylinQ Group
AnylinQ Group is een kennispartner en leverancier van totaaloplossingen voor opslag, beheer, beveiliging en gebruik van bedrijfsdata. Meer dan 200 gedreven AnylinQ-professionals zorgen ervoor dat bedrijfsdata van klanten ten alle tijde beschikbaar zijn, strategisch gebruikt kunnen worden en beheerd worden conform alle wettelijke eisen. De continuïteit van de bedrijfsvoering is hierdoor gegarandeerd. AnylinQ heeft in het voorjaar van 2017 TenICT overgenomen en is hierdoor een van de grootste gespecialiseerde IT-infrastructuurbedrijven van Nederland. Het bedrijf heeft maar liefst vier maal op rij een FD Gazelle Award gewonnen vanwege snelle groei. AnylinQ is onderdeel van een breed ecosysteem van leidende technologiebedrijven en is kennispartner van onder andere Huawei en Commvault. Meer informatie: www.AnylinQ.com
Tags