Datum: (206 dagen oud)
Bedrijf:

Nieuwe website Beeld en Geluid geeft content alle ruimteDe nieuwe website van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is live. Het platform geeft hun content een podium en stelt de pijlers van het instituut centraal: museum, collectie en kennisinstituut. Digitaal bureau TamTam (part of Dept) is verantwoordelijk voor het design en de bouw van de website.

Het design is visueel gedreven en biedt alle ruimte voor de unieke mediacollectie en activiteiten van het instituut, met een grote weergave van video’s en stills. De vereenvoudigde structuur moet gebruikers makkelijker helpen navigeren. Museumbezoekers vinden snel praktische informatie en docenten ontdekken het onderwijsaanbod. Geïnteresseerden in de collectie krijgen toegang tot de diverse collectieplatforms, terwijl onderzoekers en erfgoedprofessionals kennis kunnen ophalen en delen. De technische upgrade maakt het makkelijker voor het instituut om zelf content te beheren en toe te voegen.

Over Beeld en Geluid
Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.