Datum: (207 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Infotheek Group verkoopt webshop 4LaunchLeiden, 22 december 2017 – Circulaire IT-leverancier Infotheek Group verkoopt consumentenwebshop 4Launch aan oprichter Guido Raaijmakers. Infotheek Group acquireerde 4Launch in 2015. Jordy Kool, CEO Infotheek Group: “We kochten 4Launch primair voor haar e-commerce platform. We hebben dit succesvol geïmplementeerd op het gebied van Business-to-Employee- en Educatieve portals. We waren met 4Launch echter minder succesvol op het B2B gebied.”

De afgelopen jaren vervulde Infotheek Group een leidende rol in de consolidatie van het Nederlandse IT landschap. Zo acquireerde Infotheek Group naast 4Launch, ook Scholten Awater, met name sterk op grootzakelijk en publieke segment, en Centralpoint.nl, de grootste zakelijke IT-webshop in Nederland.

Kool: “Het platform van Centralpoint sluit beter aan bij de (groot-) zakelijke gebruiker. Het kunnen inzetten van innovatieve online toepassingen, waaronder gepersonaliseerde bestelsystemen, is voor onze klanten erg belangrijk. Centralpoint biedt deze mogelijkheden. Na de acquisitie van Centralpoint werd de noodzaak tot het behouden van het 4Launch platform dan ook nihil.” Kool vervolgt: “Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om ons niet strategisch op consumenten te richten en de verkoop aan consumenten van ons eigen circulaire portfolio (waaronder refurbished, ex-demo en end of life producten) via derden te doen via onze distributietak Xeptor IT Distribution.

Over Infotheek Group
Infotheek Group is opgericht in 1991 en is Europees marktleider op het gebied van circulaire IT. De groep bestaat uit meerdere labels, waaronder resellers Infotheek en Scholten Awater, e-commerce gigant Centralpoint.nl, distributeur Xeptor en verhuurorganisatie Flex IT Rent. Infotheek Group beschikt over het grootste refurbishment-centrum van Europa en biedt een uitgebreid producten en dienstenportfolio in diverse sectoren. Bij Infotheek Group werken ruim 900 medewerkers, verspreid over zo’n 20 vestigingen in Europa.