Datum: (207 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Fortino Capital investeert 20 miljoen euro in softwarepionier van onkostenbeheer MobileXpenseZaventem, 21 december 2017 - Fortino Capital investeert de eerste 20 miljoen van het nieuwe Digitale Groeifonds, Fortino Growth II, in de snel groeiende cloud softwarepionier MobileXpense. Het Brusselse bedrijf is gespecialiseerd in software voor reis- en onkostenbeheer en heeft wereldwijd al meer dan 1.300 toepassingen geïmplementeerd.  

Als meerderheidsaandeelhouder zal Fortino Capital het management van MobileXpense bijstaan om internationaal verder uit te breiden en door te groeien in het segment van middelgrote tot grote bedrijven door sales en marketing te versterken en het productportfolio uit te breiden.  

MobileXpense werd in 2000 opgericht door Xavier Deleval en Patrick Billiet, die eerder al samenwerkten bij Shell. Het bedrijf heeft een uitgebreid internationaal klantenbestand in verschillende sectoren, waaronder Fortune 500-bedrijven en wereldmarktleiders (zoals twee van de grootste brouwerijen, Engie, UCB en Porsche) en is sterk vertegenwoordigd in de Nederlandse publieke sector.  

Xavier Deleval, CEO MobileXpense: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt buiten de schijnwerpers, waardoor we nu een solide basis hebben opgebouwd in softwareoplossingen voor onkostenbeheer. Fortino Capital zal ons bijstaan in de volgende stappen om onze commerciële organisatie verder te versterken en onze productontwikkeling te versnellen.”  

De software van MobileXpense onderscheidt zich door zijn kostenefficiëntie en flexibele en makkelijke implementatie. De managementsystemen integreren eenvoudig met alle belangrijkste ERP-systemen, reisboeking tools, creditcardmaatschappijen en voldoen aan de eisen van de meest vooraanstaande multinationals.  

Matthias Vandepitte, Partner bij Fortino: “Deze eerste investering raakt meteen de sweet spot van ons nieuwe groeifonds van 200 miljoen euro. MobileXpense helpt bedrijven om hun on- en reiskosten op een volledig automatische manier te beheren. Dankzij de digitalisering kunnen zij efficiënter werken en kosten besparen. We kijken er naar uit om dit bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”  

Met het eerste fonds heeft Fortino Capital een track record in het opschalen van B2B Software as a Service bedrijven. Sinds de lancering van het investeringsfonds in 2013 heeft Fortino door zijn investeringen, expertise en uitgebreide netwerk bedrijven zoals Teamleader helpen groeien tot succesvolle en bloeiende ondernemingen. Met dit tweede fonds wil het investeringsbedrijf nu verder inzetten op groei van bedrijven via digitale transformatie in de Benelux

--------

Over MobileXpense
MobileXpense werd opgericht in 2000 en heeft al meer dan 1300 succesvolle implementaties afgerond bij 200 klanten in meer dan 80 landen. MobileXpense geeft middelgrote bedrijven dezelfde aandacht als internationale bedrijven met duizenden werknemers, op elk continent.  

Over Fortino Capital Partners
Investeringsmaatschappij Fortino Capital werd opgericht in 2013 en wordt geleid door Duco Sickinghe, Renaat Berckmoes en Matthias Vandepitte. Fortino Capital investeert in groeibedrijven met een focus op technologie, E-commerce en digitale transformatie. Fortino Capital brengt versterking van kapitaal, expertise en ervaring op het gebied van innovatie, strategie en groei. De investeringsportfolio van Fortino Capital bestaat onder andere uit Bloomon, Teamleader, Aproplan en TrendMinder. Voor meer informatie: www.fortino.be

Meer informatie

Marcommit
Marlin Goethals
035-5822730
fortino@marcommit.nl