www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (766 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet lanceert beveiligingsoplossing voor de Operationele Technologie (OT)

De brede Security Fabric-architectuur voorziet in geïntegreerde beveiliging in omgevingen met en zonder klimaatbeheersing

Utrecht, 21 december 2017 – Fortinet, leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van zijn beveiligingsoplossing voor de Operationele Technologie (OT) achter cruciale infrastructuren en industriële organisaties. De nieuwe oplossing integreert een robuuste firewall, switching en wireless access point-appliances met de industriële dreigingsinformatie van FortiGuard. Hiermee voorziet de oplossing in geïntegreerde toepassingen voor cyberbeveiliging van industriële systemen zoals industrial control systems (ICS) en supervisory control and data acquisition (SCADA)-systemen. Deze worden binnen de OT-infrastructuur van een organisatie vaak gebruikt in de buitenlucht en binnen faciliteiten zonder klimaatbeheersing.
  • De Fortinet Security Fabric maakt geavanceerde segmentatie, toegangsbeheer en malware-bescherming mogelijk voor cruciale infrastructuren en industriële organisaties. Dat zijn vereisten om de beveiligingsoplossingen te kunnen verenigen en OT-netwerken te kunnen beschermen, ongeacht wat omstandigheden in de operationele omgeving zijn.
  • Industriële organisaties kunnen hun OT-infrastructuur en -apparatuur beschermen met de robuuste beveiligingsproducten van Fortinet, zelfs als men deze installeert in omgevingen onder de meest barre omstandigheden, waarin andere beveiligingsoplossingen niet kunnen functioneren.
  • De industriële appliances van Fortinet zetten de onlangs geïntroduceerde Industrial Security Services van FortiGuard in. Deze biedt applicatiebeheer en verdedigingssignaturen die specifiek gerelateerd zijn aan cruciale infrastructuren en organisaties in de industriesector, zoals nutsvoorzieningen, olie- en gasleveranciers, transportbedrijven en fabrieken.
Versmelting van OT en IT vraagt om verenigde en geautomatiseerde beveiliging
Cruciale infrastructuren zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Zo zegt 51 procent van de bedrijven dat het in de afgelopen 12 maanden te maken kreeg met een beveiligingsinbreuk in hun SCADA/ICS-omgeving. De gevolgen van een succesvolle aanval kunnen leiden tot de verstoring, en zelfs de verwoesting, van fysieke middelen en essentiële diensten zoals de water-, stroom- of brandstofvoorziening.

Nutsbedrijven, olie en gasleveranciers, transporteurs en fabrieken maken in toenemende mate gebruik van verbonden controlesystemen en industriële IoT-toepassingen. Daardoor breidt het aanvalsoppervlak snel uit. Juist omdat deze apparaten en systemen verbonden zijn, vormen zij een serieuze uitdaging naarmate zij meer gebruik maken van traditionele IT-netwerkinfrastructuren, draadloze toegangspunten en mobiele netwerken. OT-infrastructuren bevatten speciale toepassingen en de meeste oplossingen voor beveiliging en dreigingsinformatie kunnen daardoor geen inzicht bieden in aanvallen op cruciale infrastructuren, laat staan dat zij deze infrastructuren hiertegen kunnen beschermen.

Een rapport van Forrester uit 2014 meldt: “Er zijn fundamentele verschillen tussen traditionele informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) [...] S&R (security and risk)-experts in IT en OT moeten elkaars verschillen respecteren en accepteren en samen leren werken.”1

De beveiligingsoplossing van Fortinet voor Operationele Technologie lost de unieke beveiligingsuitdagingen op waar cruciale infrastructuren en industriële organisaties mee te maken hebben. Tegelijkertijd verenigt de Fortinet Security Fabric de controle over, en het beheer van zowel OT- als traditionele IT-infrastructuren.

Security Fabric biedt bescherming op maat voor OT-infrastructuren
De robuuste en openluchtproducten van Fortinet zijn speciaal voor industriële toepassingen versterkte appliances die grootzakelijke verbindingsmogelijkheden en beveiliging bieden voor cruciale beheersystemen die zowel te maken krijgen met kwaadaardige aanvallen als met extreem weer en andere veeleisende fysieke omstandigheden.
  • De FortiGate Rugged Series is een reeks alles-in-een firewalls die gespecialiseerde bescherming bieden voor het beveiligen van cruciale infrastructuren en beheernetwerken tegen kwaadaardige aanvallen.
  • De FortiSwitch Rugged Series bestaat uit producten die alle prestaties en beveiliging bieden van de vertrouwde FortiSwitch-reeks, maar extra versterkt zijn zodat zij ideaal zijn voor het gebruik onder barre omstandigheden in de buitenlucht. Het beheer vanuit de FortiGate vereenvoudigt het gebruik en breidt het beveiligingsbeleid uit naar de switchpoorten.
  • De FortiAP Outdoor Series bestaat uit veilige, op identiteiten gebaseerde wifi access points. Het beheer vindt plaats met de wireless controllerfunctie die geïntegreerd is in de FortiGate. De combinatie met FortiSwitch voorziet in een daadwerkelijk verenigde toegangslaag met algemene beleidsregels voor beveiliging.
  • De reeks robuuste en openluchtoplossingen van Fortinet biedt producten in verschillende vormen met eigenschappen zoals een superieure overbruggingstijd bij storingen, bescherming tegen elektromagnetische interferentie, vibratietolerantie, waterdichtheid, breed thermisch bereik, ventilatorloze koeling en stroomvoorziening via ethernet.
Deze apparaten worden aangestuurd door het FortiOS beveiligingsbesturingssysteem van Fortinet en ondersteund door de Industrial Security Service van FortiGuard voor de bescherming van de meest gebruikte ICS- en SCADA-apparaten en -toepassingen. De Industrial Security Service van FortiGuard levert OT-specifieke, real-time dreigingsinformatie voor de bescherming van kwetsbaarheden, diep inzicht en fijnmazige controle over propriëtaire ICS- en SCADA-protocollen.

Dankzij het Fortinet Fabric-Ready Partner Programma kunnen organisaties ook naadloos complementaire OT-beveiligingsoplossingen van derden integreren in de Fortinet Security Fabric. Deze diep-technische integratiemogelijkheden worden vooraf gevalideerd zodat het zeker is dat zij consistent samenwerken, gemakkelijke te installeren zijn en voorzien in minder complexiteit en meer automatisering.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De beveiliging van cruciale infrastructuren tegen cyberaanvallen krijgt een steeds hogere prioriteit naarmate smart cities en verbonden nutsdiensten zorgen voor een versmelting van IT-, OT- en IoT-netwerken. Een succesvolle verdediging van deze omvangrijke geconvergeerde netwerken is alleen mogelijk als organisaties beschikken over een architectuur die de hele infrastructuur schaalbaar maakt voor volledig inzicht, segmentatie en geïntegreerde bescherming. De nieuwste OT-oplossingen van Fortinet bewapenen beheerders van cruciale infrastructuren met een brede beveiligingsoplossing die hun traditionele IT-omgeving overspant en ook voorziet in de geavanceerde functionaliteit die nodig is om de cruciale OT-infrastructuur te verdedigen.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 330.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [ niet voor publicatie]

Meer informatie kunt u opvragen bij:

Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Senzer kiest voor Fortinet beveiligingsoplossingen en bespaart tot 70% op netwerkbeheertijd

Fortinets onderzoek operationele technologie: helft organisaties is slecht voorbereid op cyberaanvallen 

Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over
Geplaatst:
Verstreken tijd: 766 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl