Singles voelen zich eenzamer tijdens kerst

Nijmegen, 19 december 2017 - Uit een onderzoek van datingsite e-Matching.nl, waaraan 452 singles deelnamen, blijkt dat veel singles zich eenzamer dan normaal voelen tijdens de komende feestdagen.Ze geven aan er als een berg tegenop te zien.

'Verantwoorden'
"Kerst kan erg confronterend zijn voor alleenstaanden, zeker als je een van de weinigen singles bent aan de kersttafel', vertelt Anne Boelaars, medewerker van e-Matching.nl. "Het voelt af en toe alsof je je moet 'verantwoorden' dat je (weer) geen partner hebt. Sommige singles zullen hierdoor de decembermaand liever overslaan."Niet meer dan normaal
Opvallend aan de uitkomsten van dit onderzoek is niet alleen dat singles zich tijdens de kerst eenzamer dan normaal voelen, maar ook dat veel singles zich eigenlijk altijd (een beetje) eenzaam voelen.

Een gevoel dat niet nodig hoeft te zijn als je kinderen, een leuke groep vrienden en/of fijne familie hebt, of als je je in je eentje ook goed kunt vermaken. Boelaars: "Maar zelfs dan kan dat eenzame gevoel blijven knagen. Belangrijk is dat je positief probeert te blijven.Denk gewoon: 'In 2017 is het me niet gelukt om een nieuwe liefde te vinden, maar 2018 wordt mijn jaar!'"

Nooit eenzaam
Er zijn gelukkig ook singles die zich nooit eenzaam voelen of die het juist te druk hebben met andere dingen tijdens kerst. Zij krijgen de tijd er niet voor om eenzaamheid te voelen.

Dus mocht je bang zijn dat je je eenzaam of alleen gaat voelen tijdens de komende feestdagen, probeer dan dingen af te spreken met vrienden, familie of je kinderen. Een beetje afleiding kan geen kwaad!Noot voor de redactie

Het onderzoek en de volledige uitslag vind je hier:
https://www.e-matching.nl/redactie/uitslag-ledenpoll:-voel-jij-je-tijdens-de-feest…

Meer informatie nodig?
Jasper Jan de Konink
mede-oprichter e-Matching.nl
06 47071305

Over e-Matching.nl
e-Matching.nl is de datingsite voor hoger opgeleiden
https://www.e-matching.nl
info@e-matching.nl
e-Matching.nl is gevestigd in Nijmegen, Plein 1944 nr. 73