Datum: (211 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Nederlandse ondernemers zien realisatie van plannen in nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet

Op het verlanglijstje voor 2018 van de ondernemer staan: de introductie van nieuw product, het digitaliseren van processen en het werven van extra personeelAmsterdam, 19 december 2017 – De meerderheid van de ondernemers ziet de realisatie van hun plannen en ambities met vertrouwen tegemoet. Bijna 80 procent beoordeelt de kans van slagen met een rapportcijfer 7 of hoger. Van alle ondernemers heeft meer dan een kwart (27%) zelfs bijzonder veel vertrouwen in de uitvoering van de plannen. Zij beoordelen de slagingskans met maar liefst een 9 of een 10. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Teamleader onder Nederlandse mkb’ers. De gegevens van dit onderzoek zijn gebundeld in het rapport ‘The Next Step’.

Top 5 plannen van ondernemers

Nu het einde van het jaar in zicht is, besteden ondernemers veel aandacht aan hun plannen voor 2018. Het verlanglijstje van ondernemers voor volgend jaar wordt aangevoerd door de introductie van een nieuw product of nieuwe dienst (30%), het sterk digitaliseren van diensten en processen (29%) en het werven van extra personeel (27%). De hekkensluiters van de top 5 zijn het verhogen van het kapitaal (26%) en het doen van een grootschalige investering, zoals het openen van een nieuw kantoorgebouw (18%). Ondanks dat er veel vertrouwen is in de kans van slagen van de plannen en ambities, zien ondernemers ook een aantal belemmeringen. Bijna een kwart van de ondernemers heeft een gebrek aan tijd om daadwerkelijk een nieuwe stap te zetten (24%) en zelfs meer dan een kwart wil geen risico lopen (26%) of heeft geen financiële middelen voor handen (29%).

“Het is belangrijk om als ondernemer altijd aan de volgende stap binnen het bedrijf te werken”, vertelt Jeroen de Wit, CEO van Teamleader. “Het realiseren van ambities en volgende stappen is namelijk bepalend voor het succes van het bedrijf in de toekomst. Het is dan ook mooi om te kunnen concluderen dat de ondernemers vertrouwen hebben in de slagingskans van hun plannen en ambities voor volgend jaar. Ook het feit dat digitalisering hoog op de verlanglijst staat verheugt mij. Het is belangrijk om de tijd te nemen om plannen vorm te geven en concreet te maken. Wanneer de stap om processen en diensten te digitaliseren eenmaal is afgerond, blijft er voor ondernemers meer tijd over voor de realisatie van de overige plannen en ambities.”

-------

Noot voor de redactie: in de bijlage een portretfoto van Jeroen de Wit, CEO van Teamleader.Over The Next Step
Voor het onderzoek The Next Step zijn 206 Nederlandse ondernemers uit het mkb ondervraagd. De dataverzameling is uitgevoerd in augustus 2017 door onafhankelijk onderzoeksbureau iVOX.

Over Teamleader
Teamleader is een SaaS-oplossing voor sales, projectmanagement, urenregistratie en facturatie. Het stroomlijnt het hele proces vanaf de eerste lead tot het innen van betalingen. Teamleader wordt gerund door CEO Jeroen de Wit en co-founder Mathias de Loore. Samen delen ze de ambitie om mkb’ers te helpen hun processen te verbeteren. Door open en transparante bedrijfsvoering met de klant is Teamleader constant bezig om de service te verbeteren. Mkb’ers hebben de potentie om slimmer te werken als het platform dat zij gebruiken goed functioneert. Teamleader is actief in West-Europa, in de DACH-regio en in Zuid-Europa.

Teamleader op: Twitter | Facebook | LinkedIn

Meer informatie: www.teamleader.nl

Meer informatie
Marcommit
Marlin Goethals
035-5822730
teamleader@marcommit.nl