Datum: (213 dagen oud)
Bedrijf:

Vraag naar Data Recovery van Bitcoins neemt sterk toUtrecht, 18 december 2017. Sinds de enorme waardevermeerdering van bitcoins neemt de vraag naar data recovery van bitcoins een hoge vlucht. Dat is althans de observatie van Stellar® Data Recovery, marktleider wereldwijd in data recovery software en diensten.

Het bedrijf, met hoofdkantoor in Utrecht, meldt een sterke toename van de vraag naar data recovery van de cryptomunt sinds de recente spectaculaire koersstijging. De bitcoin is dit jaar in waarde gestegen van Euro 950 naar Euro 15.000. Voor veel mensen is het nu interessant geworden om een forensische data recovery dienst in te schakelen om verloren cryptomunten terug te laten halen.

Gedupeerden
Data recovery is het weer ‘terughalen’ in een forensisch data recovery lab van verloren data van opslagmedia zoals harde schijven, usb-sticks en smartphones. Kees Jan Meerman, managing director van Stellar Data Recovery Europa: “de gedupeerden die zich bij ons melden zijn meestal hun digitale portemonnee, de wallet, kwijt. In het centrale data recovery lab in Utrecht halen wij de wallet weer terug van de hardware. Dat kan van een harde schijf zijn maar ook van een telefoon of een usb-stick.”

Tussen 2 en 4 miljoen bitcoins verdwenen
Naar verschillende schattingen zijn er tot op heden tussen de 2 en 4 miljoen bitcoins verdwenen. Een deel daarvan is door hardware of software falen verloren gegaan. Andere oorzaken zijn diefstal of hacks. Het deel dat door hardware of software falen verloren is gegaan kan in principe met forensische data recovery technieken teruggehaald worden. Als de koersstijging van de cryptomunt doorzet dan zal de vraag naar bitcoin data recovery nog flink gaan toenemen” aldus Meerman.

Bitcoin Data Recovery kan aangevraagd worden via de website van Stellar® www.stellar.nl. Prijzen voor deze dienst variëren van €750,- tot €2.295,- ex BTW afhankelijk van het service level. De dienst werkt op no cure-no pay basis.

Over Stellar® Data Recovery
Stellar® Data Recovery is wereldwijd het enige ISO gecertificeerde data recovery bedrijf gespecialieerd in zowel de ontwikkeling van data recovery software programma's als in het verlenen van gespecialiseerde data recovery laboratoriumdiensten. Het Europese hoofdkantoor en laboratorium zijn gevestigd in Utrecht. Stellar® Data Recovery heeft meer dan 2 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie over Stellar®, bezoek: www.stellar.nl

Voor meer informatie, documentatie of een gesprek kunt u contact opnemen met:
Stellar® Data Recovery
T. +31 (0)30 7600 701
E. info@stellar.nl