Datum: (215 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Afas Software heeft financiën in ICT het best op orde

MBCF ziet de digitale transformatie als grote gemene deler op financiële lijstAfas Software is het financieel krachtigste ict-bedrijf van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van MBCF in opdracht van Computable. Ten opzichte van vorig jaar rukt het bedrijf van de derde plek op naar de hoogste positie en stoot daarmee Sentia van de troon. Dit bedrijf doet het echter nog steeds goed en weet in 2017 de tweede plek in te nemen. De top tien kent in totaal vier nieuwe namen ten opzichte van vorig jaar.

Om meer stabiliteit in het financieel onderzoek te creëren, wordt de uitslag sinds vorig jaar bepaald door de financiële resultaten over drie jaar te meten. Dit heeft ervoor gezorgd dat zes bedrijven uit de top tien van vorig jaar weer bij de hoogste tien dit jaar staan. Waar Afas Software en Ultimo Software weten te stijgen, moeten Sentia, Eurofiber en Raet plekken inleveren. De Nijkerk Group met onder andere Vosko weet opnieuw de vijfde positie in te nemen.

Toch zijn er ook vier bedrijven die een enorme sprong de top tien in maken. Twee van hen zijn zelfs nieuw in de totale lijst. Deze nieuwe binnenkomers zijn Prowareness op plek acht en Dept, waar TamTam inmiddels onderdeel van is, op de negende plaats. Aareon stond vorig jaar nog op plek veertien, maar nestelt zich nu vlak achter de top drie op de vierde positie. Ook Conclusion maakt een enorme sprong ten opzichte van vorig jaar en stijgt van plek 43 door naar de tiende positie.

Digitale transformatie
“De digitale transformatie is de grote gemene deler in de financiële lijst dit jaar”, meent MBCF-partner Ramon Schuitevoerder. “Dan heb ik het over de ontwikkelingen in cloud computing en bring your own device en de groei in data die hierdoor ontstaat. De bedrijven die in de lijst staan, laten de digitale transformatie zien. Afas Software levert een cloudproduct, Sentia opereert clouddecentraal en Dept zet in op het vergaren van datapunten die zij vervolgens koppelen aan een digitale strategie.”

Zo doet een Conclusion het volgens Schuitevoerder ook, net als Incentro dat een digitale strategie combineert met de infrastructuur. “Ze moeten ook wel, want deze ontwikkeling zet door en is de enige route richting de toekomst. Daarbij moet worden aangetekend dat het ene bedrijf dit beter doet dan het andere. De technologie wordt steeds beter om met data aan de slag te gaan.”

Alle resultaten uit het financiële onderzoek van Computable en MBCF zijn hier te vinden: https://www.computable.nl/computable-100-financieel.

Een gratis exemplaar van de jaargids Computable 100 kan aangevraagd worden via lezers@computable.nl.Meer informatie
Bas de Haan
MBCF
bas.de.haan@mbcf.nl
088 20 60 330

Voor meer informatie over de Computable 100:
Sander Hulsman
Hoofdredacteur Computable
sander@computable.nl
06 28 33 04 15