www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2520 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 145 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Influx PR & Communicatie

Doxis4 voegt geheel nieuw beveiligingsniveau toe aan content en samenwerking

Hoog beveiligde samenwerking dankzij integratie van ECM en blockchain

Amsterdam / Berlijn, 18 december 2017 – SER is de eerste ECM-leverancier die op intelligente wijze ECM- en blockchaintechnologie integreert. Terwijl anderen nog steeds discussiëren over de mogelijkheden van blockchain en ECM, heeft SER - Europa's grootste onafhankelijke ECM-leverancier - een POS-oplossing (proof of store) gelanceerd: Doxis4Cloud verenigt de voordelen van ECM-samenwerking tussen interne en externe partners met een extra laag van beveiliging en vertrouwen door het toevoegen van blockchain-functionaliteiten. De blockchain fungeert als beveiliging voor alle betrokken partijen door het mogelijke wantrouwen tegen de eigenaar van het samenwerkings­platform te elimineren.

Naast de uitgebreide bestaande beveiligingsmaatregelen in SER's software-oplossing, is de POS-module toegevoegd aan Doxis4Cloud. Het catalogiseert alle Doxis4-documenten en hun versies in Ethereum op een manier dat iedereen de documenten die zijn opgeslagen in Doxis4Cloud kan bewijzen en valideren. De niet te veranderende wijze van het Ethereum blockchain-netwerk zorgt dus voor consensus onder deelnemers over de documenten, hun bestaan en authenticiteit.

"Met trots presenteren we de eerste integratie van Doxis4 en blockchain. Hiermee bieden we internationaal opererende teams van interne en externe partijen een solide en veilige oplossing om een extra laag vertrouwen en betrouwbaarheid toe te voegen aan hun samenwerkings­inspanningen", stelt Morad Rhlid, Managing Director van SER Solutions International. "In slechts enkele maanden van idee tot ‘proof of store’; dat markeert de sterke punten en kennis waarmee we ons platform innoveren en verder ontwikkelen."

Ethereum stimuleert Doxis4Cloud
Ethereum en Doxis4Cloud werken samen om het meeste uit de beveiligingsmaatregelen te halen en die verder op te voeren. Het catalogiseerproces is gebaseerd op Ethereum slimme contracten waarin de hash-waarden van het document en een reeks in aanmerking komende identificerende metadata, zoals de bestandsnaam, worden opgeslagen in het gedistribueerde grootboek van de blockchain. Deze metadata kunnen worden teruggehaald om het bestaan van een bepaald document te bewijzen en de integriteit ervan te valideren.

Het slimme contract zelf biedt een set compressiemethoden waarmee iteratief alle gecatalogiseerde documenten kunnen worden getoond, om met een bepaald document naar zijn metadata te zoeken en om de hash-waarde van het document op te halen. Die hash-waarde kan gemakkelijk worden gebruikt om de documentintegriteit te valideren. Hoewel de POS-module een gebruiksvriendelijke manier heeft om die methoden aan te roepen, kunnen diezelfde methoden eenvoudig worden opgeroepen met frontends van derden om het validatieproces volledig onbevooroordeeld te houden. Een voorbeeld van een dergelijke derde partij is myetherwallet.com, dat kan worden gebruikt door alleen het slimme contractadres te hebben.

Verder, zolang de 20.000 en meer knooppunten - verspreid over de hele wereld die het Ethereum-netwerk vormen - het grootboek levend houden, zal de documentenlijst, onafhankelijk van de beschikbaarheid van het content managementplatform, beschikbaar zijn.

De POS-module is slechts een eerste stap in SER’s reis naar blockchain-integratie en er wordt voortdurend naar toekomstige kansen en ‘use cases’ gekeken.
Laatste van SER Group  
SER Group stelt kosteloos pragmatische Doxis4 Universal Workspace SaaS-oplossing beschikbaar

SER Software Technology behaalt ISO 9001 certificering

SER Group voor het tweede achtereenvolgende jaar gepositioneerd als Challenger in Gartner Magic Quadrant voor Content Services Platforms
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 145 dagen
PR contact  

Logo Influx PR & Communicatie
SER Group contact  

Logo SER Group

  +31 20 45 09 195
  info@ser-solutions.nl
  www.ser-solutions.nl
SER Group sociaal  


SER Group tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl