www.EVENTIVE.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (642 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Yellow Communications

Files in Antwerpen kosten Belgische bedrijven jaarlijks 29,4 miljoen euro

TomTom Telematics daagt het Belgische bedrijfsleven uit: wees files slimmer af

Amsterdam, 14 december 2017 – Het Belgische bedrijfsleven verliest ieder jaar 29,4 miljoen euro aan tijd door files in Antwerpen. Dat blijkt uit onderzoek van TomTom Telematics, marktleider op het gebied van fleet management oplossingen in Europa. Daarom roept TomTom Telematics bedrijven op om deel te nemen aan dé uitdaging voor 2018: laten we de files verminderen door ze slimmer af te zijn.

Uit de TomTom Traffic Index blijkt dat files in Antwerpen de gemiddelde reistijd met 30 procent verlengen, dat is 34 minuten extra op de weg per bedrijfswagen per dag. Dat kost de 22.1471 bestelwagens en vrachtwagens in de stad per voertuig elke dag €5,74 aan verloren uren2. Dat betekent dat de files in Antwerpen bedrijven elk jaar 29,4 miljoen3 kosten.

De problemen beperken zich niet tot Antwerpen: hoewel de files daar jaarlijks het meest kosten, is de procentuele vertragingstijd in Brussel het hoogst met 38 procent. De absolute vertraging loopt men het meest op in Brussel; in deze stad bevinden chauffeurs zich daar per jaar in totaal 171 uur extra op de weg door files. Gemiddeld kosten de files in de top 10 steden met het drukste verkeer het Belgische bedrijfsleven 100,2 miljoen euro op jaarbasis.

René de Jong, Sales Director Benelux van TomTom Telematics, zegt hierover: “Dit is natuurlijk geen nieuw probleem en ook dit jaar toont de TomTom Traffic Index weer aan dat de files alleen maar toenemen. We weten dat de overheid maatregelen treft om files te bestrijden, zoals het stimuleren van efficiënt gebruik van het spoor, het optimaliseren van toegang tot steden en het investeren in nieuwe technologieën en infrastructuur netwerken. Maar bedrijven kunnen hier zelf ook op inspelen.”

Uit de TomTom Traffic Index blijkt onder andere dat op maandag en dinsdag de ochtendspits het drukst is. De avondspits is het drukst op dinsdag en donderdag. Als de planning dit toelaat, kan het handig zijn om hier rekening mee te houden. Daarnaast kunnen chauffeurs, bij enige flexibiliteit in de werktijden, de drukke wegen het best vermijden in de ochtenduren tussen 08.00 en 09.00 en in de vroege avond tussen 17.00 en 18.00.

“Een voertuigtelematica-oplossing kan een bedrijf helpen met de fileproblematiek door chauffeurs uit de files te houden. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat chauffeurs de beste routes ontvangen, maar maakt ook gebruik van informatie rond verwachte verkeersopstoppingen en data afkomstig van andere apparaten, zodat de backoffice om de files heen kan plannen. Voertuigtelematica houdt mogelijke verkeersproblemen in de gaten, houdt rekening met de afstand tussen de chauffeur en de bestemming, weet welke routes opnieuw berekend worden door verkeersproblemen en welke aankomsttijden realistisch zijn. Daardoor kunnen wagenparkbeheerders en planners slimme schema’s maken en elke keer weer de juiste bestuurder inzetten voor de juiste taak. Tenslotte zal dit leiden tot een betere routebegeleiding en betere service aan de eindklant” concludeert De Jong.

-EINDE-

Top 10 filesteden in België in 20161Volgens het CBS stonden in 2016 22.147 bestelwagens en vrachtwagens geregistreerd in Antwerpen.
2 Dit getal is als volgt berekend:34 minuten verloren in de file ÷ 60 minuten = 0.57 uur x €10,13 (minimum loon, volgens minimumloon.be) = €5,74 kosten van de file.
3Dit getal is als volgt berekend:22.147 x 131 (Extra reistijd in Antwerpen per jaar in uren volgens de TomTom Traffic Index) = 2.901.257 totaal aantal verloren uren van alle bedrijfswagens in Antwerpen.€10,13 (minimum loon, volgens minimumloon.be) x 2.901.257 = € 29.389.733,41 (€29,4 miljoen) de kosten van alle verloren uren, aan de hand van het minimumuurloon in 2016 voor 23 jaar en ouder.

Dezelfde berekeningen zijn gebruikt om de kosten van files in de overige steden in het rapport te berekenen.

Over de TomTom Traffic Index
De TomTom Traffic Index meet verkeersopstoppingen op de wegen van 295 steden wereldwijd. De TomTom Traffic Index voorziet chauffeurs van gedetailleerde informatie over de impact die verkeersopstoppingen hebben op de reistijden in hun stad.

Wegbeheerders kunnen de TomTom Traffic Index inzetten om de prestaties van hun netwerken te meten en probleemgebieden te identificeren.

TomTom heeft de afgelopen jaren een database opgebouwd met 14 biljoen (14.000.000.000.000) historische reistijdmetingen. We leveren gedetailleerde en accurate verkeersupdates aan bestuurders in 50 landen.

Over TomTom Telematics
TomTom Telematics is een business unit van TomTom, die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. WEBFLEET is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen. Daarnaast levert TomTom Telematics diensten aan verzekeringsmaatschappijen, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen, auto-importeurs en ondernemingen die zowel bedrijven als consumenten bedienen.

TomTom Telematics behoort tot de meest toonaangevende aanbieders van telematicaoplossingen in de wereld met meer dan 785.000 abonnementen wereldwijd. Het bedrijf ondersteunt bestuurders in meer dan zestig landen en biedt het krachtigste lokale supportnetwerk dat er is, naast de grootste keuze in sectorspecifieke applicaties en integraties van externe partners. Meer dan 48.000 klanten profiteren dagelijks van het hoogste niveau wat betreft betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van de ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde diensten die opnieuw geauditeerd zijn in november 2016.

Meer informatie is te vinden op tomtom.com/telematics.
Volg ons op Twitter @TomTomWebfleetBijlagen
 Thumbnail
682 KB pdf TomTom Tele Congestion Infographic BE_def.pdf

Thumbnail    
679 KB jpg BE_Antwerp.jpg

Thumbnail
614 KB jpg BE_Brussels.jpg

TomTom Telematics Persdesk
Majoy Koetsier-Juriaans
e-mail: tomtomtelematics@yellow-communications.com
tel: +31 (0)23 555 34 24
tomtom.com/telematics
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van TomTom Telematics  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 642 dagen
Bron:
PR bron: Yellow Communications
TomTom Telematics contact  
Logo TomTom Telematics
TomTom Telematics sociaal  
TomTom Telematics tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl