www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2478 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (726 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Presscom

Onderzoek: agile in opmars in internationale handel en logistiek

  • Agile project management biedt duidelijk concurrentie voordeel, leidt tot superieure resultaten
  • Belangrijkste succesfactor: open bedrijfscultuur
  • Ervaringsgegevens over agile projecten in internationale handel en logistiek blijven echter schaars
Stuttgart, 13 december 2017 – Agile project management stijgt met stip in de internationale handel en logistiek: 84 procent van de bedrijven gelooft dat een agile aanpak een duidelijk competitief voordeel verschaft. Twee derde verwacht dat agile project management uiteindelijk de traditionele project management methoden in internationale handel en logistiek zal vervangen. Dat is de conclusie van ‘Agile Future – How Agile Project Management Is Transforming Global Trade and Logistics’, een studie van softwarehuis AEB en de Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW) in Stuttgart. Voor dit onderzoeksrapport, gratis te downloaden op www.aeb.com/gtm-study, zijn 155 experts uit de vakgebieden logistiek, internationale handel en IT ondervraagd. Het rapport bevat ook praktische tips voor implementatie van agile project management.

Experts kiezen agile project management vanwege betere resultaten
De meeste deelnemers aan het onderzoek hebben een voorkeur voor een agile aanpak: 87 procent verwacht efficiëntere processen, 86 procent voorziet snellere implementaties en 79 procent voorspelt betere resultaten. Agile project management scoort ook hoog vanuit kostenperspectief, aangezien 60 procent de projectkosten ziet dalen. Daarnaast verwacht 83 procent van de respondenten dat agile project management een flinke injectie geeft aan de motivatie van medewerkers. “Deze ervaringen zijn in lijn met de uitgangspunten van zelforganiserende teams in agile projecten”, stelt Dr. Dirk Hartel van de Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW), co-auteur van het rapport. “Een grotere vrijheid leidt gegarandeerd tot een sterker verantwoordelijkheidsgevoel en sterkere motivatie van individuele teamleden.”

Belangrijkste succesfactor: bedrijfscultuur
De meest belangrijke randvoorwaarde voor succes met agile project management is een bedrijfscultuur die open staat voor deze aanpak. Bijna driekwart van de respondenten, vooral die ouder dan vijftig jaar zijn, noemen dit cruciaal. Andere belangrijke factoren zijn de steun van supervisors en een grote bereidheid van managers zelf om zich de agile aanpak eigen te maken. “Dit benodigd  een nieuw bewustzijn dat doorwerkt binnen het hele bedrijf’, verklaart Dr. Ulrich Lison, directielid van AEB en co-auteur van het rapport. “Agile project management werkt alleen in combinatie met een moderne visie op management.”

Experts vrezen gebrek aan discipline
Naast de vele positieve verwachtingen uiten enkele experts ook hun bezorgdheid omtrent de toepassing van agile project management. Bijna een derde vreest dat de grotere vrijheid van zelforganiserende teams leidt tot een gebrek aan discipline. Om dit risico te vermijden waarschuwt Lison dat het noodzakelijk is het juiste team samen te stellen en dat iedereen de juiste kwalificaties bezit. “Het is bovendien belangrijk om medewerkers goed te trainen in deze methodologie”, stelt hij.

De grootste bezorgdheid omtrent agile project management betreft het vermogen om binnen het vastgestelde budget te blijven. 56 procent acht het waarschijnlijk dat budgetten overschreden worden. Bijna evenveel respondenten voorziet problemen door een gebrek aan coördinatie (54 procent) en ontoereikende projectdocumentatie (51 procent).

Hoge verwachtingen vs schaarse ervaringscijfers
De meeste respondenten beschouwen de adoptie van agile project management in internationale handel en logistiek als een positieve ontwikkeling en een concurrentie voordeel. Echter, nog maar 36 procent van de bedrijven is begonnen met het hanteren van deze methode. Een op de vijf bedrijven heeft plannen om agile project management te implementeren, maar 44 procent – vooral bedrijven met minder dan 2000 medewerkers – heeft nog geen enkel voornemen daartoe. De reden is niet zozeer dat

agile project management geen kansen biedt voor deze bedrijven. Het probleem is vooral een gebrek aan de juiste expertise en het ontbreken van standaarden. “We verwachten dat deze kloof de komende jaren zal worden gedicht door gerichte training van de talenten in bedrijven”, zegt professor Hartel. “Maar beroepsverenigingen zouden ook stappen moeten zetten en de kleinere bedrijven meer ondersteuning moeten bieden bij de introductie van een agile aanpak en implementatie van agile projecten.”

Over het onderzoek
Het rapport ‘Agile Future – How Agile Project Management Is Transforming Global Trade and Logistics’ is gebaseerd op een onderzoek onder 155 experts in de vakgebieden logistiek, internationale en IT. De respondenten zijn afkomstig uit verschillende sectoren. Ze werken bij bedrijven van uiteenlopende grootte in verschillende landen. Een op de tien is directielid en meer dan de helft (55 procent) heeft een middenkaderfunctie als hoofd van een business unit of afdeling. Softwareleverancier AEB en de Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW) doen sinds 2013 jaarlijks onderzoek. Alle onderzoeksrapporten zijn beschikbaar op www.aeb.com/gtm-study.

Over AEB (www.aeb.comwww.aeb.com/nl)
AEB ontwikkelt al meer dan 35 jaar software voor de ondersteuning van internationale handel en logistieke processen van bedrijven in de industriële, commerciële en dienstverlenende sectoren. Meer dan 5000 klanten uit meer dan 35 landen gebruiken de oplossingen van AEB voor transport en warehouse management, voor import en export management, preferentie management en veel meer. Zij profiteren van een verbeterde efficiëntie, compliancy en transparantie – in binnen- en buitenland – dankzij toepassingen zoals dounane- en embargocontroles, verbeterde samenwerking met supply chain partners en automatisering va verzendprocessen. AEB’s portfolio strekt zich uit van online plug-and-play oplossingen tot uitgebreide logistieke systemen.

AEB heeft zijn hoofdkantoor en datacenters in Stuttgart en beschikt daarnaast over internationale vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Zwitserland, Zweden, Tsjechië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Over DHBW Stuttgart (www.dhbw-stuttgart.de/zielgruppen/international-visitors/dhbw-stuttgart/profile/)
De Baden-Württemberg Cooperative State University (DHBW), met circa 8400 bachelor-studenten, behoort tot de grootste instellingen voor hoger onderwijs in de regio Stuttgart. De Schools of Business, Engineering en Social Work werken samen met ongeveer 2000 zorgvuldig geselecteerde bedrijven en maatschappelijke instituten om meer dan 40 nationaal en internationaal erkende opleidingen te geven. Om de drie maanden switchen de studenten tussen de universiteit en de bedrijven, wat hen in staat stelt om al tijdens hun studie waardevolle werkervaring op te doen. Studenten genieten belangrijke voordelen variërend van financiële onafhankelijkheid, betere kansen op de arbeidsmarkt, kleine studiegroepen en internationale ervaring.

Voor meer informatie:

AEB Nederland
Richard Groenendijk
General Manager
Tel.: 088 3131700
richard.groenendijk@aeb.com
www.aeb.com/nl

Presscom PR & Marketing B.V.
Theo Vrugt
Directeur/eigenaar
Tel.: 06 54353109
theovrugt@presscom.nl
www.presscom.nl
Tags bij dit bericht  
Eerder van AEB  
25 jul 2019 AEB  biedt oplossingen voor aanpassingen van AGS naar DMS

26 mrt 2019 Slimme samenwerking biedt Nederlandse exporteurs zorgeloze Brexit

27 feb 2019 Bereidt u voor op elk scenario en ga aan de slag met digitalisering
Geplaatst:
Verstreken tijd: 726 dagen
PR contact  

Logo Presscom
AEB contact  

Logo AEB

  +31 88 3131700
  info.nl@aeb.com
  www.aeb.com/nl
AEB sociaal  


AEB tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo SecureMe2
Logo Schneider Electric
Logo Fellowes Benelux
Logo Klarna
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Logo QA Consulting
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87266 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6816 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl