www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.LVTPR.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (3 jaar en 127 dagen geleden)
Bedrijf:

Ziggo nadert KPN op 0,2 procent in strijd om marktleiderschap vaste telefonie

Houten, The Netherlands, 13 December 2017 - Ziggo heeft KPN bijna ingehaald in de strijd om de markt voor vaste telefonie. Met een marktaandeel van 41,4 procent is Ziggo de marktleider tot op 0,2 procentpunten genaderd. De strijd vindt plaats om een krimpende markt. Het totaal aantal aansluitingen voor vaste telefonie zakte in het derde kwartaal van 2017 met 1 procentpunt, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Dutch Fixed Telephony Market-rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.

In totaal telde de Nederlandse vaste telefoniemarkt eind derde kwartaal nog 6,16 miljoen aansluitingen. Dit was mede het gevolg van een krimp in het aantal digitale telefonie (VoIP)-lijnen – 0,5 procentpunt - na twee achtereenvolgende stabiele kwartalen. Het aantal digitale lijnen kwam uit op 5,6 miljoen, 30 duizend minder dan in Q2 2017. Het restant bestaat uit analoge/ISDN-aansluitingen.

De daling van het aantal aansluitingen is al gaande sinds eind 2015. Het positieve effect van triple play pakketten met (VoIP-)telefonie, internet en tv, zorgde sinds 2009 weer voor een groeiende markt in vaste telefonie. Sinds enkele jaren is dit niet meer voldoende om de ingezette daling van analoge lijnen te compenseren. Telecompaper verwacht dat de daling zal versnellen naar een gemiddelde van -2,4 procent per jaar tot en met 2021, om uit te komen op 5,45 miljoen.

Lichte groei kabel-VoIP
Bij digitale telefonie groeide kabel met 3.000 aansluitingen in het kwartaal naar 2,656 miljoen, maar dit was niet genoeg om de daling bij DSL en glasvezel te compenseren. DSL VoIP daalde met 1,8 procent naar 2,038 miljoen en glasvezel VoIP verloor 2,1 procent in het derde kwartaal.

KPN bijna ingehaald door Ziggo
Het verschil tussen martkleider KPN (DSL) en kabelaanbieder Ziggo op de vaste telefoniemarkt is geslonken tot 0,2 procentpunten in het derde kwartaal van 2017. Ziggo groeide in marktaandeel met 0,5 procentpunt naar 41,4 procent. KPN’s marktaandeel groeide met 0,1 procentpunt ondanks een daling van 3,2 procent naar 2,56 miljoen vaste telefonieklanten en kwam uit op 41,6 procent aan het einde van september 2017.

Omzet plust licht door prijsverhoging KPN
De Nederlandse vaste telefonieomzet* groeide in het derde kwartaal van 2017 wel: met 1 miljoen euro naar 254 miljoen euro. Deze omzetgroei komt voor rekening van KPN. Dat besloot per 1 juli 2017 toch weer een maandelijks bedrag in rekening te brengen voor een vaste telefonie als optie bij een breedbandverbinding, terwijl de prijzen voor PSTN-lijnen ook fors verhoogd werden. Ondanks de kleine opleving verwacht Telecompaper dat de vaste telefonie-omzet in 2017 daalt met 7,5 procent.

Verdere daling VoIP-telefonie
“Voor de komende jaren verwachten we een vergelijkbare trend,” aldus Kamiel Albrecht, Telecompaper-analist en schrijver van het rapport: “Een daling in vaste telefonielijnen waarbij VoIP-telefonie zal blijven dalen net zoals traditionele telefonie al jaren doet.“

Telecompaper voorziet verder dat de trends van omzet- en volumedaling doorzetten in de komende jaren, waarbij de omzet procentueel sneller daalt dan het aantal aansluitingen. Dat betekent een gemiddelde daling per jaar voor de periode 2017 tot en met 2021 van 6,1 procent voor de omzet.

Voor de redactie
*Dit is omzet verkregen uit lijnhuur voor vaste telefonie en gebruik via PSTN/ISDN/CPS/WLR of managed VoIP via kabel-, DSL- en/of glasvezelnetwerken. Over the top VoIP-diensten zoals Skype en omzet uit installatie- en verzendkosten, alsmede verkoop van toestellen of randapparatuur worden niet meegenomen.

De cijfers in dit persbericht zijn niet één op één vergelijkbaar met cijfers in eerdere persberichten van Telecompaper over Nederlandse vaste telefoniemarktrapportages, vanwege continue verbeteringen in berekeningen.

Over het rapport
Het ‘Dutch Fixed Telephony 2017 Q3’ rapport biedt een gedetailleerde voorspelling van de omzet, aansluitingen en verwachte marktaandelen per technologie voor de periode tot en met 2021, naast informatie over Q3 2017. Het rapport kost 495 euro voor 1 gebruiker of 795 euro voor 2-5 gebruikers.

Telecompaper
Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact
Kamiel Albrecht / Chiel Boerrigter
Research analist
Telefoon: 00316349600
E-mail: kamiel@telecompaper.com / chiel@telecompaper.com
Laatste van Telecompaper  
Nog maar 67% Nederlandse huishoudens heeft vaste telefonie, markt krimpt met 104.000 lijnen in Q1

Sterke groei T-Mobile beperkt omzetdaling mobiele markt tot 1,4% in Q1

Nederlandse tv-markt krimpt opnieuw in eerste kwartaal, daling van ruim 1% in 2020 verwacht
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3 jaar en 127 dagen
Telecompaper contact  

Logo Telecompaper

  Alejandra van de Roer
  +31 30 6349600
  alejandra@telecompaper.com
  www.telecompaper.com
Telecompaper sociaal  


Telecompaper tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Extreme Networks
Logo PEAK-IT
Logo Curvature
Logo Online Academy
Logo Netskope
Logo Zoom
Logo Arrow Electronics
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88993 persberichten
- 5760 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8527 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nl