Nederlander hekelt kerstgroet via sociale media

Maar liefst 83% van de Nederlanders is niet positief over een kerstgroet via sociale media. Dit blijkt uit onderzoek wat kaartenwebshop Kaartje2go heeft laten doen. De traditionele kerstkaart heeft dan ook nog steeds de voorkeur.

Fysieke kerstgroet meest gewenst
Uit onderzoek blijkt dat 95% van de Nederlanders het liefst een fysieke kerstkaart ontvangt. Slechts een derde waardeert een e-card als kerstgroet. WhatsApp en sociale media vinden Nederlanders het minst geschikt voor een kerstgroet.

Gaan we massaal kerstkaarten sturen?
Fysieke kerstkaarten zijn nog steeds populair en Nederlanders zijn dan ook van plan veel kerstkaarten te versturen. Maar liefst 50% van de respondenten verwacht dit jaar meer dan 20 kerstkaarten te sturen. Vorig jaar verstuurde 23% meer dan 20 kerstkaarten.

Pessimisme over aantal kerstkaarten op de deurmat
Nederlanders denken veel kaarten te gaan versturen, maar verwachten niet dat iedereen een kerstkaart terugstuurt. Maar 36% denkt dat hij meer dan 20 kerstkaarten op de deurmat vindt. De meeste Nederlanders verwachten dus meer kaarten te sturen dan te krijgen.

76% wil een persoonlijke kerstgroet
Ruim driekwart van de Nederlanders leest graag een persoonlijk berichtje op de kerstkaarten die hij ontvangt. Nederlanders nemen dus geen genoegen met enkel je naam op de kaart.

Meeste kerstkaarten verstuurd door ouderen
Ouderen sturen en ontvangen de meeste kerstgroeten. Zij zijn dan ook de meest actieve verstuurders van kerstkaarten. En hoe ouder men is, hoe meer kerstkaarten men stuurt en krijgt.

Ouderen sturen het vaakst een kerstkaartje terug
Ouderen versturen niet alleen de meeste kerstkaarten, maar ze sturen ook het vaakst kerstkaartjes terug. Als je graag een kaartje terug wilt krijgen, moet je dus vooral kerstkaarten naar ouderen sturen!

Het grote kerstkaartenonderzoek
Aan het kerstkaartenonderzoek deden 3000 deelnemers mee. Uit een ander onderdeel van het onderzoek bleek eerder dat Nederland het liefst een kerstkaart krijgt van Marco Borsato, het koninklijk echtpaar en Chantal Janzen. Kaartje2go is een van de grootste kaartenwebshops van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 11 miljoen kaarten per jaar, waaronder kerstkaarten, verjaardagskaarten en geboortekaartjes.

https://www.kaartje2go.nl/kerstkaarten/onderzoek-2017