Amazon Web Services neemt deel aan Fabric-Ready-partnerprogramma van Fortinet

Fortinet en Amazon Web Services werken samen om klanten geavanceerde applicatiebeveiliging te bieden

Utrecht, 8 december 2017 - Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat Amazon Web Services (AWS) deelneemt aan zijn partnerprogramma Fabric-Ready. De twee bedrijven breiden hun samenwerking verder uit om gebruikers van AWS toegang te bieden tot nieuwe oplossingen voor applicatiebeveiliging. Een effect van de samenwerking is Fortinet zijn gevirtualiseerde Security Fabric-applicaties beschikbaar stelt voor gebruikers van Amazon Web Services (AWS). Deze brede reeks van beveiligingsoplossingen kan via één console worden beheerd.

Op basis van zijn samenwerking met AWS biedt Fortinet een reeks van beveiligingsoplossingen aan in combinatie met een centrale beheerconsole en geïntegreerde updates. Dit zorgt voor beheereenvoud en maakt het mogelijk om diverse bedrijfsapplicaties tegen cyberbedreigingen te beschermen. Het aanbod omvat onder meer sandbox-mogelijkheden in de cloud, SIEM en centraal beheer van de prestaties en compliance.

De samenwerking behelst de volgende punten: 
  • Fortinet heeft de AWS Security Competency-status behaald. Deze is voorbehouden aan partners binnen het AWS Partner Network (APN) die blijk hebben gegeven van technisch succes en acceptatie onder gebruikers van beveiligingsoplossingen in AWS. Fortinet stelt hen in staat om applicaties en data effectiever in kaart te brengen en ze te beschermen tegen cyberaanvallen.
  • FortiSandbox is nu on demand beschikbaar op basis van een ‘pay as you go’-model in AWS Marketplace. Deze sandbox-omgeving in de cloud analyseert automatisch verdachte bestanden en programmatuur en detecteert zero day-aanvallen op applicaties en data die in AWS worden gehost.
  • FortiSIEM, een met AWS geïntegreerde security information and event management (SIEM)-oplossing, is nu beschikbaar op basis van een ‘bring your own license’-model in AWS Marketplace. FortiSIEM biedt uitgebreide inzichten in, en analyses van beveiligings- en netwerkprocessen. AWS-gebruikers krijgen daarmee integraal overzicht op bedreigingsinformatie binnen hun organisatie.
Centraal beveiligingsbeheer en automatisering voor workloads in AWS
Bedrijven stappen en masse over naar de cloud. Dit gaat gepaard met een prangende behoefte aan consistente beveiligingsregels, overzicht en grip. Standalone beveiligingsapparatuur moet worden vervangen door geïntegreerde tools die binnen en tussen ecosystemen van uiteenlopende leveranciers kunnen worden ingezet zonder concessies aan de prestaties te doen. Volgens Gartner “zal 60% van alle bedrijven die gebruikmaken van de juiste tools voor overzicht op de cloud in 2018 een derde minder beveiligingsincidenten ondervinden.”*

De cloud kent een dynamisch aanvalsoppervlak. Dankzij de integratie van FortiSandbox en FortiSIEM kunnen gebruikers van AWS profiteren van gelaagde beveiliging met geïntegreerde FortiGuard Threat Intelligence, geavanceerde analysemogelijkheden en een centrale interface voor het beheer van alle beveiligings- en netwerkactiviteiten.

FortiSandbox simuleert de werkomgeving van eindgebruikers en voert automatisch verdachte code uit om organisaties effectiever te beschermen tegen potentiële aanvallen. Doordat objecten die bij incidenten betrokken zijn rechtstreeks van FortiMail of FortiWeb worden verzonden, reduceert de FortiSandbox-technologie in AWS de ruis die gepaard gaat met onterechte malware-meldingen en onterechte goedkeuringen van traditionele beveiligingstools. De technologie wisselt real-time beveiligingsupdates uit om bedreigingen in de kiem te smoren. FortiSIEM werkt nauw met FortiSandbox samen om een holistisch overzicht te bieden van de netwerk- en beveiligingsactiviteiten, prestaties en compliance-eisen. Dit alles verloopt via één beheerconsole.

Naast FortiSandbox en FortiSIEM zijn er nu gevirtualiseerde Fortinet Security Fabric-oplossingen verkrijgbaar via de AWS Marketplace. Het aanbod omvat onder meer FortiGate Enterprise Firewalls, FortiWeb web application firewalls (WAF’s), FortiMail voor de beveiliging van e-mailgateways, FortiManager voor centraal beveiligingsbeheer in de cloud en FortiAnalyzer voor centrale netwerklogging, -analyses en -rapportage.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzenloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloud-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 330.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [ niet voor publicatie]
Meer informatie kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl