Datum: (221 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Channelweb reikt Channel Awards 2017 uit

Ict-vaktitel eert 20 winnaars tijdens spectaculaire showDe gelukkige winnaars van de zestiende editie van de Channel Awards zijn bekend! Tijdens het feest der erkenning in het Nederlandse ict-verkoopkanaal werden maar liefst twintig awards uitgereikt aan organisaties en personen, verdeeld over de categorieën Reseller Awards, Distributor Awards, Vendor Awards, Special Awards en Personal Achievement Awards. De Channel Awards 2017 vonden 6 december 2017 plaats in de Expo Zaal van het Beatrixgebouw van Jaarbeurs in Utrecht. De presentatie was in handen van Channelweb-hoofdredacteur Sander Hulsman en coördinator Christel Tuin.

Tijdens de awardsshow ontvingen Centralpoint.nl, Axians, ReplaceDirect en Infotheek een Reseller Award. Insight won net als vorig jaar in deze categorie de award voor ‘Trusted Advisor of the Year’. In de categorie Distributor Awards viel Tech Data maar liefst tweemaal in de prijzen, net als Copaco. Arrow ESC ging in deze categorie met de award voor ‘Value Added Distributor of the Year’ naar huis.

De Vendor Awards gingen naar Dell EMC voor het Dell EMC Partner Programma en naar HP Inc voor hun digital printing campagne via HP Indigo voor Heineken. Andere winnaars in deze categorie zijn HPE (inclusief Aruba) en Netgear. De Evolve-Store van Checkpoint Systems is ten slotte verkozen tot ‘Best Channel Product of the Year’.

Channelweb reikte ook de zogenaamde Special Awards uit voor de verticale markt. Samsung won de award voor de ‘Best Vertical Market Channel Approach of the Year’. De award voor ‘Best Channel Project of the Year’ ging naar Zorgservice XL. SAP en Sana werden beloond voor het realiseren van een nieuwe e-commerce-omgeving voor zes ziekenhuizen in de regio Rotterdam en Den Haag. De Personal Achievement Awards werden uitgereikt aan Paul Hermans van Ingram Micro Cloud, Marcel Luijk van Telindus en Hjalmar van Veen van HP Inc. Nederland.

Channelweb heeft bij de Channel Awards 2017 ook meerdere eervolle vermeldingen toegekend aan genomineerden die wel jury- of publieksfavoriet waren, maar niet uiteindelijk wisten te winnen. De totaaluitslag staat hier:
https://www.channelweb.nl/artikel/nieuws/awards-nieuws/6257741/5433473/dit-zijn-de-winnaars-van-de-channel-awards-2017.html

Cijfers achter de uitslag
Om inzage te geven in de winnaars die bekend zijn gemaakt, komt Channelweb met alle gemiddelde percentages. Het gaat hier om zowel het jurygemiddelde als het publieksgemiddelde, maar natuurlijk ook om het gemiddelde eindoordeel per genomineerde. Naast winnaars zijn er ook verschillende eervolle vermeldingen.

Uit alle cijfers blijkt dat Netgear in de categorie Channel Challenger of the Year het hoogst gemiddelde eindpercentage van alle winnaars in de wacht wist te slepen. Vorig jaar werd ook in deze categorie het hoogst gemiddelde eindpercentage behaald, destijds door Dropbox. Insight en Copaco werden ook overduidelijke winnaars met eindpercentages boven de 40 procent. Het spannendst was het in de categorie Specialized Reseller of the Year, waarbij Xomnia de juryfavoriet was, Cam IT Solutions de meest publieksstemmen kreeg, maar ReplaceDirect er met de award vandoor ging met het hoogste eindgemiddelde.

Door alle percentages te communiceren, wil Channelweb laten zien hoe het tot de winnaars is gekomen. Soms gaf daarin de mening van de jury de doorslag, soms was het publiek verantwoordelijk voor het bepalen van de winnaar. Paul Hermans, Infotheek, Insight, Copaco (Specialized Distributor of the Year) wisten in ieder geval zowel publiek als jury voor zich te winnen. Hjalmar van Veen, Centralpoint.nl, Dell EMC en HPE hadden vooral veel baat bij het publieksoordeel en wisten een lager jurypercentage toch om te zetten in winst.

Alle cijfer achter de uitslag van de Channel Awards 2017 zijn hier terug te vinden:
https://www.channelweb.nl/artikel/nieuws/awards-nieuws/6258115/5433473/channelweb-maakt-uitslagen-channel-awards-2017-bekend.html

Winnaars Channel Awards 2017

Personal Achievement Awards

 • Sales Personality of the Year: Paul Hermans, salesmanager bij Ingram Micro Cloud
 • Channel Manager of the Year: Marcel Luijk, director partner en vendor management bij Telindus
 • Channel Personality of the Year: Hjalmar van Veen, general manager Personal Systems bij HP Inc. Nederland

Reseller Awards

 • Best Business Webshop of the Year: Centralpoint.nl
 • Trusted Advisor of the Year: Insight
 • Best Software License Partner of the Year: Infotheek
 • Specialized Reseller of the Year: ReplaceDirect
 • Value Added Reseller of the Year: Axians

Distributor Awards

 • Cloud Distributor of the Year: Copaco
 • Broadliner of the Year: Tech Data
 • Value Added Distributor of the Year: Arrow ECS
 • Specialized Distributor of the Year: Copaco
 • Best Reseller Distribution Program of the Year: Select-partnerprogramma van Tech Data

Vendor Awards

 • Channel Challenger of the Year: Netgear
 • Best Marketing Program of the Year: HP Indigo digital printing voor Heineken
 • Outstanding Channel Program of the Year: Dell EMC Partner Program van Dell EMC
 • Most Successful Partner Network Extension of the Year: Hewlett Packard Enterprise (incl. Aruba)
 • Best Channel Product of the Year: Evolve-Store van Checkpoint Systems

Special Awards

 • Best Vertical Market Channel Approach of the Year: Samsung
 • Best Channel Project of the Year: E-commerce (Zorgservice XL, SAP en Sana)

Meer informatie
Voor meer informatie over de Channel Awards 2017 kunt u contact opnemen met:

Sander Hulsman
Hoofdredacteur Channelweb
sander@computable.nl
06 28 33 04 15