Virtual Affairs maakt online gebruikersomgeving voor vermogensbeheerder Prospery

Amsterdam, 6 december 2017– Virtual Affairs, specialist in digitale oplossingen voor banken en verzekeraars, ontwikkelt een gebruikersomgeving voor de website en de bijhorende gebruikersportal van Prospery.

Maatwerkoplossing voor Prospery
Prospery is een nieuw initiatief van ABN AMRO en biedt een digitaal private banking platform in Duitsland. Prospery wil klanten helpen hun doelen te bereiken. Dankzij dit online platform hebben klanten continu inzicht in hun totale vermogen en doelen, toegang tot een eigen onafhankelijke vermogenscoach en de mogelijkheid om geheel online te beleggen voor een revolutionaire vast prijs.

Virtual Affairs is verantwoordelijk voor de realisatie van de gehele ‘voorkant’, zowel de publieke site als de gesloten klantomgeving en de integratie met diverse achterliggende systemen. Robin Peters, Managing Partner bij Virtual Affairs: “Het creëren van een web-omgeving voor Prospery was een echte uitdaging gezien de strakke tijdslijnen en het vernieuwende concept. Daarnaast zijn in een greenfield situatie de meeste processen en verschillende IT-systemen compleet nieuw. Deze combinatie vereiste een flinke dosis vindingrijkheid. Door creatief om te gaan met bestaande software en IP van Virtual Affairs, hebben we het proces flink kunnen versnellen en konden we tegemoetkomen aan de gevraagde leversnelheid van Prospery.”

Omar El Khamlichi, COO bij Prospery: “Wij hebben gekozen voor Virtual Affairs als ontwikkelaar, gezien hun track-record binnen digital finance en hun ervaring met startup-projecten. De combinatie van ruime ervaring in de financiële sector met een frisse blik en kritische mentaliteit maakt Virtual Affairs voor ons de juiste partner.”

De website van Prospery is sinds 5 december live.Over Prospery
Prospery bestaat uit Prospery View, Prospery Coach en Prospery Invest. Prospery View geeft klanten online inzicht in hun totale vermogen, ook als rekeningen bij andere banken lopen. Klanten kunnen ervoor kiezen bankrekeningen te koppelen waardoor gegevens automatisch worden geüpload en ververst. Ook geeft Prospery View de klant een inzicht in de ontwikkeling van het toekomstige vermogen op basis van beproefde prognosemodellen. Prospery View is gratis. Met Prospery Invest hebben klanten de mogelijkheid hun beleggingen actief en volledig geautomatiseerd te laten beheren, afgestemd op het individuele risicoprofiel. Tot slot kan de klant met Prospery Coach gebruik maken van persoonlijke coaching door ervaren en gecertificeerde financiële deskundigen waar en wanneer de klant dat wil op afstand via chat of video-call. Prospery Invest en Prospery Coach zijn tegen een vast tarief te gebruiken (samen EUR 239,-p/m) onafhankelijk van de omvang van het belegd vermogen.Prospery is voor klanten met een vermogen vanaf 200.000,- euro en is binnen vijftien minuten te gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.prospery.de

Over Virtual Affairs

Virtual Affairs is een internationaal software en services bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, uitbouwen en vernieuwen van digitale kanalen voor banken en verzekeraars. Al meer dan 20 jaar zetten we ons in voor vernieuwende online oplossingen – waaronder onze eigen producten InsuranceRight, BankingRight – waarbij de (potentiële) klant altijd centraal staat. Onze oplossingen zijn gebaseerd op bewezen klantreizen en gebruikersdata. Daardoor helpen we banken en verzekeraars daadwerkelijk verschil te maken, niet alleen in meer omzet en minder kosten, maar ook in klanttevredenheid en onderscheidende merkbeleving. Virtual Affairs is gecertificeerd Sitecore Platinum Implementation Partner, EMEA Silver Technology Partner en Microsoft Gold Partner. Voor meer informatie over Virtual Affairs en BankingRight kijk op www.virtual-affairs.com of bankingright.com.Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Virtual Affairs
Email: info@virtual-affairs.com
Telefoon: 020 342 00 42

LEWIS
Email: Ingrid.vandennieuwenhof@teamlewis.com
Telefoon: 040 235 46 00