Datum: (176 dagen oud)
Bedrijf:

Game changer Proteus wint Greener Packaging Award 2017Wat ooit begon als een gezamenlijke brainstormsessie met retailers en merkfabrikanten lijkt nu uit te groeien tot de nieuwe standaard in de wereld van promo-displays. Het is ‘smart’, ‘sustainable’ en in coöperatie ontwikkeld. De eerste beloning is dat Proteus op 23 november in Brussel is uitgeroepen tot de grote winnaar van Greener Packaging Award 2017. Een mooie erkenning voor alle betrokkenen. Proteus is een noodzakelijke game changer en sluit haarfijn aan op de wensen en eisen van deze tijd.  Waar traditionele promo displays hun langste tijd lijken te hebben gehad, opent Proteus voor retailers en merkfabrikanten een wereld vol nieuwe mogelijkheden.

Uniek en beter
“We zochten niet zomaar naar een kleine verbetering van het bestaande. Dat zou onvoldoende zijn. We zochten een nieuwe invalshoek. Wij weten allemaal dat er niet alleen te veel waste is maar ook dat nieuwe technologie kan bijdragen tot beter geïntegreerde processen. De uitkomst van onze brainstorm is uniek. De Proteus Smart Display bestaat uit een herbruikbaar frame uit één stuk, opvouwbaar én telescopisch, met flexibele communicatie- mogelijkheden door middel van een digitaal geprinte sleeve. Het frame is vervaardigd uit aluminium en kunststof en uitgerust met stevige wielen. De Proteus Smart Display is voorzien van geïntegreerde hard- en software ten behoeve van supply chain, marketing en verkoopdata. Met deze data is het mogelijk om de lopende promo actie ‘real-time’ te volgen en bij te sturen.

Idealiter wordt Proteus gebruikt in een open pool van retailers en merkfabrikanten met optimaal rendement voor alle betrokken partijen. Bij voorkeur wordt Proteus via een logistieke dienstverlener rechtstreeks gevuld aangeleverd bij de retailer. Na iedere promo actie kan Proteus in een klein compact pakket worden opgehaald, klaar voor de volgende promo actie. De merkfabrikant bespaart tijd en geld. Bovendien krijgen alle partijen nieuwe waardevolle inzichten. Naast meer rendement zorgt Proteus - niet onbelangrijk - voor 85% minder kartonafval.

De Greener Packaging Award is niet alleen een erkenning voor Pure Value het moederbedrijf achter Proteus, maar met name voor alle merken, retailers en solution providers die intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitrol.” Aldus een trotse Bram van Schijndel, medegrondlegger van Proteus.

Grote winnaar in elk van de 3 genormeerde criteria
De Greener Packaging Award is een initiatief van VAL-I-PAC en Fost Plus - de twee Belgische organisaties die bedrijven helpen om hun verpakkingsafval te recycleren - en heeft als doel best practices te delen met bedrijven die duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen op de markt willen brengen.

Proteus, die een geheel circulair model nastreeft, is bij de beoordeling voor bedrijfsmatige verpakkingen in elk van de drie genormeerde categorieën naar voor gekomen. Dit zijn:
  • Preventie door vermindering van het gewicht en/of het volume van de verpakking. Proteus zorgt gemiddeld voor meer dan 85% kartonreductie.
  • Circulaire economie. Van eenmalig gebruik in karton tot oneindig gebruik met een herbruikbare display
  • Vermindering van verspilling. In elke stap in het proces worden zowel kosten als CO2 en afval teruggedrongen tot het minimum.
Toekomst
Pure Value is hard aan de slag om de implementatie voor te bereiden voor Nederland en België in 2018. Na een succesvolle executie zal Proteus internationaal verder worden uitgerold. De internationale belangstelling voor Proteus is nu al groot.

------------------------------------

Press Contact Person:
Bram van Schijndel
+31 6 5530 5832
bram@purevalue.nl

Over Pure Value
Pure Value is een R & D, co creatie en showcase ontwikkel bedrijf met top experts, specialisten en netwerk bouwers die nieuwe producten ontwikkelen en win-win situatie creëren voor alle betrokkenen in de supply chain. Pure Value gelooft dat we gezamenlijk een waarde model kunnen ontwikkelen dat duurzaam, sociaal en waardevol is voor alle schakels in de keten. In co creatie met merkfabrikanten en retailers en door de integratie van IoT en Big Data technologieën, voorziet Pure Value in het creëren van nieuwe klantinzichten en het ontwikkelen van geautomatiseerde supply chains. www.purevalue.nl