www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (918 dagen geleden)
Bedrijf:

Europese tour ‘Oslo2Rome’ pioniert met betalen voor laden elektrische auto’s met app op blockchaintechnologie

Voor het eerst is er in Nederland een elektrische auto opgeladen en direct betaald met een app op blockchaintechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk om contractloos en pasloos de elektrische auto te laden. Als onderdeel van een Europese estafette-tour ‘Oslo2Rome’ laadde het Nederlandse team met de ‘e-mobility wallet’ op een laadpaal op het testplein van ElaadNL in Arnhem. De volgende laadbeurt was in Essen (Duitsland). Met de demonstratietour door Europa verkennen deelnemers waaronder Enexis Netbeheer, ElaadNL en Innogy wat de mogelijkheden zijn van het gebruik van blockchaintechnologie bij het laden van elektrische auto’s.Deze laadoplossing is als product sinds mei 2017 op de Duitse markt beschikbaar.7 Europese utillities verkennen in deze tour hoe deze technologie ook in hun land ingezet kan worden.

Pasloos laden
Om een elektrische auto op te laden, hebben gebruikers op dit moment een pas nodig om zich aan te melden bij de publieke laadpaal. Op basis van het afgenomen aantal kilowatturen wordt er vervolgens een factuur gestuurd door de serviceprovider naar de gebruiker of leasemaatschappij. De blockchaintechnologie die in deze pilot gebruikt wordt, maakt het mogelijk om contractloos en pasloos te betalen aan de paal via een app met een digitale portemonnee. Zodra er geladen wordt, wordt dit direct aan de paal verrekend met het beschikbare tegoed in euro’s. De verwachting is zelfs dat in de toekomst de auto direct kan communiceren met de laadpaal, waardoor ook de app overbodig wordt. Omdat je rechtstreeks aan de paal betaalt en er geen tussenpartij nodig is, kan bij elke laadpaal die meedoet worden betaald onafhankelijk van waar deze staat. Dat betekent ook dat grenzen tussen landen niet relevant zijn. Juist dit gegeven maakt de verkenning van de technologie over 6 landsgrenzen mogelijk.

Blockchain
Bij de ontwikkeling van deze oplossing is gebruik gemaakt van de blockchaintechnologie. Blockchain maakt internationale samenwerking makkelijker en biedt vele voordelen, maar kent op dit moment ook de nodige uitdagingen. Zo gelden er afwijkende lokale, regionale en landelijke wetgeving en dient er goed gekeken te worden naar de fiscale aspecten, waaronder het betalingsmodel. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke technische uitdagingen er zijn als er meer laadpalen aangesloten worden. De technologie is nog jong; welke uitdagingen worden er ervaren als dit grootschalig wordt geïmplementeerd? Al deze aspecten worden onderzocht. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst is het voor Enexis Netbeheer en stichting ElaadNL belangrijk om deel te nemen aan deze pilot. Zo is het voor Enexis Netbeheer belangrijk om te onderzoeken wat de impact van de oplossingen op het netwerk is. Daarnaast was het voor de netbeheerder erg belangrijk dat deze blockchain oplossing in een aparte stichting ontwikkeld wordt, zodat er een eerlijk speelveld ontstaat voor alle geïnteresseerde partijen.

Duitsland
Deze blockchainoplossing (de e-mobility wallet) is door de uit Innogy voortgekomen start-up Motionwerk ontwikkeld en is sinds mei 2017 in Duitsland als product beschikbaar. Doordat er gebruik is gemaakt van blockchain, was deze oplossing met slechts een paar kleine aanpassingen geschikt voor Nederland. Motionwerk ontwikkelt de app verder, waardoor er ook de mogelijkheid toegevoegd kan worden om onder andere beschikbare parkeerplaatsen aan te bieden of sleutelloos autodelen mogelijk te maken. Dankzij de aanpassingen die al gedaan zijn werken deze oplossingen ook meteen in Nederland en zou een Nederlandse onderneming deze diensten kunnen aanbieden.

Volg de Oslo2Rome tour op https://shareandcharge.com/en/ en @sharecharge

Over ElaadNL
ElaadNL onderzoekt en test de mogelijkheden voor Smart Charging in opdracht van de Nederlandse netbeheerders. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen met een elektrische auto in de toekomst slim kan laden. Daarnaast verzorgt ElaadNL namens de deelnemende netbeheerders Liander, Enexis, Stedin, Endinet, Westland Infra en Cogas de coördinatie van aansluitingen voor publieke laadpunten voor elektrische auto’s op het elektriciteitsnet.

Over Enexis Netbeheer
Enexis is een netwerkbedrijf in de energiebranche. Met bijna 4500 medewerkers zorgen we voor een betrouwbare energievoorziening en bieden we diensten aan waarmee we het leven van mensen prettiger en makkelijker maken. Door onze kennis, expertise en energie op alle mogelijke manieren in te zetten worden wij gezien als de regisseur van de energietransitie. Een maatschappelijke rol die we ook in tijden van snelle verandering blijven waarmaken. Nu en in de toekomst.

www.enpuls.nl
www.enexisgroep.nl
www.werkenbijenexis.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met:

Bob Winckels
0611920457

Enexis B.V.
Pers: 0900-0310
Magistratenlaan 116
5223 MB ’s-Hertogenbosch
Nederland
Laatste van Enexis B.V.  
Europese tour ‘Oslo2Rome’ pioniert met betalen voor laden elektrische auto’s met app op blockchaintechnologie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 918 dagen
Enexis B.V. contact  

Logo Enexis B.V.

  0900-0310
  www.enexisgroep.nl
Enexis B.V. sociaal  


Enexis B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureau