www.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (656 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Telindus verkozen als leverancier van SURFnet8-servicelaag

Utrecht, 28 november 2017 – Op maandag 27 november 2017 hebben Telindus en SURF het contract voor de SURFnet8-servicelaag ondertekend. Telindus heeft de door SURF uitgezette Europese aanbesteding hiervoor in september gewonnen. SURF vernieuwt de optische- en servicelaag van het SURFnet-netwerk en werkt hiermee aan de doorontwikkeling van het vaste deel van het nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Telindus en SURF starten in 2018 met de implementatie van de SURFnet8-servicelaag, nadat de nieuwe optische laag geïmplementeerd is. 

Vernieuwing servicelaag
De servicelaag omvat de apparatuur waarmee netwerkdiensten worden aangeboden aan instellingen. Bij de nieuwe servicelaag legt SURF de focus op de softwarezijde van de infrastructuur, waarbij automatisering en orkestratie voor de gewenste flexibiliteit moeten zorgen. Hiervoor werkt SURF op dit moment een automatiseringsarchitectuur uit. Voor de nieuwe servicelaag heeft Telindus het best passende aanbod gedaan. In de oplossing worden hardware en software met elkaar verbonden middels Software Defined-technologieën. Mede hierdoor wordt het toekomstige SURFnet-netwerk flexibeler, waarbij wijzigingen eenvoudiger en sneller doorgevoerd kunnen worden.

Geert Degezelle, Managing Director bij Telindus: “Het sterk innovatieve karakter van SURF is waar wij ons thuis bij voelen. De aansturing van services in de nieuwe netwerkomgeving vraagt om specialistische kennis en kunde, waarbij steeds meer wordt gevirtualiseerd en geautomatiseerd. We zijn ontzettend blij met deze mooie samenwerking, waarin onze expertise bijdraagt aan het leveren van toegevoegde waarde aan de missie van SURF.”

Erwin Bleumink, lid bestuur SURF: “De nieuwe servicelaag levert hoge beschikbaarheid en is beter uitbreidbaar met meer capaciteit. Aangevuld met onze automatiseringsarchitectuur maakt  dit het SURFnet-netwerk state-of-the art en zorgt dit ervoor dat we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. We kijken ernaar uit deze innovatieslag met Telindus uit te voeren.”

Netwerk van de toekomst
Om in te spelen op (toekomstige) vragen van gebruikers werkt SURF met de vernieuwing van de optische- en servicelaag aan een open en programmeerbaar netwerk. Dit netwerk biedt naast hoge betrouwbaarheid en continuïteit ook veel flexibiliteit voor de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en netwerkdiensten. Lees hier meer over het netwerk van de toekomst.

----------------
Noot voor de redactie: In de bijlage vindt u een foto op hoge resolutie van de contractondertekening. V.l.n.r. Geert Degezelle, Erwin BleuminkOver Telindus
Telindus gelooft dat iedere IT-infrastructuur dé business innovator kan zijn. Telindus helpt klanten om hun infrastructuur zo in te richten dat de business kan floreren. Dankzij de solide en onafhankelijke organisatie met ruim 30 jaar ervaring is Telindus continu in staat te investeren in de meest innovatieve technologieën waarmee de klanten voorop blijven lopen. Als onafhankelijk specialist op het gebied van access, datacenter, connectivity, security, cloud en services, heeft Telindus alle kennis en disciplines in huis om toonaangevende end-to-end infrastructuuroplossingen te bouwen, onderhouden en beheren. Telindus is een belangrijke partner voor haar klanten en het aanspreekpunt voor een compleet eindresultaat. Voor het project met SURF heeft Telindus gekozen voor de netwerkoplossingen van Juniper Networks.

Telindus, onderdeel van Proximus en zusterbedrijf van Davinsi Labs, heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers als Ciena, Cisco, Juniper Networks, Dell EMC, NetApp, VMware, CommVault, Quantum, Nutanix, Infinera en VCE. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd Inspiration Center, waar innovatie centraal staat en de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via twitter.com/telindus_NL

Over SURF
SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. SURF heeft zijn activiteiten onderbracht in drie werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara. 

Meer informatie
Marcommit
Debbie van Oostrum
telindus@marcommit.nl
035-582 27 30
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Telindus  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 656 dagen
Bron:
PR bron: Marcommit
Telindus contact  
Logo Telindus
  (030) 247 77 11
  info@telindus.nl
  www.telindus.nl
Telindus sociaal  
Telindus tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl