Datum: (235 dagen oud)
Bedrijf:

Meetup: AVG vraagt om multidisciplinaire aanpak

Nalanda Technology, Van Poppel Croonen Van Dijk en DataVisual organiseren een Meetup over hun unieke multidisciplinaire aanpak van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)AMSTERDAM – De AVG vraagt om een multidisciplinaire benadering. Een combinatie van juridische expertise, de nieuwste datamanagementtechnieken en deskundigheid op het gebied van datasecurity is noodzakelijk om op 25 mei 2018 AVG-compliant te zijn. Nalanda Technology, Van Poppel Croonen Van Dijk en DataVisual organiseren daarom op 7 december een Meetup in Amsterdam om te praten over hun unieke geïntegreerde aanpak. 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), internationaal bekend als General Data Protection Regulation (GDPR), is voor ondernemers een noodzakelijk kwaad. Deze nieuwe Europese privacywetgeving brengt grote sociale en maatschappelijke uitdagingen met zich mee en treft ieder individu in zijn grondrechten. Veel organisaties weten echter niet waar ze moeten beginnen. Sommigen leggen de verantwoordelijkheid neer bij de IT-afdeling en anderen huren externe expertise in, maar ze merken dan gaandeweg dat de klus simpelweg te groot en te complex is.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 92% van alle ondernemingen in Europa onvoorbereid is op de AVG, terwijl 28% niet goed op de hoogte is van alle veranderingen die deze nieuwe wetgeving met zich meebrengt. Meer dan de helft (51%) is van mening dat de nieuwe richtlijn te complex is voor het MKB, maar vindt het wel noodzakelijk dat het gebruik van persoonsgegevens en de privacy hiervan gewaarborgd is in de nieuwe richtlijn.

Marcel de Kler, Managing Director Nalanda Technology:
“Het is een illusie dat 1 partij de oplossing biedt, of dat je een softwaretool kunt kopen om op 25 mei 2018 AVG-compliant te zijn. Vandaar dat wij de samenwerking hebben opgezocht met Van Poppel Croonen Van Dijk Advocaten en DataVisual. De AVG vraagt om een multidisciplinaire benadering met een combinatie van juridische expertise, de nieuwste datamanagementtechnieken en deskundigheid op het gebied van datasecurity. Op 7 december organiseren wij daarom onze eerste Meetup over de AVG, waarbij wij de belangrijkste veranderingen op een rij zetten en de deelnemers meer vertellen over onze unieke geïntegreerde aanpak.”

Jasper Croonen, partner bij Van Poppel Croonen Van Dijk:
“De AVG heeft betrekking op de digitale verwerking van persoonsgegevens. Daarom kun je als jurist niet meer zonder ICT-partijen die gespecialiseerd zijn in datamanagement en datasecurity. Wij kunnen als advocatenkantoor heel goed definiëren aan welke regels je moet voldoen, maar vervolgens heb je ook partijen nodig om dit optimaal uit te voeren én goed te beveiligen. Nalanda is met name de juiste partij op het gebied van datamanagement omdat zij heel goed zijn in het uitvoeren van zoekopdrachten binnen een context, zodat je als bedrijf precies kunt achterhalen waar zich persoonsgegevens bevinden in je documenten.”
 
Details Meetup


Voor wie?
Deze Meetup is toegankelijk voor iedereen. Van bestuurder tot ondernemer binnen het MKB, van afdelingsmanager tot gemeentesecretaris, van HR-manager tot bedrijfsjurist, van Sales tot Marketing. Alle organisaties en alle afdelingen krijgen vroeg of laat met de AVG te maken.

Wanneer?
Donderdag 7 december 2017, van 18:30 tot 20:30.
 
Waar?
B. Building Business, Building B1
Johan Huizingalaan 763a 1066VH, Amsterdam
Wij zijn te vinden op de 2e etage in de 'Barn' van B. Amsterdam.

Toegang
De toegang is gratis, en er wordt voor hapjes en drankjes gezorgd. 

Na Amsterdam gaan we ook Meetups organiseren in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 
 
***
 
Over Nalanda
Nalanda Technology is onderdeel van de OLM Group, een toonaangevend bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de wereldwijde technologiesector. Nalanda opereert internationaal met kantoren in Londen, Glasgow en Amsterdam. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Peter O'Hara, David Rivett en Tim Barrett om de oplossing Nalytics op de markt te brengen. Het drietal creëerde, gebaseerd op hun jarenlange kennis en ervaring plus unieke inzichten, de nieuwe standaard voor het ontdekken van informatie in de wereld van ‘ongestructureerde’ data. In Nederland is Nalanda gevestigd in Amsterdam en richt zich met diverse diensten en oplossingen met name op de advocatuur, financiële instellingen en industrie.

www.nalanda.amsterdam

Over Van Poppel Croonen Van Dijk
Advocaten • Belastingadviseurs • Mediation
Van Poppel Croonen Van Dijk uit Utrecht bestaat uit een team van advocaten, belastingadviseurs en mediation-specialisten. Het dienen als sparringpartner vereist een grote mate van vertrouwen tussen advocaat en cliënt. Cliënten kunnen dan ook betrouwbaarheid en creativiteit, maar ook een daadkrachtige en praktische aanpak van het team van Van Poppel Croonen Van Dijk verwachten.

www.pcda.nl

***

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor vragen kunt u terecht bij:
Alex Ritter
Nalanda technology
T: +31 6 20010800
alex.ritter@nalandatechnology.com