Datum: (236 dagen oud)
Bedrijf:
PR: MCS PR

IT-specialist NSI neemt Groupe OPEN Belgium overLuik, 23 november 2017 – NSI IT Software & Services (NSI) (Luik, België) en Groupe OPEN SAS (OPEN) (Levallois, Frankrijk) zijn verheugd mee te kunnen delen dat NSI 100% van de aandelen heeft verworven van Groupe OPEN Belgium, een Belgische dochteronderneming van OPEN. Groupe OPEN Belgium is gevestigd in Luik en Brussel en is met ongeveer 90 medewerkers een belangrijke speler inzake IT-dienstverlening in Brussel en Wallonië. De naam van het bedrijf wordt nu NSI-OPEN.

“We zijn bijzonder tevreden met deze overname omdat ze de positie van NSI als toonaangevende speler in Franstalig België versterkt”, zegt Manuel Pallage, algemeen directeur van NSI. “Hierdoor kan NSI zijn aanwezigheid bij key accounts in de private en federale publieke sector vergroten en zijn aanbod van diensten met toegevoegde waarde uitbreiden. We zijn tevreden hiervoor te kunnen rekenen op het talent van de medewerkers van Groupe OPEN Belgium. NSI, dat met 2017 een recordjaar zal afsluiten in termen van financiële groei, telt nu 550 medewerkers en zal hoogstwaarschijnlijk voor eind december een tweede overname aankondigen.”

Guy Mamou-Mani, medevoorzitter van OPEN: “We zijn ervan overtuigd dat de integratie van Groupe OPEN Belgium in NSI de werknemers en klanten van Groupe OPEN Belgium in staat zal stellen om zich verder te ontwikkelen.”

NSI IT Software & Services (www.nsi-sa.be) is gevestigd in Luik, Eigenbrakel en Luxemburg. Het bedrijf viert in 2018 zijn 25-jarig bestaan. NSI is een leverancier van IT-diensten met toegevoegde waarde (Agile applicatieontwikkeling, ERP, infrastructure-cloud, consulting) voor de private en publieke sector. De aandeelhouders van NSI zijn Cegeka en Meusinvest.

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, technologische dienstverlener. Als strategische partner met een sterke expertise in multicloud-diensten begeleidt het zijn klanten bij hun digitale transformatie. Cegeka ondersteunt zijn klanten met software- en infrastructuuroplossingen, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen voor exponentiële technologieën en outsourcing.

Bij de van origine Belgische onderneming werken 4.000 mensen. In 2016 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 414 miljoen euro, een groei van 12% ten opzichte van 2015. Cegeka heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa.

www.cegeka.com