HPE brengt Artificial Intelligence naar het datacenter

Vandaag kondigt Hewlett Packard Enterprise (HPE) de eerste ‘recommendation engine’ aan op basis van Artificial Intelligence (AI). De engine vereenvoudigt het infrastructuurmanagement en vergroot de betrouwbaarheid van applicaties. HPE InfoSight is een toonaangevend ‘predictive analytics’ platform dat software-defined intelligentie in het datacenter brengt. Hierdoor is het mogelijk om problemen in de infrastructuur voortijdig te ontdekken en te voorkomen. Met behulp van geavanceerde machine learning maakt HPE InfoSight het pad vrij voor autonome datacenters. Daarnaast kondigt HPE de lancering aan van HPE InfoSight op HPE 3PAR storage. Hierdoor wordt machine learning ook toegevoegd aan de storage- en serverportfolio’s van HPE.

Bedrijven kunnen zich vandaag de dag geen onderbrekingen of vertragingen in hun applicaties veroorloven. Echter, de complexiteit van infrastructuren zorgt voor een ‘app-data gap’. Deze gap heeft direct invloed op de business en kost waardevolle tijd. Dankzij de mogelijkheden voor AI en predictive analytics van HPE InfoSight, worden onderbrekingen en tijdverlies nu geminimaliseerd. Hierdoor wordt de tijd die besteed moet worden aan het oplossen van problemen tot 85 procent teruggebracht.1

HPE InfoSight analyseert elke seconde miljoenen sensoren in de wereldwijd verbonden Installed Base en gebruikt die data om problemen in applicaties en storage te voorspellen én te voorkomen. HPE InfoSight zorgt voor betrouwbare performance en applicatie-uptime, waardoor er meer dan 99,9999% gegarandeerde beschikbaarheid wordt gerealiseerd.

HPE InfoSight is het eerste platform van een grote storageleverancier dat in staat is problemen voortijdig te ontdekken en bovendien op te lossen voordat de klant zich ervan bewust is dat er een probleem is”, aldus Bill Philbin, Senior Vice President, HPE GM Storage. “Omdat applicaties een steeds prominentere rol hebben in de business, moeten wij klanten helpen naar een IT-model dat zichzelf beheert. HPE InfoSight zorgt dat de IT-afdeling meer tijd kan besteden aan projecten die direct van toegevoegde waarde zijn voor de business, in plaats van dat zij bezig zijn met troubleshooting.”

De volgende stap naar een autonoom datacenter
HPE InfoSight legt met de nieuwe AI recommendation engine de basis voor een autonoom datacenter. Dankzij de predictive analytics capabilities, adviseert HPE InfoSight preventief hoe problemen voorkomen kunnen worden, de performance verbeterd en het gebruik van resources geoptimaliseerd kan worden. De aanbevelingen zijn gebaseerd op geavanceerde machine learning, die gebruikmaakt van bijna een decennium aan ervaring in datawetenschappen en verzamelde telemetrie van meer dan 10.000 HPE Nimble Storage-klanten. Omdat HPE InfoSight continue “leert”, worden de systemen van klanten steeds slimmer en betrouwbaarder. Onderzoek toont aan dat HPE InfoSight de IT storage OpEx verlaagt met 79 procent.

De predictive analytics van InfoSight hebben ons behoed voor potentiële impactvolle issues”, aldus Justin Giardina, CTO, iland Secure Cloud. “De nieuwe recommendations engine is geweldig – het neemt proactief de juiste beslissingen die gericht zijn op de verbetering van onze IT-omgeving. We bieden onze klanten 100% beschikbaarheid en InfoSight draagt hier voor een groot deel aan bij.

De kracht van ‘predictive’ op 3PAR storage
HPE toonde de mogelijkheden van HPE InfoSight al eerder in HPE Nimble Storage-omgevingen. In deze omgevingen wordt 86 procent van de issues automatisch opgelost, nog voordat de klant het probleem heeft opgemerkt. Door HPE 3PAR uit te breiden met HPE InfoSight kunnen 3PAR-klanten nu ook gebruikmaken van de voordelen van HPE InfoSight.

De eerste versie van HPE InfoSight op 3PAR biedt de volgende mogelijkheden:

  • Cross-stack analytics. Voor 3PAR-klanten die gebruikmaken van de laatste versie van het 3PAR operating system2, biedt HPE InfoSight de mogelijkheid om performanceproblemen op te lossen. Daarnaast is het mogelijk om de oorzaak van issues tussen storage en virtual machines (VM’s) vast te stellen. Verder biedt HPE InfoSight inzicht in waar ‘noisy neighbor’ VM’s zich bevinden.
  • Global visibility. Via een nieuw cloud portal, dat HPE InfoSight en HPE StoreFront Remote combineert, kunnen 3PAR-klanten met systemen die op afstand verbonden zijn, inzicht krijgen in gedetailleerde performancetrends, capaciteitsverwachtingen, health checks en best practice informatie over alle 3PAR-systemen.
  • Basis voor predictive support. Met analytics en automatisering van de infrastructuur zijn afwijkingen en complexe problemen te detecteren en te voorspellen, zodat ze direct doorgespeeld kunnen worden naar Level 3 support.
    “Geen enkele concurrent van HPE beschikt over de voorspellende capaciteiten van HPE InfoSight”, aldus Morten Nyhuus-Eriksen, Global Head of Storage & Backup bij Basefarm. “De cross-stack analytics gaan mijn team veel tijd besparen bij het troubleshooten van onze complexe omgeving. InfoSight voor 3PAR gaat een enorme impact hebben op onze business.”

Prijs en beschikbaarheid

  • HPE InfoSight met de AI recommendation engine is vanaf januari 2018 zonder additionele kosten beschikbaar voor alle HPE Nimble Storage-klanten met een supportcontract
  • HPE InfoSight voor 3PAR is vanaf januari 2018 zonder additionele kosten beschikbaar voor alle 3PAR klanten met een supportcontract.