Datum: (238 dagen oud)
Bedrijf:
PR: MCS PR

Barracuda, ValueBlue, Macaw en Microsoft bieden organisaties totaaloplossing voor migratie naar de cloudVenlo, 22 november 2017 - Barracuda Networks werkt samen met ValueBlue, Macaw en Microsoft om klanten te helpen bij de migratie naar Microsofts Azure cloudplatform. Dankzij deze samenwerking hoeven bedrijven die (een deel van) hun IT-processen naar de cloud willen verplaatsen, niet langer zelf te overleggen met verschillende partijen om hun bestaande situatie te inventariseren. Ook hoeven ze niet langer zelf uit te zoeken of de verschillende diensten die de cloud oplossing vormen, compatibel met elkaar zijn. De samenwerkende partijen stemmen het uiteindelijke advies - waarin ook mogelijke optimalisatieslagen voor zowel IT- als businessprocessen in kaart worden gebracht - onderling af. Dit geldt ook voor het beheer en de implementatie. Dit zorgt ervoor dat het hele proces soepeler verloopt en klanten slechts één contactpersoon hebben. De vier bedrijven willen hiermee een totaaloplossing bieden die optimaal aansluit op de behoeften van de klant.

Hoewel veel bedrijven de voordelen van de cloud zien en een overstap naar de cloud overwegen, blijkt dit in veel gevallen niet zo eenvoudig. Het goed in kaart brengen van alle behoeften rond de IT- en businessprocessen is een complexe taak. Ook moeten de verschillende diensten die tezamen de cloud oplossing vormen, optimaal op elkaar worden afgestemd. Dit samenwerkingsinitiatief helpt organisaties bij een moeiteloze overstap.

“Bij de overstap van on-premise oplossingen naar de cloud hebben veel bedrijven vragen en specifieke verzoeken op het gebied van security en connectiviteit. Met deze samenwerking brengt iedere deelnemende specialist specifieke expertise mee om de klant te helpen het maximale uit de technologische mogelijkheden te halen”, zegt Ron Augustus, Directeur Customer Success bij Microsoft Nederland.

“Steeds meer organisaties overwegen een overstap naar de cloud en komen daarbij voor uitdagingen te staan rond de continuïteit, compatibiliteit en integratie. Door samen te werken met de vier deelnemende partijen, profiteren organisaties van bestaande expertise in cloud migratieprojecten, waarbij ieder bedrijf specifieke kennis en tools mee brengt voor een probleemloze transitie”, zegt Raf Vervloessem, Regional Director Benelux Barracuda.

De ValueBlue Cloud Value Assessment biedt binnen tien dagen een overzicht van de infrastructuur, de processen, de applicaties, relevante kenmerken, onderlinge relaties en afhankelijkheden, die een rol spelen bij een migratie naar de cloud. Op basis daarvan kan vervolgens een complete roadmap naar de cloud opgesteld worden. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden om processen te optimaliseren en - waar mogelijk - te automatiseren. Daartoe wordt nauw samengewerkt met de IT- en business-specialisten binnen de organisaties.

De beveiligingsproducten en -diensten van Barracuda voorzien in alle beveiligingsfuncties die nodig zijn voor een nieuwe cloud infrastructuur. Ze maken een overstap naar de cloud makkelijker en zorgen voor naadloze beveiliging van zowel de on-premises als de cloud omgeving. Dit biedt organisaties één totaaloverzicht en geïntegreerd beheer van de hele beveiligingsinfrastructuur.

Noot voor de redactie: zie bijlage voor quotes van de samenwerkende bedrijven.

Over Macaw
We love challenges. Dat is ons motto. Al meer dan 20 jaar creëren meer dan 250 medewerkers vooruitstrevende technologische oplossingen vanuit onze kantoren in Nederland en Litouwen. Dit doen we door out of the box te denken en meerdere invalshoeken, zoals strategie, data, marketing en sales te combineren. En we doen meer dan het implementeren van de technologie, we zorgen ook voor adoptie van onze oplossing. Kijk voor meer informatie op www.macaw.nl.

Over ValueBlue
ValueBlue helpt organisaties om samen te werken aan een efficiënte en doelmatige bedrijfsvoering. Met BlueDolphin hebben de medewerkers van onze klanten een breed gedragen samenwerkingsplatform voor handen: één samenhangend systeem met inzicht in bedrijfsprocessen en hoe IT die ondersteunt. We zijn trots op de bijdrage die we leveren aan onze klanten door met effectieve samenwerking kracht en energie te bundelen. Kijk voor meer informatie op www.valueblue.nl.

Over Barracuda Networks
Barracuda (NYSE: CUDA) vereenvoudigt IT met voor de cloud geschikte oplossingen waarmee klanten hun netwerken, toepassingen en data kunnen beschermen, ongeacht waar deze zich bevinden. Deze krachtige, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare oplossingen worden gebruikt door ruim 150.000 organisaties over de hele wereld. Ze zijn beschikbaar als appliance, als virtuele appliance en in configuraties voor de cloud en voor hybride omgevingen. Het businessmodel van Barracuda is gericht op het bieden van waardevolle, op abonnementen gebaseerde IT-oplossingen die end-to-end netwerk- en databescherming bieden. Kijk voor meer informatie op www.barracuda.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Barracuda Networks Persdesk, e-mail barracuda@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.

Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements, including statements regarding the potential benefits, performance, and functionality of Barracuda products and services. You should not place undue reliance on these forward-looking statements because they involve known and unknown risks, uncertainties and other factors that are, in some cases, beyond the Company’s control and that could cause the Company’s results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements. Factors that could materially affect the Company’s business and financial results include, but are not limited to customer response to the Company’s products, as well as those factors set forth in the Company’s filings with the Securities and Exchange Commission. The Company expressly disclaims any intent or obligation to update the forward-looking information to reflect events that occur or circumstances that exist after.

Barracuda Networks, Barracuda en het Barracuda Networks-logo geregistreerde handelsmerken van Barracuda Networks in de VS en in andere landen.