Datum: (242 dagen oud)
Bedrijf:

Dataplace behaalt in één keer de ISAE3402 type II verklaringAlblasserdam, 21-11-2017: Dataplace, toonaangevend leverancier van carrier neutrale datacenterdiensten in Nederland, heeft per 1 november 2017 jongstleden de ISAE3402 type II verklaring verkregen. Dataplace is daarmee één van de eerste datacenters in Nederland die beschikt over de ISAE3402 type II verklaring.
 
ISAE3402 is een assurance report dat in een tweetal types uitgegeven kan worden: Type I en Type II. Een assurance report lijkt daarbij op een certificering, maar is dit niet. Waar een certificering nog gezien kan worden als “breed” is er bij ISAE3402 veel meer focus en wordt er dieper op basis van daadwerkelijke feiten de organisatie in gekeken. Het verschil tussen beide types is, dat type I bepaald of voor klanten relevante maatregelen en processen op een gekozen moment ‘in place’ zijn. Voor Type II geldt daarentegen dat deze maatregelen en processen over een periode van minimaal 6 maanden ‘in place’ zijn geweest en gewerkt hebben. 
 
Externe auditors van Conclude Accountants hebben de opzet, het bestaan en de werking van de in het assurance rapport opgenomen beheersmaatregelen over de periode 01 januari 2017 tot en met 30 september 2017, met positieve uitkomsten, beoordeeld.
 
Ik ben enorm trots op dit behaalde resultaat. Dit is de kroon op het werk van de medewerkers van Dataplace. Binnen een jaar waarin organisatorisch veel is veranderd; denk aan het toevoegen van een vestiging, hebben wij middels zo pragmatisch mogelijke werkwijzen het voor elkaar gekregen om direct type II van de ISAE3402 verklaring te verkrijgen.” aldus Joost van der Sluis, Finance Manager van Dataplace.
 
Op de vraag hoe het mogelijk is dat Dataplace direct een type II verklaring heeft weten te behalen geeft Joost van der Sluis de volgende uitleg: “Dit heeft er mee te maken dat wij alle relevante (werk) processen en maatregelen al ‘in place’ hadden en kwaliteits- en risicomanagement in ons DNA zit. Daarnaast voldeed ons managementsysteem reeds aan de ISO 9001, ISO14001, ISO27001, ISO5001 en NEN 7510 normen. De ISAE3402 verklaring is een extra heipaal die ons managementsysteem en dus ons gehele bedrijf versterkt. Het behalen van de ISAE3402 type II verklaring is hiermee een extra bevestiging naar onze klanten dat de aan Dataplace uitbestede processen in goede handen zijn."

Koen van der Aa (Auditor van Conclude Accountants) links en Joost van der Sluis (Finance Manager Dataplace) schudden elkaar de hand bij de overhandiging van de ISAE3402 type II verklaring.
Bijschrift foto:
Koen van der Aa (Auditor van Conclude Accountants) links en Joost van der Sluis (Finance Manager Dataplace) schudden elkaar de hand bij de overhandiging van de ISAE3402 type II verklaring.


Over Dataplace 
Dataplace bestaat sinds 2010 en is in 2016 onderdeel geworden van de Eurofiber Group. Vanuit drie moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio Rotterdam, Utrecht en Arnhem worden hoogwaardige (twin-) datacenterdiensten geleverd. Dataplace beschikt over de ISO9001, ISO14001, ISO27001:2013 en ISO50001 en NEN7510 certificeringen. Daarnaast en tevens over een NCP BORG4 en een ISAE-3402 type II verklaring. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in kennis en ervaring in datacentermanagement en de persoonlijke aandacht voor klanten. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven tevreden gebruik van de dienstverlening van Dataplace. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een 8,4 als algemeen rapportcijfer. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.