Contentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (4 jaar en 145 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Energiezuinige colocatie datacenter aanbieder EvoSwitch viert 10-jarige mijlpaal met metamorfose corporate merkidentiteit

Amsterdam, 14 november 2017 – EvoSwitch, een Nederlandse aanbieder van colocatie datacenters in Europa en de Verenigde Staten, met EvoSwitch OpenCloud als eigen cloud interconnectie platform, viert zijn 10-jarige bestaan met een zojuist afgeronde metamorfose voor de corporate merkidentiteit, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Daarbij zijn niet alleen het logo en de website vernieuwd maar is ook een ‘open’ kennisplatform aan de website toegevoegd waarin whitepapers en blogs over onderwerpen zoals (hybride) cloud en colocatie met de markt worden gedeeld.

Toen EvoSwitch 10 jaar geleden zijn eerste datacenter in de regio Amsterdam opende, was EvoSwitch een van de eerste bedrijven in Europa met een ‘CO2-neutraal’ colocatie  datacenter - met efficiënte koelingssystemen, het gebruik van duurzame energie, en een lage Power Usage Effectiveness (PUE) waarde ten behoeve van energiezuinigheid. De uitgebreide hoeveelheid diensten (managed services) die EvoSwitcb in de afgelopen 10 jaar heeft toegevoegd, rechtvaardigen volgen EvoSwitch CEO Eric Boonsta nu een nieuwe corporate merkidentiteit.

“Het gebruik van duurzame energiebronnen en het realiseren van een lage PUE zijn tegenwoordig minder bijzonder dan 10 jaar geleden,” zegt Eric Boonstra, CEO van EvoSwitch. “Toch lopen wij nog steeds voorop met de laagste PUE waarde in de markt - wat indrukwekkend is, zeker als het gaat om dergelijke grote datacenter faciliteiten zoals EvoSwitch in eigendom en beheer heeft. Energie-efficiëntie speelt nog steeds een grote rol in onze dagelijkse praktijk, maar de laatste jaren hebben we aanvullend belangrijke stappen gemaakt in customer fulfillment - door allerlei soorten managed services toe te voegen en enterprise-niveau diensten voor klanten te ontwikkelen.”

“Het cloud interconnectie platform EvoSwitch OpenCloud is een goed voorbeeld van toegevoegde waarde die in de afgelopen twee jaar door ons is toegevoegd,” zegt Boonstra. “Ook onze in-huis ontwikkelde modulaire datacenter bouwconcepten met energie-efficiënte features en korte implementatietijden zijn nu een integraal onderdeel van onze merkidentiteit. En niet te vergeten, de internationale aanwezigheid die EvoSwitch inmiddels heeft – met een datacenter in Manassas, Virginia, in de Verenigde Staten, welke in 2012 in ons colocatie services portfolio werd opgenomen. Al deze infrastructurele mijlpalen tezamen maken ons 10-jarig jubileum waard om gevierd te worden. Onze nieuwe corporate merkidentiteit, inclusief een vernieuwd logo en een aangepast website design, sluit nu goed aan bij het sterke corporate bedrijfsprofiel dat wij sinds 2007 hebben ontwikkeld.”

De toevoeging van een ‘Knowledge Center’ op de nieuwe website van EvoSwitch, met daarin strategische informatie die met de markt wordt gedeeld, reflecteert volgens Boonstra de stappen die EvoSwitch in 10 jaar tijd heeft gemaakt – naar een corporate merkidentiteit die niet alleen energiezuinigheid garandeert maar tevens garant staat voor het bieden van toegevoegde waarde en het aanbieden van een uitgebreid aantal managed services. Strategische informatie die via het ‘Knowledge Center’ van EvoSwitch wordt gedeeld, betreft onder andere whitepapers en blogs over onderwerpen zoals (hybride) cloud, colocatie, en duurzame IT infrastructuur (https://evoswitch.com/knowledge-center/#white-papers).Nieuwe merkidentiteit uitgelegd

De nieuwe merkidentiteit en website van EvoSwitch zijn ontworpen door het Nederlandse communicatiebureau Studio Piraat (http://studiopiraat.nl), met vestigingen in Den Haag en Woerden. Het bureau is gevraagd om een nieuw logo en een nieuwe website te ontwerpen die de huidige rol van EvoSwitch in de markt weerspiegelt. Daarbij gaat het onder andere om de faciliterende rol van EvoSwitch als het gaat om het inrichten van cloud ecosystemen voor klanten en een bedrijfsidentiteit die gericht is op ‘openheid’ en ‘kennisdeling.’ De complexe datacenter technologieën en de ‘value added’ services die EvoSwitch levert, moesten vertaald worden naar een helder, simpel, en tegelijkertijd sterk visueel ontwerp.

De ontwerpers van Studio Piraat hebben nieuwe iconen en letter fonts gebruikt met een ‘future forward design.’ Ook zijn er unieke illustraties en grafische elementen ontwikkeld voor de nieuwe merkidentiteit. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld ook een animatie met een te scrollen infographic (https://evoswitch.com/about/), welke in een oogopslag laat zien wat het EvoSwitch ecosysteem en de ‘value add’ die zij leveren precies inhoudt.

“In 2007 noemden wij onszelf een ‘next generation’ datacenter provider,” zegt Boonstra. “Tegenwoordig is het een marktingterm die iets te vaak in de markt wordt gebruikt, maar destijds communiceerde het wel precies hetgeen waar wij voor stonden. Wij liepen voorop in de internationale colocatie datacenter markt door als een van de eersten in Europa volledig ‘groene’ datacenter diensten aan te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook de komende 10 jaar voorop zullen lopen in de markt, door continue gefocust te blijven op het blijven ontwikkelen en toevoegen van managed services – aansluitend bij de evoluerende hybride cloud behoeften van klanten. De nieuw geïmplementeerde merkidentiteit van EvoSwitch ter gelegenheid van ons 10-jarige bestaan is bedoeld om die doelstelling te ondersteunen.”

-------
Over EvoSwitch

EvoSwitch levert veilige en duurzame datacenter services middels cloud- en carrier-neutrale datacenters in Europa en de Verenigde Staten. EvoSwitch biedt huisvesting aan een groeiend ecosysteem van klanten en uitgebreide opties voor interconnectie en hybride cloud. Ook biedt het bedrijf toegang tot publieke cloud omgevingen en mogelijkheden om op ’the edge’ van het internet te opereren. EvoSwitch faciliteert globaal en lokaal opererende klanten om hun IT infrastructuren in te richten voor groei. In totaal is 14.000 m2 datacenter vloeroppervlakte beschikbaar voor het creëren van waarde voor klanten en partners, waarbij volop ruimte is om verder te groeien - aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

In reactie op klantvragen en ontwikkelingen in de markt, heeft EvoSwitch een uitgebreid portfolio aan managed services opgebouwd, waaronder EvoSwitch OpenCloud. Dit is een cloud-neutrale marktplaats voor low-latency interconnectie binnen hybride cloud omgevingen waar onderhand veel partners bij zijn aangesloten. Als een van de eerste colocatie datacenters in Europa die ultra-lage PUE-waarden realiseerde en 100% duurzame energie gebruikte, biedt EvoSwitch engineering ondersteuning op het gebied van  duurzame datacenter inrichting. De engineering teams van EvoSwitch ondersteunen klanten onder andere bij het optimaliseren van hardware configuraties, het monitoren van omgevingscondities, en het reduceren van energieverbruik.

De datacenters van EvoSwitch in zowel Europa als de Verenigde Staten bieden enterprise security niveaus, terwijl de onafhankelijk geaccrediteerde faciliteiten aan strikte compliance eisen en internationale standaarden voldoen, waaronder ISO 27001:2013, ISO 14001:2004, PCI-DSS, SIOC1 Type II, en LEED Gold.

Voor meer informatie over EvoSwitch, ga naar: evoswitch.com.

-------
Media contact

EvoSwitch
Marketing afdeling
T: +31(0)20 3165170
E: marketing@evoswitch.com
Laatste van EvoSwitch  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4 jaar en 145 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
EvoSwitch contact  

Logo EvoSwitch

  +31 (0)20 3165170
  info@evoswitch.com
  evoswitch.com
EvoSwitch sociaal  


EvoSwitch tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl