Bigben Interactive gaat samenwerking aan met Icecat

Bigben Interactive gaat per 14 november 2017 de productinformatie van al haar games, gaming accessoires en audioproducten aanbieden via het open datamodel van Icecat. Met deze samenwerking wordt alle relevante productinformatie, zoals productspecificaties, uitgebreide omschrijvingen, afmetingen, productafbeeldingen en rich media beschikbaar gesteld aan alle klanten van Bigben Interactive via het Open Icecat platform. De Bigben Interactive productinformatie kan via het Open icecat platform eenvoudig en kosteloos via verschillende applicaties ontsloten worden.

Icecat heeft handige tools die zeer interessant zijn voor webshops om de Bigben Interactive-producten online van alle mogelijke content te voorzien. De samenwerking betekent een enorme tijdwinst voor alle partijen. Bovendien is de productinformatie in Icecat altijd accuraat.

Begin september hebben bol.com, FUN, Wehkamp, Carrefour, Toychamp, BrandUnit, Van der Meulen, Beeusaert Braet en Icecat een informatiebijeenkomst georganiseerd over het nut en belang van het aanbieden van gestandaardiseerde productinformatie via het product datamodel van content syndicator Icecat. Dit datamodel – een initiatief van bol.com, FUN en Icecat – wordt inmiddels door vele branchegenoten toegepast.

Vanwege het grote productaanbod van Bigben Interactive en het steeds groter wordende belang van snelle en accurate beschikbaarheid van online productinformatie, heeft Bigben Interactive besloten haar volledige assortiment gaming accessoires en audioproducten gratis beschikbaar te stellen in het open datamodel van Icecat. “We zijn zeer verheugd over de samenwerking met Icecat. Het datamodel maakt het voor onze klanten zeer eenvoudig om de meest actuele productinformatie te achterhalen. Bovendien biedt het model ons extra commerciële mogelijkheden omdat we op deze manier de onlineconsument die bij één van de aangesloten webshops zoekt naar onze producten altijd goede productinformatie kunnen bieden.”, aldus Jeroen Smit van Bigben Interactive.

“Het ontwikkelde speelgoed datamodel biedt nu al tienduizenden producten. Door de samenwerking met Bigben Interactive zien we dit aantal wederom toenemen. We zijn verheugd dat Bigben Interactive vertrouwen heeft in ons datamodel en al hun producten beschikbaar heeft gemaakt via ons platform.” aldus René Rozendal, Business Development Manager bij Icecat

Over Bigben Interactive
Bigben Interactive is een Europese speler die is gespecialiseerd in het uitgeven van videogames en het ontwerpen en distribueren van smartphone-/game-accessoires en audioproducten. De bedrijvengroep, die algemene erkenning geniet vanwege haar capaciteiten op het gebied van innovatie en creatie, wil Europees marktleider worden in al deze bedrijfssegmenten. www.bigben.eu

Over Icecat N.V.
Icecat is een beursgenoteerd Nederlands bedrijf, opgericht in 1999 en gespecialiseerd in data-modellering, – normalisering, – standaardisatie en – structurering, content creatie, management en distributie. Wij distribueren product-content, in meer dan 50 talen, naar meer dan 7.000 retailers, waaronder bijvoorbeeld Amazon, Ebay, Walmart, Carrefour, Auchan, bol.com, Wehkamp.nl, etc en servicen bijna 28.000 merken. Daarnaast biedt Icecat ondersteuning met gebruiksvriendelijke product-informatie-management (PIM) oplossingen en directe integraties met de meest gebruikte e-commerce platformen.